.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 14:17

H πρώτη Flat Track πίστα στην Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της!

 

Έγιναν τα εγκαίνια σε γιορτινό κλίμα

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εγκαινιάζεται μια οβάλ πίστα τύπου flat track, για την οποία οι προσδοκίες είναι να αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη και την διάδοση του πολύ δημοφιλούς αυτού είδους μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με την συμμετοχή του Aaron Colton, all round rider από τις H.Π.Α. ο οποίος μεταξύ άλλων συμμετέχει και σε αγώνες flat track, το εορταστικό διήμερο των εγκαινίων τα είχε όλα: Εκμάθηση τεχνικής σε αναβάτες, φιλικούς αγώνες, πολύ κέφι και καλή διάθεση!

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Μέσα από 2 ημέρες εντατικών workshops, εγκαινιάστηκε η πρώτη οβάλ πίστα Flat Track*στην Ελλάδα στο χώρο του Riding School, με οικοδεσπότη τον 26χρονο all around rider Aaron Colton.

Ο Αμερικανός rider υποδέχτηκε τους «μαθητές» του στην αίθουσα θεωρίας για την εισαγωγή του clinic, με κάποιες συμβουλές για την προετοιμασία και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και βασικές αρχές του γλιστρήματος στο χώμα. Σειρά είχε η εφαρμογή της θεωρίας, και η πίστα ζωήρεψε! Πάνω στις “εκπαιδευτικές» Yamaha TTR 125 οι αναβάτες άρχισαν να εξοικειώνονται στο  γλίστρημα με κάποια riding drills μέχρι την ώρα που υπό την καθοδήγηση του Colton μπήκαν σε ρυθμό για τα πρώτα τους γυράκια στην πίστα.

Ακολούθησε ένα burger break, με το crew του Brokies Mood Bar να προσφέρει την απαραίτητη πρωτεΐνη στους συμμετέχοντες, λίγο πριν το grand finale της βραδιάς, έναν αυτοσχέδιο αγώνα για όσους θέλανε να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα του clinic σε συνθήκες μάχης!

Τα φώτα της πίστας άναψαν και οι συμμετέχοντες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν θεατές που «ζήλεψαν» και δήλωσαν ενδιαφέρον επιτόπου, χωρισμένοι σε heats των τριών, πήραν θέση στην εκκίνηση και με τον Colton να ρίχνει την σημαία, επιδόθηκαν σε έναν φιλικό αγώνα μεταξύ τους, με τις μάχες να δυναμώνουν όσο πέρναγαν τα heats!

Ερασιτέχνες μοτοσικλετιστές, έμπειροι αναβάτες από διαφορετικές κατηγορίες, νέα παιδιά αλλά και εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλλο, όλοι κατάφεραν να νιώσουν γιατί το Flat Track βιώνει μια αναγέννηση παγκοσμίως. «Σήμερα ήταν μια αποκάλυψη. Μάθαμε πολλά και γελάσαμε πολύ, πραγματικά το flat track δείχνει να έχει την τέλεια αναλογία ικανοποίησης ανά γύρο!», ανέφερε ο πρωταθλητής Enduro Δημήτρης Βαγγελάκος, νικητής στις μάχες τις πρώτης βραδιάς.

Με την αισιοδοξία αυτό να είναι μόνο ένα βήμα προς τη δημιουργία μια νέας «σκηνής», ο 26χρονος «δάσκαλος» Aaron Colton έφυγε πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη των αναβατών αλλά και τη διάθεσή τους να μάθουν όσο το δυνατό περισσότερα για τον ίδιο, την τεχνική του και τα μυστικά του σπορ. «Δεν περίμενα τόση θετική αντιμετώπιση. Ήταν έτοιμοι να ξεχάσουν όσα ήξεραν και να προσαρμοστούν σε κάτι καινούργιο για αυτούς. Και αυτό είναι το δυσκολότερο βήμα.», είπε ο Aaron λίγο πριν αναχωρήσει και πάλι για τις ΗΠΑ.

What’s next..? Κάτι φαίνεται να δρομολογείται για τον Σεπτέμβρη από το Riding School και το crew των Zulap, μείνετε συντονισμένοι!

 


 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 14:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon