.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 11:04

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση KTM 1090 Adventure / 1290 Super Adventure S 2017 στην Ισπανία

 

Adventure παιχνίδια!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Τα νέα μοντέλα Adventure της KTM παρουσιάστηκαν στην Ισπανία, κι εμείς βρεθήκαμε εκεί προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά πόσο βελτιώθηκαν οι μοτοσυκλέτες που παρουσιάστηκαν λίγους μήνες πριν.

Στην έδρα της KTM

Η παρουσίαση έγινε στην Βαρκελώνη, στην έδρα της KTM, όπου οι άνθρωποι της μας περίμεναν για να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις. Ένα μεγάλο κτήριο γραφείων στο οποίο γίνεται όλη η διακίνηση των μοτοσυκλετών για Ισπανία και Πορτογαλία, χώρες για τις οποίες είναι υπεύθυνο το προσωπικό. Κανονικά στο κτήριο δεν φυλάσσονται μοτοσυκλέτες παρά ο στόλος των τεστ - πλήρης γκάμα σε KTM αλλά και Husqvarna, όπως και συνεργείο για την κάθε εταιρία. Στο - κανονικά άδειο - γκαράζ, βρίσκονταν παραταγμένες οι νέες KTM Adventure 1090 και 1290Super Adventure S, έτοιμες να δεχθούν στις σέλες τους τού ανυπόμονους δημοσιογράφους.

Μαζί μας ο Τεχνικός Διευθυντής της KTM S.E.E., κος Κώστας Καλατζόπουλος, ο οποίος ανέλαβε να μας μυήσει στις αλλαγές των νέων Adventure. Η παρουσίαση, για πρώτη φορά, έγινε από την KTM Ισπανίας, που είναι υποκατάστημα της KTM Αυστρίας (όπως η ελληνική KTM S.E.E.), και όχι από τους ανθρώπους του εργοστασίου που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Στόχος ήταν η παρουσίαση των μοτοσυκλετών ανά λίγες χώρες, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για οδήγηση και απόλαυση των νέων μοντέλων. Μαζί με την ελληνική αποστολή, οι Σουηδοί και Φιλανδοί - οι οποίοι φορώντας κοντομάνικα στους 0 ή 5 βαθμούς κελσίου, γλυκοκοίταζαν την πισίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου, μιας και την έλουζε ο ήλιος! Να σημειωθεί ότι είχαν να δουν ήλιο από τον Σεπτέμβριο, και οι θερμοκρασίες τους είναι αρκετά κάτω από το μηδέν, οπότε μπορούμε και να τους καταλάβουμε...

Μετά την παρουσίαση των τεχνικών λεπτομερειών που θα διαβάσετε σε άλλο άρθρο, βρεθήκαμε στις σέλες των μοτοσυκλετών ώστε να οδηγήσουμε νύχτα, και να ανακαλύψουμε τις αρετές του νέου προβολέα LED και των νέων LED Cornering Lights που αυτός διαθέτει.

Ακολούθησε γεύμα, και επιστροφή στο ξενοδοχείο για την γεμάτη αυριανή μέρα.

Rally παιχνίδια

Η οποία ξεκίνησε με οδήγηση στα Πυρηναία με θερμοκρασίες που ξεκίνησαν από τους -4 για να φτάσουν έως και τους +4, σε δρόμους με απίστευτη πρόσφυση παρά το αλάτι που είχαν ρίξει οι Ισπανοί για να μην παγώνουν. Το διάλλειμα μας έγινε στο εργοστάσιο ηλεκτρικών του Jordi Viladoms, εργοστασιακού αναβάτη της KTM στα Rally και 2ου στο Dakar του 2014, ο οποίος έφτασε μόλις λίγες ώρες πριν από την Αργεντινή, ταξιδεύοντας με το αεροπλάνο της οργάνωσης του Dakar με το οποίο επέστρεψαν οι ομάδες.

Στο πίσω μέρος του εργοστασίου βρίσκεται το εργαστήριο στο οποίο βελτιώνονται και δοκιμάζονται οι μοτοσυκλέτες Dakar της KTM, και εκεί, μας περίμεναν, τόσο η περσινή νικήτρια KTM 450 RR Rally του Toby Price με τον άσο στα number plates, όσο και οι μοτοσυκλέτες του φετινού νικητή, Sam Sunderland και του 2ου, Matthias Walkner. Μία ευχάριστη έκπληξη για όλους τους δημοσιογράφους αφού είναι μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις και να αγγίζεις τις μοτοσυκλέτες που λίγες στιγμές πριν βρίσκονταν στην Αργεντινή και ανέβαιναν στην κορυφή του τερματισμού στον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.

Ο Viladoms, χαρωπός, ευγενικός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, μας εξήγησε κάποια πράγματα για το εργαστήριο, τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες, και μας έβαλε στο πνεύμα του Dakar με ένα ωραίο παιχνίδι: Road Book για να βρούμε το φαγητό! Οι υπεύθυνοι της εταιρίας τοποθέτησαν τυπωμένο Road Book στις μοτοσυκλέτες μας, του οποίου τις οδηγίες έπρεπε να ακολουθήσουμε για να βρούμε το εστιατόριο, στα 38 χιλιόμετρα διαδρομής που απέμεναν μέχρι εκεί! Ένα ωραίο παιχνίδι το οποίο έδωσε την δυνατότητα στον κάθε αναβάτη να οδηγήσει σβέλτα ακολουθώντας οδηγίες, και - με την συμβολή ανθρώπων της KTM που είχαν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία - να φτάσει στο εστιατόριο για να απολαύσει το μεσημεριανό γεύμα!

Adventure μοτοσυκλέτες με adventure οδηγίες ακόμη και για το φαγητό, με εκπλήξεις που έδειξαν την Ready to Race κατεύθυνση που γνωρίζουμε!

Τεχνική ανάλυση και οδηγική παρουσίαση των μοντέλων σε διαφορετικά άρθρα που θα ακολουθήσουν.

Μέχρι τότε, δείτε πόσο θα κοστίζουν τα νέα μοντέλα στην Ελλάδα, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 23:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon