.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 11:50

Έκκληση για να γίνουν ασφαλέστερα τα φορτηγά

 

Από 8 Υπουργούς Μεταφορών στην Ε.Ε.

 

Οκτώ Υπουργοί Μεταφορών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλαν επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Elżbieta Bieńkowska, καλώντας την να διαμορφώσει νέο νομικό πλαίσιο που θα κάνει τα φορτηγά ασφαλέστερα για τους πιο ευάλωτους χρήστες των δρόμων -ανάμεσα τους και οι αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Στο γράμμα τους οι Υπουργοί αναφέρουν: «Το design των φορτηγών μπορεί να βελτιωθεί δραματικά όσον αφορά στην ασφάλεια. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βελτιώσεις που θα κάνουν ασφαλέστερα τα φορτηγά (όσον αφορά στην ορατότητα των οδηγών και στη συμπεριφορά των φορτηγών σε συγκρούσεις) θα μπορούσαν να σώζουν μέχρι και 900 ζωές το χρόνο! Συστήματα καμερών που θα δίνουν πεδίο όρασης 360 μοιρών στους οδηγούς μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ασφάλεια των φορτηγών. Ελπίζουμε να δούμε την πρόταση σας για νέους, φιλόδοξους στόχους στην οδική ασφάλεια, μέσα στο 2017.»

Θα δούμε την Ε.Ε. να θεσπίζει νέο, αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για να γίνουν τα φορτηγά ασφαλέστερα για τους πιο ευάλωτους χρήστες των δρόμων; Κι αν ναι, τι θα περιλαμβάνει αυτό;

Υποχρεωτική χρήση καμερών για την εξάλειψη των νεκρών σημείων και τη βελτιστοποίηση του οπτικού πεδίου του οδηγού θα ήταν μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση, όπως θα ήταν και ένα υποχρεωτικό πλαίσιο για ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας που θα απέτρεπαν συγκρούσεις (κάμερες, σύστημα προειδοποίησης του οδηγού, κ.α.), αλλά και θα έκαναν λιγότερο επώδυνη μια πιθανή σύγκρουση με δίκυκλο (εξωτερικοί αερόσακοι, μελέτη για περιοχές του οχήματος που θα υποχωρούν κατά τη σύγκρουση, κ.α.)

Πηγή: FEMA, από ένα ρεπορτάζ του Dolf Willigers, και φωτογραφία του Wim Taal.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 11:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon