.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 14:20

Τα θέματα που διαβάστηκαν περισσότερο το 2018

Ανά κατηγορία, τα άρθρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Το 2018 φτάνει στο τέλος του και είθισται αυτές τις μέρες να γίνονται οι λεγόμενες “απογραφές”. Στην δική μας περίπτωση, δεν έχουμε βέβαια αποθήκη και το “εμπόρευμα” είναι ψηφιακό και άυλο.

Αυτό που κάναμε όμως, είναι να βγάλουμε τις λίστες με τα θέματα που είχαν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2018. Στο θέμα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε το Top-5 ανά κατηγορία.

Πάμε λοιπόν!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Νο1  - Yamaha Crypton S 115 Euro 4 

Το παπί ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς την δόξα τραβά! Μια πολύ δημοφιλής κατηγορία στην Ελλάδα και ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο, στην πιο πρόσφατη, Euro 4 προσαρμογή του.

Νο2 – Suzuki V-Strom 250

Είναι On-Off, είναι μικρό σε κυβισμό και έχει άμεση συγγένεια με το τελευταίο best seller “μεγάλης κλίμακας”, V-Strom 650. Με αυτή  την τριπλέτα χαρακτηριστικών, δεν αποτέλεσε έκπληξη το ότι η δοκιμή του συγκέντρωσε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Νο3 – Daytona R310 by Zontes

Το συγκεκριμένο μοντέλο έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική αγορά! Εντυπωσιακή σχεδίαση, εντυπωσιακός επίσης εξοπλισμός και προσιτή τιμή. Λογικό και επόμενο να κεντρίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων αναβατών λοιπόν.

Νο 4 – Honda CB 500 X

Ένα σύγχρονο best seller της Honda, που μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά σε ότι του ζητήσει κανείς. Καθημερινή μετακίνηση, ταξίδια και βόλτες αναψυχής. Και όλα αυτά, με 500 δικύλινδρα κυβικά και οικονομία.

No 5 – Royal Enfield Himalayan

Ποιος θα το περίμενε ότι η πρώτη απόπειρά της Enfield στα On-Off θα συγκέντρωνε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον; Να λοιπόν που η “old school” προσέγγιση που ήθελε τις μοτοσυκλέτες αυτές λιτές και σκληροτράχηλες, είναι επίκαιρη και στις μέρες μας!  

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

No1 – SYM VF3 185, το “υπερπαπί” έρχεται στην Ελλάδα

Μόλις πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε το θέμα για το νέο παπί της SYM και αυτό “σάρωσε”, αποτελώντας το πιο δημοφιλές θέμα της κατηγορίας για το 2018! Λογικό, βάση των τεχνικών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου μοντέλου!

Νο2 – BMW C400X, πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει

Η πρώτη απόπειρά της BMW στα maxi / GT scooter συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμη μεγαλύτερο, το θέμα που είχε να κάνει με την άφιξη και την τιμολόγηση του.

Νο3 – Daytona Hobby

Είναι προσιτό, έχει εκπληκτική εμφάνιση και θυμίζει αρκετά… ένα μοντέλο (βρείτε εσείς πιο…). Αρέσει λοιπόν και αυτό πιστοποιείται από τα κλικ που μάζεψε το συγκεκριμένο θέμα.

Nο4 – Honda Forza 300

H ανανέωση του Forza 300 και η νέα προσέγγιση της Honda,  με ξεκάθαρο GT / αστικό προσανατολισμό, κέντρισε το ενδιαφέρον. 

Νο5 – Honda Super Cub C125

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, ένα video πόσες άραγε; Όταν πρόκειται μάλιστα για την εν κινήσει καταγραφή του μοντέλου που συνεχίζει την ιστορική διαδρομή ενός παγκόσμιου και απόλυτου best-seller, τα λόγια είναι περιττά!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

No1 – Suzuki V2 650 κινητήρας

Ένα από τα καλύτερα μοτέρ μεσαίου κυβισμού όλων των εποχών, άξιζε αν μη τι άλλο ένα ξεχωριστό αφιέρωμα! Αναλυτικά η ιστορική διαδρομή του κινητήρα αυτού, η εξέλιξη του και τα μοντέλα στα οποία έχει τοποθετηθεί. Δεν είναι και λίγα…

Νο2 – Tα “καλόπαιδα” των GP

Αγώνες, αδρεναλίνη, ανταγωνισμός. Καταστάσεις οι οποίες φέρνουν στα άκρα τους αναβάτες, με συμπεριφορές που δεν αρμόζουν ακριβώς στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Θυμόμαστε τους οδηγούς των GP, που αρέσκονταν στο να προκαλούν και να εκνευρίζουν.

No3 – Tα σημαντικότερα μοντέλα των τελευταίων 40 ετών

Ποιες ήταν οι μοτοσυκλέτες που η παρουσία τους άλλαξε ολόκληρες κατηγορίες ή ακόμα και δημιούργησε κάποιες νέες, διαμορφώνοντας τον κόσμο των δύο τροχών όπως τον ξέρουμε σήμερα; Επιλέγουμε 10+1 από αυτές και εξηγούμε το γιατί.

Νο4 – Ακραίοι δρόμοι στην Ελλάδα

Ποια είναι η ασφαλτοστρωμένη διαδρομή στο μεγαλύτερο υψόμετρο; Στο χαμηλότερο; Ποια είναι τα πιο ακραία γεωγραφικά σημεία στην Ελλάδα που φτάνουν “στρωμένοι” δρόμοι;  Ένα αφιέρωμα που έχει όλες τις απαντήσεις!

Νο5 – Curtiss V8, το ταχύτερο όχημα του κόσμου

Οι προσπάθειες για την επίτευξη ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτες, ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, και στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, καταπιανόμαστε με μια ιστορία που μετρά 100 και πλέον χρόνια ιστορίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Νο1 – Τέλος “εν δυνάμει παραβατικότητας”

Ένα πρωταπριλιάτικο – ρεπορτάζ (μούφα δηλαδή…) που προκάλεσε χαμό! Προαιρετικές κλήσεις θα καλούμαστε να πληρώνουμε όλοι όσοι οδηγάμε μοτοσυκλέτα, γιατί δεν  μπορεί, σε κάποια φάση θα παρανομήσουμε! Φάγαμε τρελό “στόλισμα” με μηνύματα “αγάπης” από αναγνώστες πουν την “πάτησαν”, πιστεύοντας ότι πρόκειται για αληθινή είδηση… 

Νο2 – Το αλφαβητάρι της νοθείας στα καύσιμα 

Μια ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που εξηγεί αναλυτικά τα “κόλπα” της νοθείας και των “πειραγμένων” αντλιών στα πρατηρία βενζίνης που επιδίδονται στο sport της απάτης.  

Νο3 – Έκθεση μοτοσυκλέτας 2018

Η έκθεση μοτοσυκλέτας του 2018 και τα σημαντικότερα μοντέλα που παρουσιάστηκαν σε αυτή, σε ένα θέμα. Αναμενόμενο, το ότι προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. 

No 4 - EICMA 2017, όλα τα νέα μοντέλα

Η έκθεση του Μιλάνου της προηγούμενης  χρονιάς, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον καθ΄όλη την διάρκεια του 2018, αφού στο συγκεκριμένο θέμα συγκεντρώθηκαν όλα τα νέα μοντέλα και όλοι ανέτρεχαν σε αυτό, εν είδη “οδηγού”.

No5 – Εξάρθρωση σπείρας κλεφτών και φωτογραφίες από τα μοντέλα που είχαν “αρπάξει”

Mια πολυμελής σπείρα, με δυστυχώς αρκετά παραγωγικό έργο, εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, η οποία και έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των κακοποιών αλλά και τις φωτογραφίες από τα δίτροχα που αποτέλεσαν την λεία τους.

ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ 

Νο1 – Ta νέα παπιά της Honda, πότε έρχονται, πόσο κοστίζουν

Honda και παπί. Δύο λέξεις που εγγυώνται την απήχηση ενός θέματος, οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο που το άρθρο αυτό όχι μόνο διαβάστηκε πολύ, αλλά αποτελεί και το δημοφιλέστερο άρθρο στο Bikeit για το 2018, ανεξαρτήτως κατηγοριών!

Aκολουθούν, τέσσερις τιμοκατάλογοι, οι οποίοι κατέλαβαν τις θέσεις 2-5 των δημοφιλέστερων θεμάτων της κατηγορίας για το 2018:

No2 – Nέος τιμοκατάλογος Honda

No3 – Νέος τιμοκατάλογος Yamaha

No4 – Νέος τιμοκτάλογος Suzuki

No5 – Nέος τιμοκατάλογος Ducati

AΓΩΝΕΣ
 

Νο1 – To ατύχημα του Mathias Bellino

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση για τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή endurο, που είχε ένα άσχημο ατύχημα στον πρώτο του αγώνα Rally, το οποίο  και του άλλαξε δραματικά  την ζωή.

No2 – To επίσημο “καλεντάρι” για το πρωτάθλημα των MotoGP 2018

Οι “σταθμοί” του πρωταθλήματος 2018 στα MotoGP,  με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και υπερσυνδέσμους που οδηγούν στο επίσημο site της διρογανώτριας, με αναλυτικά στοιχεία για κάθε πίστα.

Νο3 – Video με το νέο ρεκόρ γύρου στο Isle of Man

Όταν κάποιος σπάει το ρεκόρ ταχύτερο γύρου στο Isle of Man και όταν αυτό έχει καταγράφει σε video, ε, έχει ένα ενδιαφέρον όσο  να πεις.  Δείτε από on-board camera την τρελή κούρσα του Dean Harrison.

Νο4 – Romano Fenati και οι εξελίξεις μετά το “συμβάν”

Σοκ προκάλεσε η αντιαθλητική ενέργεια του Romano Fenati κατά την διάρκεια αγώνα και στο θέμα αυτό, παρουσιάζονται οι εξελίξεις που είχε όλο αυτό στην καριέρα του αναβάτη.

Νο5 – Η Yamaha “τράβηξε το αυτί” στον Uccio

O κολλητός και συνεργάτης του Valentino, έριξε “πόρτα” στην προσπάθεια του Marquez να προσεγγίσει το Pit Box της Yamaha στον αγώνα της Αργεντινής και αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε καθόλου στα “τρία διαπασών”.

ΤΕΧΝΙΚΑ 

Νο1 – Το μυστήριο εξάρτημα στην GP18 Ducati

Οι δοκιμές της GP18 μοτοσυκλέτας της Ducati, αποκάλυψαν ένα “μυστήριο” μεταλλικό στέλεχος να διέρχεται παράλληλα, στην κάτω πλευρά του ψαλιδιού. Το συγκεκριμένο θέμα, εξηγεί τον ρόλο του και γιατί τοποθετήθηκε από την Ducati.

No2 – KYMCO Noodoe ανάλυση

Η multimedia και διασυνδεδεμένη πλατφόρμα Noodoe της KYMCO, αποτελεί standard εξοπλιστικό στοιχείο σε όλο και περισσότερα μοντέλα της. Οι δυνατότητες της πολλές και τις ανακαλύπτουμε – δοκιμάζουμε στην πράξη.

No3 – Τεχνική ανάλυση Honda CB125R

Το μικρότερο μοντέλo την οικογένειας των “neo sports café” της Honda, είναι “φορτωμένο” με αρκετή τεχνολογία, την οποία και αναλύουμε διεξοδικά.

No4 – Μονοκύλινδρος κινητήρας Suzuki αλά Ducati


Σχέδια της Suzuki απεκάλυψαν έναν μονοκύλινδρο κινητήρα με “παθητική μπιέλα” στον ρόλο αντίβαρου, κάτι που είχε εφαρμόσει και η Ducati, στο εκπληκτικό Supermono μοντέλο της. Τι είναι αυτό το σύστημα και τι εξυπηρετεί;

Νο5 – Drum charger, το “φθηνό” turbo

Ένα θέμα του 2016, εξακολουθεί να έχει επισκεψιμότητα και το 2018. Λογικό βέβαια, καθότι περιγράφει αναλυτικά την λειτουργία του απλού και οικονομικού συστήματος υπερτροφοδότησης της AlterEgo Hardware, για μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες.  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Στη ενότητα των ταξιδιωτικών, είναι δύσκολο –και ίσως και άδικο- να πούμε κάτι περισσότερο πέραν του τίτλου, αφού αυτά τα θέματα δεν περιγράφονται εύκολα με δύο προτάσεις, πρέπει να τα διαβάσεις και να τα “ζήσεις”.   

Νο1 – Eπτά άγνωστα παλαιμονάστηρα της Πελοποννήσου

Νο2 - Anna Grechishkina – Πέντε χρόνια στο δρόμο με KTM

Νο3 - Ταξιδιωτικό – Νοτιανατολική Ευρυτανία

Νο4 - Ταξιδιωτικό – Wheel Of Time (Μέρος Πρώτο)

Νο5 - Μονοήμερη εξόρμηση στο... Θιβέτ!







Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 16:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon