.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 10:41

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Gas Gas EC 300 στην Ισπανία

 

Σε κλίμα ανανέωσης

 

Του Τάκη Μανιάτη

Η παρουσίαση του νέου Gas Gas EC 300 πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, και το BIKEIT ήταν εκεί προκειμένου να δει από κοντά την νέα μοτοσυκλέτα, αλλά και να γνωρίσει τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τον φρέσκο αέρα που φυσάει στην εταιρία.

Σε μία απλή και λιτή παρουσίαση, η Gas Gas παρουσίασε το νέο μοντέλο της, EC300, το πρώτο των μοντέλων που έρχονται μετά την εξαγορά της από την Torrot. Η παρουσίαση έγινε στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Girona, όπου πλήθος δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο συμμετείχαν προκειμένου να δουν και να οδηγήσουν την νέα μοτοσυκλέτα enduro. Παρούσες οι περισσότερες μοτοσυκλέτες που έχει παράγει το εργοστάσιο, από σπάνια μοντέλα παραγωγής, trial, street (!), αγωνιστικές enduro αλλά και rally.

Η παρουσίαση περιελάμβανε βόλτα στο εργοστάσιο και στις γραμμές παραγωγής, οι οποίες μάλιστα εκείνη την ώρα λειτουργούσαν κανονικά. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την σειρά με την οποία μία Gas Gas EC 300 ξεκινάει από την συναρμολόγηση του κινητήρα, και πως ένα πλαίσιο που τοποθετείται αρχικά στην γραμμή παραγωγής, βγαίνει σε λίγη ώρα στο τέλος, ως μία κανονική έτοιμη για χρήση μοτοσυκλέτα. Καθόλη τη διάρκεια της ξενάγησης ήταν μαζί μας και ο επίσημος αναβάτης της εταιρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, Jonathan Barragan, διαθέσιμος για σχετική συζήτηση και φωτογραφίες.

Η παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας έγινε σε έναν μικρό χώρο μέσα στο εργοστάσιο όπου βρίσκονταν τόσο η νέα EC300, όσο και η δίδυμη αδελφή της, XC 300 - με διαφορές για αγώνες τύπου cross country και στόχο φυσικά την αμερικανική αγορά. Το μοντέλο των 250 κυβικών εκατοστών απουσίαζε τόσο από την στατική, όσο και από την οδηγική παρουσίαση, αφού η εταιρία επέλεξε να βασιστεί στο 300 που είναι και το δυνατό της χαρτί.

Η οδηγική παρουσίαση του νέου μοντέλου έγινε σε πίστα motocross με άλματα, φυσικά εμπόδια, κορμούς, αλλά και μονοπάτι μέσα στο δάσος, ρεπορτάζ για το οποίο θα διαβάσετε σε επόμενο αναλυτικό άρθρο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 13:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon