.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:18

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των μικρών ATV

 

Από 30/4/2018, μέχρι νεωτέρας, και με απειλή προστίμου

O νέος νόμος για την απαγόρευση κυκλοφορίας των μικρών ATV ισχύει κανονικά από 30/4/2018 μέχρι νεωτέρας, και έτσι ξεκινάει μια νέα εποχή αβεβαιότητας για τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και για τους ενοικιαστές.

Ας δούμε τι αναφέρει στις 2/5/2018 η κ. Μαρία Λέκκα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Οχημάτων, για το μπάχαλο που φέρνει η νέα, μετά-Σπίρτζη εποχή: «Παρότι έγιναν αμέτρητες προσπάθειες επικοινωνίας με τον κ. Σπίρτζη δεν λάβαμε επίσημα ( γραπτώς ) καμία απάντηση όπως πάντα. Σήμερα το πρωί επικοινωνήσαμε με το γραφείο της κ. Κουντουρά και μας είπαν πως δεν έχει νεότερα.»

«Μετά επικοινωνήσαμε με το γραφείο του κ. Μαυραγάνη - ο οποίος είχε κάνει επίσημη ανακοίνωση στην έκθεση μοτοσικλέτας και κατ ιδίαν στην επιτροπή που τον συναντήσαμε στην πορεία, ότι δεν μιλάμε για απαγόρευση και θα μας ανακοινωθούν μέχρι 28/04 οι αλλαγές. Σήμερα λοιπόν μας είπε πως εκείνος έχει καταθέσει τις προτάσεις του και ο υπουργός θα αποφασίσει μέχρι τέλος Μαΐου. Μετά επικοινωνήσαμε με τον Γ Γραμματέα κ. Βούρδα και μας είπε ο νόμος ισχύει μέχρι νεοτέρας. Τα συμπεράσματα δικά σας. Γίνεται μία προσπάθεια συνεννόησης των σωματείων για κινητοποιήσεις.»

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το άρθρο 31 του νέου Νομοσχεδίου, οι ελαφριές και βαριές τετράτροχες μοτοσικλέτες, που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα εσωτερικής καύσης με κυλινδρισμό έως 125 κυβικά εκατοστά, απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους του άρθρου 1. Τις οδούς αυτές επιτρέπεται μόνο να διασχίζουν κάθετα. 

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να προβλέπεται η ειδική εκπαίδευση των οδηγών μοτοσικλετών της παρούσας, καθώς και οχημάτων, που είναι σχεδιασμένα για χρήση εντός δρόμου ή και παντός εδάφους, όπως αυτά ορίζονται στην υποπερίπτωση (i) της περίπτωσης στ΄ και στις υποπεριπτώσεις (i) και (ii) της περίπτωσης ζ΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του Κανονισμού 168/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (L 53), το περιεχόμενο και η διάρκειά της, καθώς και οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την πιστοποίηση των αναγκαίων πρόσθετων δεξιοτήτων για τη χρήση των οχημάτων αυτών, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.

Δεν εμπίπτει στην απαγόρευση του πρώτου εδαφίου η κυκλοφορία των παραπάνω μοτοσικλετών από οδηγούς, άτομα με αναπηρία, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί με βάση ειδικές διοικητικές πράξεις, και από οδηγούς που έχουν υποβληθεί επιτυχώς στην ειδική εκπαίδευση του προηγούμενου εδαφίου.

Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ, πλην των περιπτώσεων στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 1, όπου ο παραβάτης τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ και αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon