.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 09:06

Για κακούργημα διώκεται ο οδηγός της Corvette που σκότωσε τον αναβάτη Νάσο Καρανίκα

Χάρη στον νέο Ποινικό Κώδικα βλέπουμε επιτέλους διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για οδηγό που εγκατέλειψε αναβάτη σε τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ασυνείδητο οδηγό της Corvette που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, όταν παρέσυρε και σκότωσε τον αναβάτη μοτοσυκλέτας Νάσο Καρανίκα στη Γλυφάδα, εγκαταλείποντας τον στη συνέχεια να πεθάνει αβοήθητος, μόνο και μόνο για να αποφύγει τις συνέπειες του αυτόφωρου.

Ο 40χρονος οδηγός της Corvette διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις τροποποιήσεις που έγιναν πρόσφατα.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του οδηγού ασκήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις, διότι προέκυψε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και εγκατέλειψε το θύμα του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, κατ΄αρχήν, σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και με επικίνδυνους ελιγμούς από την οποία προέκυψε θανάσιμος τραυματισμός.

Παράλληλα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς και για εγκατάλειψη θύματος.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η υπόθεση μπήκε στο αρχείο για δεύτερο οδηγό που είχε εμπλακεί στο τροχαίο αλλά δεν προέκυψε σε βάρος του τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τη 01:30 στο ρεύμα προς Βάρη, η μοιραία Corvette ξέφυγε της πορείας της και έπεσε πάνω σε δύο άλλα οχήματα και μια μοτοσικλέτα. Από την σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ο 25χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας, Νάσος Καρανίκας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το όχημα στο σημείο της σύγκρουσης και εξαφανίστηκε.

Δύο μέρες αργότερα ο οδηγός εμφανίστηκε στις Αρχές. «Έπαθα σοκ και για αυτό εξαφανίστηκα. Ούτε κατάλαβα πως έγινε. Αυτό που μόνο κατάλαβα είναι ότι ήμουν πολύ σοκαρισμένος», φέρεται να είχε δηλώσει.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην πορεία, η Corvette κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, επιχειρώντας να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault, που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα ώστε να βρεθεί μπροστά του.

Κάνοντας όμως τον ελιγμό για να μπει στη μεσαία λωρίδα, το πίσω δεξί μέρος της Corvette συγκρούστηκε με το μπροστινό αριστερό μέρος του Renault, με αποτέλεσμα η Corvette να πάρει κλίση και ο οδηγός της να χάσει τον έλεγχο. Το αυτοκίνητο ολίσθησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα δεξιά χτυπώντας θανάσιμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Φίλος του θύματος βρισκόταν με τη δική του μηχανή μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 10:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon