.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 10:57

Ρεπορτάζ – Η ΛΕΜΟΤ γιόρτασε 40 χρόνια με ένα πάρτι γεμάτο μοτοσυκλέτα κι αναμνήσεις

Η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών δεν είναι η συνηθισμένη λέσχη που αφορά έναν τόπο ή ένα μοντέλο μοτοσυκλέτας. Είναι η αποκαλούμενη και ως “Μητέρα όλων των Λεσχών” και αυτό κρύβει πίσω του, όχι απλώς έναν χρονικό προσδιορισμό, μα τη θέση της ως γενάρχη του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα. Ίσως τελικά να μην ήταν τυχαία η επιλογή ημερομηνίας, πάνω στη γιορτή της Μητέρας!

Κείμενο/Φωτογραφίες: Σπύρος Τσαντήλας

Φέτος η ΛΕΜΟΤ συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της, η οποία συντελέστηκε σε μια εποχή που ο μοτοσυκλετιστής ήταν σχεδόν συνώνυμο του αλήτη στα μάτια της ευρύτερης κοινωνίας και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ώθησαν μια παρέα νεαρών στην ίδρυσή της.

Έκτοτε αυτή η παρέα μεγάλωσε και πλήθυνε μα ουδέποτε σταμάτησε να παράγει έργο, καθώς από τα σπλάχνα της γεννήθηκαν η Μοτοσυκλετιστή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤΟΕ), ενώ μέλη της ήταν παρόντα και στα πρώτα βήματα της FEMA, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστικών Ενώσεων.

DSC 0228

Αυτή η πορεία αποτέλεσε και το πρώτο σκέλος της γιορτής στο γνωστό ροκ μπαρ Le Roi στο Χαλάνδρι, έναν απολύτως κατάλληλο χώρο με διακόσμηση που έχει τη μοτοσυκλέτα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και προσέφερε όλα τα πλεονεκτήματα που απαιτούνται για μια τέτοια εκδήλωση: Εύκολη πρόσβαση μέσω κεντρικών δρόμων, σταθμό Μετρό ακριβώς απέναντι (για τους α-μήχανους), περιγραφμένο και φυλασσόμενο πάρκινγκ για τις μοτοσυκλέτες των επισκεπτών ακριβώς δίπλα στην είσοδο.

Μέσα, ο χώρος ευρύς και ζεστός, με διακόσμηση που κάθε μοτοσυκλετιστής μπορεί να εκτιμήσει – από παλιές μοτοσυκλέτες μέχρι συλλογές από δοχεία λαδιού και τρόμπες βενζίνης – γέμισε από εκπροσώπους πολλών Λεσχών, αλλά και γενικά ανθρώπους της Μοτοσυκλέτας που την υπηρέτησαν και υπηρετούν από διάφορα πόστα, εμπορικά, δημοσιογραφικά, αγωνιστικά.

DSC 0267

Η εκδήλωση ξεκίνησε μια συγκινητική ομιλία του προεδρείου της Λέσχης με ιστορίες από τις 4 αυτές δεκαετίες και με τη συνοδεία φωτογραφιών που μας έκαναν να θυμηθούμε κι εμείς τα νεανικά μας χρόνια – τότε που το ΧΤ550 ήταν το απόλυτο όνειρο κι αν βλέπαμε και κανένα από τα σπάνια Bol d’ Or στον δρόμο θα είχαμε να το θυμόμαστε για εβδομάδες.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν άνθρωποι – όχι απαραιτήτως πρώην ή νυν μέλη της ΛΕΜΟΤ – για την προσφορά τους στον χώρο, όπως ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, ο Δημήτρης Παπανδρέου και η ΜΟΤΟΕ και το αγωνιστικό της σκέλος, ΑΜΟΤΟΕ.

Μετά τις βραβεύσεις, και με το Le Roi ασφυκτικά γεμάτο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το πάρτι συνεχίστηκε με ροκ μουσική, ποτάκια και ευχάριστη παρέα.

DSC 0114

Αν μη τι άλλο, ο κόσμος που έδωσε μαζικά το παρόν, ασχέτως αν ήρθε για να δει, για να μάθει ή για να θυμηθεί, πάνω απ’ όλα ήρθε για να περάσει καλά στη γιορτή για τα 40χρονα της ΛΕΜΟΤ.

Κρίνοντας δε απ’ όσα είδαμε, ο στόχος επετεύχθη απολύτως!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 11:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon