.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 19:30

Εκπληκτική concept μοτοσυκλέτα για την ταινία Lost Boy

 

Από τον designer Patrick A Razo

 

Το “Lost Boy” είναι μια στιλιζαρισμένη ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας, στην οποία κάνει την εμφάνιση της μια απίθανη μοτοσυκλέτα με σφαιρικούς τροχούς και θεαματικό design. Μιλήσαμε με τον designer της, και σας μεταφέρουμε τη συνομιλία μας, τα σχέδια της μοτοσυκλέτας, και το βίντεο του Lost Boy.

Η σκοτεινή φουτουριστική ταινία “Lost Boy” αποτελεί δημιουργία των Ash Thorp & Anthony Scott Burns.

Μπορεί τώρα η ταινία να είναι σχετικά δύσπεπτη για όσους δεν αποτελούν φανατικούς οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας, η μοτοσυκλέτα που εμφανίζεται όμως σε αυτή κάθε άλλο παρά δύσπεπτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Μάλλον θεαματική και εντυπωσιακή θα την αποκαλούσαμε.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο πάνω της είναι οι σφαιρικοί τροχοί, με τo κυψελλοειδές σχέδιο πάνω τους, το οποίο σύμφωνα με το design αποτελείται από μια ζωντανή μεμβράνη που μπορεί να συστέλλεται και να διαστέλεται αυτόματα (...), για να αλλάξει την πρόσφυση και την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας!

Ας δούμε τι μας είπε για τη μοτοσυκλέτα ο designer που έκανε το τελικό σχέδιο, Patrick 'Nino' Razo.

Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Με λένε Patrick A Razo. Είμαι σχεδιαστής, και ζω στο Λος Άντζελες. Ασχολούμαι με το design κοστουμιών, την εικονογράφηση, δημιουργώ concept και μοντέλα 3D, κ.α. Ως concept καλλιτέχνης η δουλειά μου είναι να εξετάσω το πώς δουλεύει ο κόσμος, και να τον διαλειτουργήσω με νέους και δημιουργικούς τρόπους, για διαφορετικές εφαρμογές. Μπορείς να πεις πως προσπαθώ να μελετήσω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος, αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο. Η εκπαίδευση μου έχει προέλθει κυρίως εκτός σχολών, ενώ αυτή τη στιγμή είμαι Art Director στη βιομηχανία ένδυσης -κάτι που κάνω τα τελευταία 9 χρόνια. Πέρα από την κύρια ασχολία μου, δουλεύω ως freelancer εικονογράφος και designer, αλλά και στο προσωπικό μου project για το οποίο δεν μπορώ να πω ακόμα πολλά.

Οδηγείς μοτοσυκλέτα ο ίδιος;

Βεβαίως! Οδηγώ ένα Yamaha XS 650 Special του 1980, φτιαγμένο σε cafe-racer στιλ. Παράλληλα ασχολούμαι με το design ρούχων για μοτοσυκλέτα, με κάποια jacket να έχουν έμπνευση από το anime Akira, ενώ βάφω και κράνη, κλπ.

Πώς ασχολήθηκες με την φουτουριστική ταινία Lost Boy;

Ήμουν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, ενώ βοήθησε και το portfolio μου. Αρχικά ανέλαβα να σχεδιάσω μερικά χειροποίητα jacket μοτοσυκλέτας. Ο σκηνοθέτης (Ash Thorp) είχε ανακοινώσει στο fb πως σκόπευε να γυρίσει την ταινία και του έστειλα ένα μήνυμα, δείχνοντας του κάποια jacket που πίστευα πως θα ταίριαζαν στην ατμόσφαιρα του φιλμ. Πέρασε ένας χρόνος και ο Thorp ανακοίνωσε πως οι χορηγοί είχαν βρεθεί και η ταινία ήταν έτοιμη να γυριστεί. Μιλήσαμε και πάλι, και του πρότεινα να χρησιμοποιήσει και τη μοτοσυκλέτα μου, η οποία έχει βιομηχανική εμφάνιση. Μου ζήτησε 2 κοστούμια, και μετά αποφάσισα να του σχεδιάσω σε 3D το μοντέλο της μοτοσυκλέτας που είχε σκιτσάρει εκείνος, για το storyboard της ταινίας. Κι όταν είδε τα σχέδια, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη μοτοσυκλέτα στο φιλμ.

Τι κατευθύνσεις είχες για το σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας;

Είχα μόλις 1 σκίτσο, οπότε ξεκίνησα να σχεδιάζω, και όταν ο Ash είδε τι είχα κάνει, αποφάσισε να “σπρώξουμε” την εξέλιξη ακόμα περισσότερο. Συμφωνήσαμε τις αλλαγές, και έκανα τις διορθώσεις που χρειαζόταν.

Το original σκίτσο (φωτό άνω) είχε τροχούς δίχως κέντρα (hubless design). Τους αλλάξαμε σε σφαιρικούς! Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη αλλαγή στο σχέδιο, ενώ αλλάξαμε και μερικές ακόμα λεπτομέρειες.

Διακρίνουμε ομοιότητες με τη μοτοσυκλέτα του Kaneda στο anime φιλμ Akira, αλλά και με το Dodge Tomahawk. Ποιες ήταν οι επιρροές σου και τι ήθελες να πετύχεις με το design σου;

Το Akira είναι κατά τη γνώμη μου το πιο απαγορευμένο / ταμπού κομμάτι τέχνης στον τομέα. Προσπαθώ να μένω μακριά από το πεδίο της έμπνευσης, που για μένα αποτελεί παγίδα. Θέλω να δουλεύω σε λευκό χαρτί, και να ελέγχω το design όσο μπορώ, σπρώχνοντας ταυτόχρονα τα όρια. Παρόλα αυτά θέλω να δηλώσω πως η αγαπημένη μου μοτοσυκλέτα είναι το Confederate Wraith, είναι ασύλληπτο σε design!

Οι σφαιρικοί τροχοί σημαίνουν πως η μοτοσυκλέτα μπορεί να κινηθεί σε όλες τις κατευθύνσεις;

Ακριβώς! Μάλιστα οι τροχοί μπορούν να αλλάξουν ελαφρώς σχήμα, ώστε να προσαρμόζονται σε απότομες στροφές, και σε γωνίες, διατηρώντας ταυτόχρονα την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Με αυτό το design, η μοτοσυκλέτα δεν χρειάζεται να πάρει μεγάλες κλίσεις πουθενά. Το concept design δείχνει τη μοτοσυκλέτα σε στάση, ενώ οι αναρτήσεις σηκώνουν το όχημα όταν ξεκινά να κινείται!

Τι προγράμματα χρησιμοποίησες στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας;

Χρησιμοποιώ το Modo για τις σκληρές επιφάνειες / σχήματα, και το Keyshot για τις υφές και το rendering.

Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλες μοτοσυκλέτες από σένα;

Έχω ήδη σχεδιάσει κάποιες παλαιότερα, αλλά τίποτα σε αυτή την ποιότητα. Πιθανότατα να δείτε κι άλλες μοτοσυκλέτες στο άμεσο μέλλον, οπότε... μην χαθείτε.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Patrick A Razo μπορείτε να βρείτε στο www.ninosboombox.com και το portfolio του βρίσκεται εδώ -> www.artstation.com/ninosboombox

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon