.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 09:37

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές δικύκλων στη Μεσσηνία

 

Συνελήφθη 5μελής συμμορία με πλούσια δράση 

 

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σαράντα τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα, και 4 κλοπές δίκυκλων οχημάτων, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 6.2.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 17, 23, 25, 28 και 30 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον, σε βάρος του 23χρονου και του 28χρονου, εκκρεμούσαν και Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 8.12.2016 έως και 5.2.2017 στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

  • τριανταπέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, σε καταστήματα,
  • πέντε περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και
  • τέσσερις περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκε, σε έρευνα που έγινε σε οικία του 30χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα τρία από τα ανωτέρω αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα, είχαν επίσης βρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 387 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 09:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon