.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 10:18

Η Ινδία είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά δικύκλου στον κόσμο

 

Πήρε τα ηνία από την Κίνα, με 17,7 εκατομμύρια πωλήσεις το 2016!

 

Η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα, για να γίνει η μεγαλύτερη αγορά δικύκλου στον κόσμο. Το 2016 17,7 εκατομμύρια (ναι, καλά διαβάσατε) δίκυκλα πωλήθηκαν στην Ινδία, έναντι 16,8 εκατομμυρίων στην Κίνα. Δηλαδή 48.000 πωλήσεις καθημερινά -από το πρωί μέχρι το... απογευματάκι έχουν καλύψει τις ετήσιες πωλήσεις της ελληνικής αγοράς!

Η αγορά δικύκλου της Ινδίας μεγαλώνει με τη βοήθεια του αυξανόμενου εισοδήματος των Ινδών, την επέκταση του οδικού δικτύου, αλλά και με τον αυξανόμενο ρόλο του γυναικείου φύλου στο παιχνίδι. Για τη Honda, η οποία ηγείται στον τομέα των scooter, το γυναικείο κοινό φτάνει το 35%!

Αντίθετα, στην Κίνα, οι αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων και η απαγόρευση της κίνησης θερμικών δικύκλων σε ορισμένες μεγαλουπόλεις λόγω νέφους έχουν οδηγήσει σε μια πτώση της αγοράς δικύκλου τα τελευταία χρόνια. Έτσι από τα 25 εκατομμύρια δίκυκλα που πωλούνταν ορισμένα χρόνια πριν, τώρα πέσαμε στα 16,8. Παρόλα αυτά, σε μεγάλη άνοδο βρίσκονται στην Κίνα οι πωλήσεις ηλεκτρικών δικύκλων.

Τρίτη αγορά δικύκλου στον κόσμο είναι αυτή της Ινδονησίας, με πωλήσεις 6 εκατομμυρίων δικύκλων το 2016 -που αποτελούν πτώση από τα 6,5 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το 2015.

Τέλος, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων δικύκλων στην Ινδία αφορά σε commuters, οι κατασκευαστές premium μοτοσυκλετών έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες της αγοράς, έχοντας οι περισσότεροι κάνει ήδη δυναμική είσοδο, στοχεύοντας στα πιο εύπορα ινδικά στρώματα.

Πηγή: The Times of India

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon