.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 17:16

Ρεπορτάζ - Michelin Enduro: Παρουσίαση νέας γκάμας ελαστικών

 

Πλήρως ανανεωμένη γκάμα, σε 2 γόμες, Medium & Hard

 

Μαζί με την παρουσίαση των νέων KTM, στη έδρα της ΚΤΜ SEE, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα της νέας γκάμας ελαστικών MICHELIN Enduro, με γόμες Hard και Medium.

Νέα γκάμα ελαστικών MICHELIN Enduro

michelin enduro presentation 19

Τη νέα γκάμα ελαστικών MICHELIN Enduro, η οποία είναι το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας ανάπτυξης που διήρκησε 4 χρόνια, παρουσίασε η Michelin. Η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση είχε πραγματοποιηθεί στο 2017 FIM International Six Days of Enduro (ISDE), το οποίο διεξήχθη φέτος στο Brive-la-Gaillarde της Γαλλίας.

Η νέα σειρά MICHELIN Enduro εξελίσσει περαιτέρω τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης σειράς και σχεδιάστηκε προσεκτικά για να καλύψει μία μεγάλη ποικιλία εδαφών, με τη δυνατότητα επιλογής μεσαίων και σκληρών εκδόσεων.

Χάρη στα νέα μείγματα καθώς και στο νέο σκάλισμα πέλματος αλλά και τη νέα κατασκευή σκελετού, τα MICHELIN Enduro προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο έδαφος, χωρίς να μειώνεται η διάρκεια ζωής.

michelin enduro presentation 22

Η βελτιωμένη ελκτική ικανότητα της νέας γκάμας enduro προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στη διατήρηση της τροχιάς και σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα στο να ξεπερνά τα εμπόδια. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να πετύχουν καλύτερους χρόνους. Διαθέτει, ακόμα, πρωτοποριακό συνδυασμό ασφάλειας και απόλαυσης για τους αναβάτες, για τους οποίους το enduro είναι περισσότερο μία διασκεδαστική δραστηριότητα.

Στη διαδικασία ανάπτυξης της καινούριας γκάμας MICHELIN Enduro συμμετείχαν οι πρωταθλητές Mathias BELLINO, Julien GAUTHIER και Emmanuel ALBEPART. Τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες και οι ειδικοί εκμεταλεύτηκαν τις παρατηρήσεις των κορυφαίων του αθλήματος, έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των χρηστών, όσο απαιτητικοί και αν είναι.

Χάρη στη νέα κατασκευή του σκελετού των ελαστικών και τη μορφή των μπλοκ πέλματος, η νέα γκάμα MICHELIN Enduro προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση και μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα για τους αναβάτες να ξεπερνούν τα εμπόδια.

michelin enduro presentation 3

Παράλληλα, για μεγαλύτερη ευελιξία και εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος, η τελευταία γενιά μειγμάτων γόμας έχει παραχθεί ειδικά για off-road χρήση και, σε συνδυασμό με το νέο σκάλισμα πέλματος, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των επιδόσεων.

Τα νέα ελαστικά MICHELIN Enduro έχουν κατά 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ οι επιδόσεις τους παραμένουν σταθερές σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Παράλληλα, προσφέρεται ακόμα καλύτερη συμβατότητα με τα νέα Bib Mousse.

Τι λένε οι αναβάτες για τη νέα γκάμα MICHELIN Enduro

michelin enduro presentation 23

Pascal RAUCHENECKER (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): «Το νέο πίσω ελαστικό της Michelin με τη μεσαία γόμα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ειδικά σε ολισθηρό και πετρώδες έδαφος, όπου σου προσφέρει περισσότερη πρόσφυση και έλξη. Μπορεί να ανοίγεις το γκάζι πιο γρήγορα, διότι το ελαστικό σου δίνει τη σταθερότητα και την ανταπόκριση που χρειάζεσαι, για να πας εκεί που θέλεις».

Antti HELLSTEN (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): «Το νέο ελαστικό της Michelin με τη μεσαία γόμα σου δίνει μεγάλη άνεση και ευελιξία, η οποία βοηθά, επίσης, με την απορρόφηση των κραδασμών στο πίσω. Αισθάνομαι σιγουριά με αυτό το νέο ελαστικό».

Mathias BELLINO (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): «Το μπροστινό ελαστικό είναι καταπληκτικό! Προσωπικά, πάντα φορούσα το MICHELIN Enduro Competition VI, το οποίο είναι ένα ελαστικό που εκτιμώ ιδιαίτερα, ειδικά όταν έπρεπε να οδηγήσω σε εκτεθειμένες ρίζες, πέτρες κλπ. Μέχρι τώρα, ωστόσο, υπήρχε έλλειψη για μια εναλλακτική λύση σε πιο στεγνό και καθαρό έδαφος. Το νέο medium καλύπτει άψογα αυτό το κενό. Όσον αφορά το πίσω, η Michelin είχε ένα πραγματικά εξαιρετικό ελαστικό το οποίο κάλυπτε μοναδικά όλες τις συνθήκες, από το στεγνό μέχρι τη λάσπη και τα συμπαγή εδάφη κ.ά. Αν υπήρχε μία έλλειψη, αυτή ήταν η πρόσφυση πάνω σε υγρές πέτρες και σε βραχώδες έδαφος. Το νέο ελαστικό της Michelin έχει αναπτύχθεί για να καλύψει ακριβώς αυτές τις συνθήκες, δίνοντας εξαιρετική πρόσφυση στις πέτρες και τις εκτεθειμένες ρίζες, σε βροχερό καιρό».

Μία απλοποιημένη γκάμα

michelin enduro presentation 26

Η Michelin έχει εστιάσει ιδιαίτερα στο να κάνει πιο απλή την καινούρια γκάμα, προσφέροντας μόνο δύο επιλογές για μπροστινό ελαστικά και μία επιλογή για πίσω:

michelin enduro presentation 7

Με μεγάλη δραστηριότητα στο enduro, τα ελαστικά της Michelin ήδη διαγωνίζονται σε πάρα πολλά εθνικά πρωταθλήματα, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro GP World Championship.

Από το 2000, η Michelin έχει κερδίσει πάνω από 40 παγκόσμιους τίτλους endurο, σε πολλές κατηγορίες.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 17:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon