.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 12:56

Vespa Elettrica - Είναι μαζί μας!

Είναι Vespa, είναι ηλεκτρική, και το ΒΙΚΕΙΤ έχει μπει στην πρίζα

Η Vespa Elettrica, η πρώτη ηλεκτρική βέσπα στην ιστορία της θρυλικής ιταλικής εταιρείας είναι στην Ελλάδα, και το BIKEIT την δοκιμάζει!

Δυο μέρες έχουν περάσει από την πρώτη επαφή μας με την Vespa Elettrica, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές.

vespa elettrica bikeitgr 2

Η ποιότητα κατασκευής είναι στα γνωστά κορυφαία επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Vespa, ενώ εξωτερικά, πέρα από το logo "Eletrrica" και την απουσία εξάτμισης, τίποτα άλλο δεν προδίδει τον ηλεκτροκινητήρα που κρύβει αυτή η Vespa.

vespa elettrica bikeitgr 4

Η ψηφιακή οθόνη είναι πανέμορφη, παρέχοντας όλες τις ενδείξεις -και μερικές ακόμα- που θα ήθελε κανείς. Κοντέρ, κατάσταση φόρτισης μπαταρίας, διαφορετικά Power Modes (Eco, Power & Reverse), εξωτερική θερμοκρασία, ολικός και μερικός χιλιομετρητής, ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης, υπολειπόμενη απόσταση μέχρι την επόμενη φόρτιση, κ.α.

Οι επιταχύνσεις είναι δυνατές, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται βάση νομοθεσίας στα 50 χλμ/ώρα -είδαμε και 60 σε μεγάλη κατηφόρα. Μακάρι να δούμε τη Vespa να βγάζει και μια Elettrica με προδιαγραφές 125, ώστε να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει πχ. τη λεωφόρο Κηφισίας και άλλους μεγάλους δρόμους δίχως να φοβάται τις υψηλές ταχύτητες των άλλων οδηγών.

Αποφεύγουμε λοιπόν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, και σχεδιάζουμε δρομολόγια αστικά, σε δρόμους χαμηλών ταχυτήτων, όπου η Vespa Elettrica αριστεύει.

vespa elettrica bikeitgr 3

Δώσε της μποτιλιάρισμα και θα σε καταπλήξει. Ευέλικτη, με δυνατά και προοδευτικά φρένα, πετάγεται και χώνεται όπως μια παραδοσιακή βενζινοκίνητη Vespa.

Εκείνο που λείπει είναι... ο ήχος. Όπως και με κάθε ηλεκτρικό όχημα προσέχουμε ακόμα περισσότερο όταν κινούμαστε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, καθώς αν δεν σας έχουν δει, μην περιμένετε να σας ακούσουν. Σημειώστε πως η Vespa δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να ρυθμίσει την Elettrica ώστε να παράγει έναν δυνατό διακοπτόμενο ήχο για να σας αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, όμως η αλήθεια είναι πως ο αναβάτης δεν τον αντέχει για πολλή ώρα. Τουλάχιστον τα DRL φώτα βοηθούν.

Χαρήκαμε που επιτέλους όταν τα όργανα λένε "80 χλμ. αυτονομία", το εννοούν, και δεν... αλλάζουν γνώμη κάποια στιγμή στη διάρκεια της βόλτας.

vespa elettrica bikeitgr 5

Τέλος, η φόρτιση είναι ιδιαίτερα γρήγορη (και ελαφρώς θορυβώδης), και γίνεται σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα δίχως να χρειάζεται να προσθέσετε ταχυφορτιστή.

Μακάρι να αφαιρούνταν και η μπαταρία για να μην ψάχνουμε για μπαλαντέζες όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε ρεύμα, όμως η Vespa επέλεξε μια μεγάλη και βαριά μπαταρία (26 κιλά παρακαλώ), και δεν δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να την αφαιρέσει. Επιπλέον το καλώδιο φόρτισης είναι αρκετά κοντό, κι έτσι είτε θα βάλετε τη Vespa δίπλα στην πρίζα, ή αλλιώς... μπαλαντέζα αγάπη μου.

Περισσότερα σύντομα. Πάμε να φορτίσουμε τώρα για να βγούμε βόλτα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 13:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon