Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 12:12

Νέος ΚΟΚ: Δεν φοράς κράνος; Δεν πληρώνεις πρόστιμο, χάνεις δίπλωμα & άδεια!

 

Και σε περίπτωση υποτροπής, δίνεις ΞΑΝΑ εξετάσεις για δίπλωμα!

 

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο Μεταφορών που προωθεί το Υπουργείο ΜΕ όποιος αναβάτης δικύκλου πιάνεται δίχως κράνος ΔΕΝ θα πληρώνει πρόστιμο, θα χάνει όμως για 30 μέρες Δίπλωμα & Άδεια, ενώ σε περίπτωση που ξαναπιαστεί να μη φοράει κράνος θα πρέπει να δώσει ΞΑΝΑ εξετάσεις για δίπλωμα!

Στην παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου, ο κ. Σπίρτζης είπε μεταξύ άλλων τα εξής για παραβάσεις όπως η μη χρήση κράνους: "Θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι παραβάσεις είναι παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής μας, έχουν να κάνουν με την πιθανή αβλεψία που έχουμε στην καθημερινότητά μας. 

Οι διατάξεις για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους, για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών, προβλέπουν μηδενικά πρόστιμα, δεν είναι θέμα προστίμων αυτές οι παραβάσεις και τα διοικητικά μέτρα που σας είπα. 

Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που βαριά οχήματα οδηγούνται μόνο στην αριστερή λωρίδα ή χρησιμοποιούν την αριστερή λωρίδα για προσπέραση, ενώ υπάρχει κίνηση στην αριστερή λωρίδα. Είναι κάτι που το ζούμε στις εθνικές οδούς όλοι. Εκεί αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 30 ημέρες και το διπλάσιο χρονικό διάστημα αφαιρείται επίσης η άδεια οδήγησης. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις (σσ. και στο κράνος) στην περίπτωση υποτροπής στη δεύτερη φορά εκτός από την αφαίρεση ο παραβάτης υποχρεώνεται σε επανεξέταση και σε επανέκδοση της άδειας οδήγησης. 

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ΟΛΕΣ τις νέες διατάξεις του σαρωτικού νομοσχεδίου!

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 17:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube