.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 11:21

Νέα συνεργασία Honda - Πανεπιστημίου Kyoto

 

Για κοινή έρευνα σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης (AI)

 

H Honda ξεκίνησε νέα συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Kyoto, για κοινή έρευνα σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Το ερευνητικό project ξεκίνησε ήδη, με τη Honda να πιστεύει πως «η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τις ζωές των ανθρώπων πιο ευχάριστες» και να οραματίζεται μια μελλοντική κοινωνία όπου «οχήματα και ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη θα χαίρουν ανάλογης εμπιστοσύνης με τα μέλη της οικογένειας του χρήστη»!

Η Honda θέλει να εξελίξει μια τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να 1) καταλαβαίνει και αντιδρά στα ανθρώπινα συναισθήματα, 2) να εξυπηρετεί τους ανθρώπους και να εξελίσσεται από τη σχέση της μαζί τους, και 3) να διευρύνει τις δυνατότητες των ανθρώπων, με τους τελευταίους να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Για να επιταχύνει την εξέλιξη μιας ανάλογης τεχνητής νοημοσύνης, η HRI-JP (Honda Research) ξεκίνησε την παραπάνω συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Kyoto και με τον καθηγητή Takatsune Kumada, που ειδικεύεται στον τομέα των… «psychoinformatics», ένα νέο πεδίο έρευνας που χρησιμοποιεί εργαλεία και τεχνικές από την επιστήμη της πληροφορικής για την απόκτηση, οργάνωση και σύνθεση ψυχολογικών δεδομένων.

Στο project συμμετέχει και ο καθηγητής Hisashi Kashima, επικεφαλής του τμήματος, με στόχο να βρει τον τρόπο με τον οποίο η συνεργασία ανθρώπου και μηχανής μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα γίνει γενικώς αποδεκτή, και θα ενσωματωθεί στην κοινωνία.

"Η Honda οραματίζεται μια μελλοντική κοινωνία όπου οχήματα και ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη θα χαίρουν ανάλογης εμπιστοσύνης με τα μέλη της οικογένειας του χρήστη, και θα είναι χρήσιμα στην καθημερινότητα των ανθρώπων!"

Εκπληκτικές εξελίξεις, βγαλμένες λες από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όμως έτοιμες να εφαρμοστούν στην πράξη από την πρωτοπόρα Honda, η οποία μάλιστα θέτει σωστά, και απαραίτητα, ηθικά θεμέλια στον τομέα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 11:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon