.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 12:39

Ρεπορτάζ - Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017

 

Αλλαγές, πρόγραμμα και κατηγορίες

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών αγώνων Ταχύτητας, πριν εκπνεύσει η τρέχουσα χρονιά, ανακοινώνεται το πρόγραμμα αγώνων της επόμενης! Αυτό ήταν μόνο το ένα από τα νέα δεδομένα που είδαμε στην παρουσίαση του πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017 που έγινε από την Αθλητική ΜΟΤΟΕ στην Αίγλη Ζαππείου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Η κορωνίδα των αγώνων μοτοσυκλέτας


Στην εκδήλωση που παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού ειδικού τύπου ανακοινώθηκαν οι προθέσεις της ομοσπονδίας σχετικά με την αναβάθμιση του πρωταθλήματος, με στόχο να γίνει ''θελκτικό'' για τους χορηγούς ώστε να προσφέρει αποδοτικότερα και ποιοτικότερα χαρακτηριστικά.

Διακρίναμε μία επαγγελματική προσέγγιση από την πλευρά της ομοσπονδίας, γεγονός που έλειπε όλα τα χρόνια της ενασχόλησης με το άθλημα, κάτι που από μόνο του αποτελεί είδηση για τον χώρο της μοτοσυκλέτας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κύριο Στέλιο Κορέλλη, ''η Ταχύτητα είναι η κορωνίδα του δίκυκλου μηχανοκίνητου αθλητισμού και από το 2017 μπαίνει σε μία νέα και πιο επαγγελματική εποχή, καθώς οι απαιτήσεις οργανωτών, ομάδων και αναβατών είναι αυξημένες".

Η Ομοσπονδία ανέθεσε την προώθηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην εταιρία 2Δ του Δημήτρη Διατσίδη, που αναλαμβάνει την στήριξη νέου website με ονομασία www.ptt.gr, αντίστοιχης σελίδας facebook "ΠΠΤ" και καναλιού στο Youtube με ονομασία "PPT".
Η εταιρία αναλαμβάνει την έκδοση Δελτίου Τύπου πριν και μετά τους αγώνες, παραγωγή Video με τα κυριότερα στιγμιότυπα κάθε αγώνα, υλικό που θα λαμβάνουν όλα τα μέσα που προάγουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πρόγραμμα και κατηγορίες


Το πρόγραμμα καθώς και οι κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017 παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο της Επιτροπής Ταχύτητας της Ομοσπονδίας, κο Γιάννη Τζωρτζόπουλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 αγώνες οι οποίες δεν συμπίπτουν με τους αγώνες MotoGP ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθούν τους ελληνικούς αγώνες χωρίς ''δίλλημα''. Το μόνο πρόβλημα που βλέπουμε είναι πως τρεις ελληνικοί αγώνες συμπίπτουν με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike και το European Junior Cup, στο οποίο θα αγωνιστούν οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας, κι έτσι δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι ημερομηνίες:
2 Απριλίου – Μέγαρα
30 Απριλίου – Τρίπολη
28 Μαΐου – Σέρρες
18 Ιουνίου – Μέγαρα
17 Σεπτεμβρίου – Σέρρες
15 Οκτωβρίου – Μέγαρα

Αλλαγές έχουμε και στις κατηγορίες των αγώνων. Η σημαντικότερη αφορά στην προσθήκη της κατηγορίας SS300 στην κατηγορία Racing, λόγω λίγων συμμετοχών. Η κατηγορία SS300 επιτρέπει σε όλους τους αναβάτες, όπως και σε αυτούς της κατηγορίας Νέων, να συμμετέχουν με δικύλινδρες τετράχρονες μοτοσυκλέτες έως 500 κυβικά εκατοστά.
Η κατηγορία Formula Extreme αλλάζει σε Superbike, με στόχο να επιτρέπεται κάθε αλλαγή στις μοτοσυκλέτες και νομικό πλαίσιο που θα καθοριστεί στις εκλογές που ακολουθούν.

Οι κατηγορίες:
ΝΕΟΙ
ΟΡΕΝ
RACING-SS300
SS (Supersport)
SBK (Superbike)

Νέα εποχή


Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έδειξε πως κάτι πάει να αλλάξει στην αντιμετώπιση αναβατών, εταιριών και ομάδων. Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς νωρίς, δίνει την δυνατότητα σε όλους να προετοιμαστούν κατάλληλα, να δουν τα μπάτζετ της χρονιάς αναλυτικότερα, να βάλουν το πρωτάθλημα στα σχέδια τους έχοντας περισσότερο καιρό για να τα υλοποιήσουν. Θα θέλαμε να δούμε προσπάθειες για βοήθεια νέων αναβατών με στήριξη στις λέσχες που είναι κυρίως υπεύθυνες γι' αυτό, αλλά και προσαρμογές των αγώνων στα πλαίσια των οικονομικών δυσκολιών της χώρας μας.
Σε κάθε περίπτωση, το BIKEIT θα στηρίξει την Ομοσπονδία και το ελληνικό πρωτάθλημα Ταχύτητας από την πλευρά της επικοινωνίας των αγώνων, όπως κάνει άλλωστε τόσα χρόνια με επιτυχία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 12:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon