.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 11:25

Ρεπορτάζ - Η ΑΜΟΤΟΕ κλείνει την πόρτα στους νέους αθλητές!

 

Δεν δίνει έγκριση στο MiniGP Cup, ούτε καν απαντάει στο αίτημα της διοργάνωσης

Επιμέλεια: Κώστας Γκαζής

Από τη μία μεριά, το αθλητικό σωματείο ΑΡΗΣ θέλει να διοργανώσει για το 2018, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια, το κύπελλο-φυτώριο νέων αναβατών MiniGP Cup. Από την άλλη, η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ) που πρέπει να δώσει την έγκριση της για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου, αγνοεί επιδεικτικά το αίτημα του ΑΡΗ, μην δίνοντας καμία απάντηση, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα στο μέλλον των αγώνων μοτοσυκλέτας! 

miinigp cup vs amotoe 4

Για όσους δεν γνωρίζουν περί MiniGP Cup, πρόκειται για ένα κύπελλο-προθάλαμο στους αγώνες μοτοσυκλέτας δρόμου, έναν θεσμό που έχει αποδείξει την αξία του σε Παγκόσμιο Επίπεδο. Στη χώρα μας το MiniGP Cup έχει αναδείξει μεγάλα ταλέντα, όπως ο Νότης Παπαπαύλου, ο Δημήτρης και ο Νίκος Καρακώστας, ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης, ο Βασίλης Παντελεάκης, ο Χρήστος Παπανικολάου, ο Γιάννης Περιστεράς, και πολλοί άλλοι ακόμα αναβάτες που πλέον αγωνίζονται είτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών είτε σε πρωταθλήματα και κύπελλα του εξωτερικού.

Από την πλευρά του, το σωματείο ΑΡΗΣ έχει καταθέσει όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για να διεξαχθεί το κύπελλο και το 2018, αλλά η ΑΜΟΤΟΕ για τους δικούς της λόγους δεν δίνει όχι την έγκριση, αλλά ούτε καν… απάντηση στο αίτημα του ΑΡΗ, αφήνοντας ξεκρέμαστο τον θεσμό και τους νεαρούς αγωνιζόμενους! Η κατάσταση μάλιστα έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς ο πρώτος αγώνας του MiniGP Cup είναι να διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου, αλλά η ΑΜΟΤΟΕ κωφεύει στα e-mail του ΑΡΗ.

miinigp cup vs amotoe 1

Μιλήσαμε με τον Στέλιο Χριστοδούλου του ΑΡΗ, για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Στέλιος Χριστοδούλου, ΑΡΗΣ: «Το MiniGP Cup πέρα του ότι έχει μια ιστορία 5 ετών, έχει αναδείξει πολλά ταλέντα στον χώρο. Το καταστατικό της ΑΜΟΤΟΕ αναφέρει ότι λόγος ύπαρξης της είναι «Η ανάπτυξη του αθλήματος της μοτοσυκλέτας μέσα από τα σωματεία». Αν αυτός είναι ο σκοπός ύπαρξης της ΑΜΟΤΟΕ, τότε το MiniGP Cup είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να υποστηρίξει. Δεν είναι πως η ΑΜΟΤΟΕ είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει το MiniGP Cup, αυτό «θέλει» να κάνει, αν πιστέψουμε το καταστατικό της.

miinigp cup vs amotoe 2

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν, ενημέρωσε πως θα κάνει και το 2018 MiniGP Cup, στις 16 Νοεμβρίου του 2017. Σε προφορική επικοινωνία μας με την ΑΜΟΤΟΕ μέσα στο 2018, αναφέραμε στην Ομοσπονδία πως υπάρχει θέμα με τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, καθώς αυτοί είναι 2 στην Αττική, το Καρτόδρομο στις Αφίδνες και τα Μέγαρα. Περιμέναμε λοιπόν να οριστικοποιηθούν οι δραστηριότητες και η διαθεσιμότητα των 2 αγωνιστικών χώρων, και στις 21 Απριλίου ο ΑΡΗΣ απέστειλε πλήρη προκήρυξη για το πρόγραμμα του MiniGP Cup. 

Στο πρώτο email στις 16 Νοεμβρίου του 2017, ο ΑΡΗΣ δήλωσε πως θέλει να διοργανώσει 2 αγώνες Ταχύτητας, 2 αγώνες Trial, και το Κύπελλο MiniGP. H επιτροπή του Trial, πολύ νωρίς, από τον Ιανουάριο, επικοινώνησε με τον ΑΡΗ για να μάθει πληροφορίες για τους αγώνες Trial, και είχαμε μαζί της μια λογική συνεργασία, που κατέληξε να γίνει και ο πρώτος αγώνας μια εβδομάδα πριν, στην Πεντέλη.

Αντίθετα για το αίτημα μας περί Ταχύτητας και MiniGP δεν είχαμε καμία απάντηση. Ούτε εμφανίστηκε κανείς να συνομιλήσουμε μαζί, ούτε μας έστειλαν e-mail, ούτε καν μας πήραν τηλέφωνο.

miinigp cup vs amotoe 6

Εμείς στις 21 Απριλίου στείλαμε την πλήρη προκήρυξη του MiniGP. Απάντηση καμία. Στις 8 Μαρτίου στέλνουμε υπενθύμιση. Και τη στέλνουμε, προσέξτε εδώ, τόσο στη Γραμματεία της ΑΜΟΤΟΕ, όσο και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και σε 2 επιτροπές! Και θα σας πω γιατί. Η επιτροπή ταχύτητας όχι μόνο δεν έχει εμφανιστεί ποτέ και δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα για το MiniGP, αλλά και το πυροβολεί σταθερά. Εκφράζεται δε για αυτό, ως θεσμό με μικρές μοτοσυκλέτες, αντί για θεσμό αγώνων με νεαρούς αθλητές. Εμάς μας νοιάζουν οι νεαροί αθλητές, ενώ η ΑΜΟΤΟΕ το υποβαθμίζει μιλώντας για μικρά μηχανάκια. Αυτά στις επιστολές τους, πρόπερσι.

miinigp cup vs amotoe 10

Άλλο να κάνεις κάτι με επίκεντρο τις μικρές μοτοσυκλέτες, σε αγώνες των οποίων μπορεί να τρέχει και ένας πενηντάρης, και άλλο να κάνεις κάτι με επίκεντρο τους νεαρούς αθλητές.

Φανταστείτε πως ακόμα και στις απονομές της ΑΜΟΤΟΕ, μας είπαν «αν θέλετε να κάνετε απονομές, φέρτε τα κύπελλα σας». Ενώ σε όλες τις άλλες διοργανώσεις, παρείχαν εκείνοι τα κύπελλα.

Στις 8 Μαΐου στέλνουμε κι άλλη υπενθύμιση. Καμία απάντηση. 

miinigp cup vs amotoe 8

Στις 20 Μαΐου παίρνω τηλέφωνο τον Δημήτρη τον Αθανασουλόπουλο της ΑΜΟΤΟΕ αλλά δεν παίρνω σαφή απάντηση γιατί δεν μας απαντούν στο αίτημα της διοργάνωσης του MiniGP. Ο Δημήτρης ο Αθανασουλόπουλος στέλνει ερώτημα στη Μαρία την Τσεσμελή για το MiniGP Cup, με αποτέλεσμα… κανένα. Δεν συμβαίνει τίποτα, και δεν παίρνουμε καμία απάντηση! 

Ψάχνω να βρω τους λόγους που μας πολεμάει έτσι η ΑΜΟΤΟΕ και δυσκολεύομαι να τους καταλάβω. Είναι η προσωπική αντιπαλότητα που έχουμε με κάποια μέλη του Δ.Σ.; Είναι κάτι άλλο; Σημειώστε πως ένας ακόμα λόγος που η ΑΜΟΤΟΕ δεν είναι η καλύτερη φίλη του MiniGP Cup είναι και το γεγονός πως επιτρέπουμε να τρέχουν αναβάτες από 6 ετών και πάνω, ενώ η ΑΜΟΤΟΕ πιστεύει πως το ελάχιστο όριο πρέπει να είναι τα 8. Όταν όμως η ίδια κατηγορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIM ξεκινάει από 7 ετών, τότε δεν πρέπει να έχουν προετοιμαστεί τουλάχιστον ένα έτος οι νεαροί αθλητές, πριν ξεκινήσουν να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό θεσμό; Λογικό δεν είναι; Ακόμα κι αν είναι αυτός ο λόγος για να μη μας δίνουν την έγκριση, δεν θα πρέπει να μας το πουν επίσημα;

miinigp cup vs amotoe 13

Τώρα δεν είμαστε στο παρά πέντε, αλλά στο «και πέντε»! Δεν ξέρω αν πλέον μπορώ να διοργανώσω τον πρώτο αγώνα του MiniGP Cup. Η ΑΜΟΤΟΕ πιστεύει πως αν δώσει έγκριση την Παρασκευή πριν τον αγώνα, την Κυριακή ο αγώνας θα γίνει. Μα δεν γίνεται έτσι! Πώς θα κλείσω την πίστα, να δώσω προκαταβολή, όταν η ΑΜΟΤΟΕ δεν μου έχει δώσει την έγκριση;»

Ακούει κανείς από την ΑΜΟΤΟΕ; Θέλει κανείς να ακούσει; Αισθάνεται άραγε κανείς το βάρος της ευθύνης απέναντι στα νέα αυτά παιδιά που θέλουν να μπουν στο άθλημα των αγώνων μοτοσυκλέτας, και το όργανο που θα έπρεπε βάση καταστατικού να τα υποστηρίζει τους κόβει τα φτερά; Ακόμα και στο «και πέντε» καλό θα ήταν να αναλάβει το Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ τις ευθύνες του.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 10:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon