.
Κατηγορία Voge
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 11:50

Test - Voge 300DS 2022

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το 300DS είναι ένα μοντέλο της Voge με Adventure look μεν, τροχούς 17 ιντσών δε, που χάρη στο μικρό βάρος και τη φιλική του συμπεριφορά μπορεί να τα καταφέρει αξιοπρεπώς και σε βατούς χωματόδρομους, συνδυάζοντας με μεγάλη επιτυχία την οικονομία, τη χρηστικότητα και τον fun all-round χαρακτήρα.

Η κατηγορία των On-Off μοτοσυκλετών είναι τόσο δημοφιλής, που πολλές εταιρείες δημιουργούν μοντέλα με Adventure / On-Off στιλ, που όμως έχουν κυρίως ασφάλτινες δυνατότητες. Ένα από τα μοντέλα αυτά είναι και το Voge 300DS.

Με χυτούς τροχούς 17 ιντσών, ελαστικά 100% για χρήση στην άσφαλτο, και διαδρομές αναρτήσεων που ναι μεν δεν ανακοινώνονται, όμως στην πράξη δείχνουν πιο κοντά στα 120 mm (130 ίσως) παρά στα 200 mm των πραγματικά On-Off μοτοσυκλετών, ο στόχος και οι δυνατότητες του Voge 300DS δείχνουν σαφώς τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους ως το κύριο πεδίο χρήσης του.

Από την άλλη, το μικρό του βάρος στα 155 κιλά, η σχετικά χαμηλή σέλα στα 810 mm, τα 190 mm της ελάχιστης απόστασης από το έδαφος, και οι χαμηλά συγκεντρωμένες μάζες δίνουν τα φόντα στο 300DS να διασχίσει χωρίς κόπο κάθε βατό χωματόδρομο.

Έτσι, δεν μπορούμε να πούμε πως η μοτοσυκλέτα της Voge δεν θα μπει και στο χώμα, αρκεί να μην έχει κανείς τρελές απαιτήσεις.

Εν τέλει, το 300DS τα καταφέρνει πολύ καλά σε πολλά τερέν, έχοντας τα φόντα να αποτελέσει μια μοτοσυκλέτα για όλες τις συνθήκες, σε μια τιμή που δεν θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό σας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Εμφάνιση που "σκοτώνει"!

Test Voge300DS Bikeitgr 00027

Αν η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που μας τραβά σε μια μοτοσυκλέτα, τότε το 300DS παίρνει 10 στα 10. Άνετα.

Διαθέτει σουλούπι και κοστούμι που φέρνουν στο μυαλό Adventure μοντέλο 750 κυβικών, ενώ στον εντυπωσιακό εξοπλισμό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: πλαίσιο χωροδικτύωμα, στιβαρό ψαλίδι, ανάποδο πιρούνι 35 mm, μονό αμορτισέρ με μοχλικό πίσω, ποδιά κινητήρα, κάγκελα προστασίας, εύκολα ρυθμιζόμενη (χωρίς εργαλεία) σε 2 θέσεις ζελατίνα, σχάρα με χειρολαβές συνεπιβάτη, full-LED και DRL φώτα, θύρα φόρτισης USB, δισκόφρενα-μαργαρίτες και δικάναλο ABS της Bosch, φαρδιά σέλα, ρεζερβουάρ 16 λίτρων για τεράστια πραγματική αυτονομία 450+ χιλιομέτρων σε συνδυασμό με τη χαμηλή μέση κατανάλωση των 3,4 λίτρων ανά 100 χλμ., και LCD ψηφιακή οθόνη με σκίαστρο.

Test Voge300DS Bikeitgr 00041

Σημειώστε πως η θύρα φόρτισης USB βρίσκεται σωστά τοποθετημένη κάτω από την οθόνη οργάνων, ώστε να μπορεί κανείς να φορτίσει εύκολα το smartphone που έχει τοποθετήσει με βάση στο τιμόνι.

Η ποιότητα κατασκευής του 300DS, μαζί και με τη συναρμογή πλαστικών και μεταλλικών μερών είναι κορυφαία, χαρίζοντας ηρεμία πνεύματος στους υποψήφιους αγοραστές.

Test Voge300DS Bikeitgr 00034

Το κόκκινο χρώμα είναι βαθύ και πανέμορφο, το ρεζερβουάρ έχει ανάγλυφο το σήμα της VOGE, ενώ η κινέζικη φίρμα έχει δώσει μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Από το φαρδύ τιμόνι με τα αντίβαρα και την όμορφη τιμονόπλακα, στους εξίσου όμορφους και λειτουργικούς καθρέπτες, στην πανέμορφη τάπα αεροπορικού τύπου του ρεζερβουάρ, στο καλαίσθητο τελικό εξάτμισης, κλπ.

Test Voge300DS Bikeitgr 00023

Αισθητική ένσταση έχουμε μόνο στον όγκο που έχουν τα εργοστασιακά κάγκελα προστασίας, καθώς προεξέχουν πολύ, όμως από την άλλη προστατεύουν εξαιρετικά και βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό, οπότε ας μην είμαστε και τόσο αυστηροί.

Η δοκιμή του ΒΙΚΕΙΤ

Test Voge300DS Bikeitgr 00008

Η στάση οδήγησης είναι όρθια και άνετη, με εξαιρετικούς μοχλούς στα χέρια, και πόδια που δεν διπλώνουν υπερβολικά. Η σέλα των 810 mm επιτρέπει σε αναβάτη με ύψος 1.70 να πατά άνετα ολόκληρο το πέλμα του ενός ποδιού στην άσφαλτο, ενώ το καλό κόψιμο του τιμονιού επιτρέπει τους ελιγμούς στο μποτιλιάρισμα, και διευκολύνει τις επιτόπιες μανούβρες.

Πολύ μαλακός είναι ο συμπλέκτης, και εξαιρετικά θετικό το κιβώτιο των 6 ταχυτήτων.

Το 300DS είναι παιχνιδιάρικο, κοντά γραναζωμένο και έτσι σβέλτο σε επιταχύνσεις, ενώ στρίβει με όσα έρχεται και κρατά καλά σε όλες τις ελληνικές συνθήκες.

Η τελική ταχύτητα που είδαμε σε ιδανικές συνθήκες στο κοντέρ έφτασε τα 145 χλμ/ώρα, στην κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου, στις 9.000+ rpm, μια τελική που σημαίνει άνετο ταξίδι με 110-120 χλμ/ώρα.

Ο αντικραδασμικός άξονας του κινητήρα υπόσχεται έλλειψη κραδασμών, ενώ τα μαρσπιέ έχουν ελαστικά παρεμβύσματα για να παγιδεύουν τους ελάχιστους κραδασμούς που ίσως φτάσουν στα πόδια σας.

Test Voge300DS Bikeitgr 00033

Η σέλα του αναβάτη είναι πολύ άνετη για μικρές και μεσαίες βόλτες, όμως στις μεγάλες (βλ. ταξίδι) θα κουράσει λίγο, καθώς είναι υπέρ του δέοντος μαλακή. Αντίθετα, του συνεπιβάτη είναι σχετικά σκληρή με σαφώς λιγότερο αφρώδες.

Πολύ καλή είναι η προστασία της ζελατίνας, ειδικά στην ψηλή θέση, στον κορμό του αναβάτη, ενώ αν θέλετε προστασία στα χέρια θα πρέπει να προσθέσετε και ένα ζευγάρι χούφτες.

Όπως και στα υπόλοιπα Voge που έχω οδηγήσει, έτσι και εδώ το πλαίσιο του 300DS είναι εξαιρετικό, προσφέροντας πολύ καλό κράτημα και μεγάλα ποσά πληροφόρησης που σε γεμίζουν εμπιστοσύνη ακόμα και στο κακό ελληνικό οδόστρωμα.

Test Voge300DS Bikeitgr 00037

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της κινέζικης Cordial από τη μια δεν είναι κακά, από την άλλη σίγουρα δεν φτάνουν σε απόδοση τα καλύτερα (και ακριβότερα) ευρωπαϊκά και ιαπωνικά ελαστικά.

Test Voge300DS Bikeitgr 00038

Τα φρένα είναι δυνατά, με ελαφρώς ξύλινη αίσθηση μπροστά που αντισταθμίζεται από το καλό ABS της Bosch, που όμως μερικές φορές βιάζεται να επέμβει.

Test Voge300DS Bikeitgr 00012

Στην εκτός δρόμου οδήγηση, προσωπικά βρήκα την υγειά μου με το ελαφρύ 300άρι της Voge, καθώς ποτέ μου δεν συμπάθησα τα τέρατα των 240 κιλών με τις ψηλές σέλες στο χώμα. Το 300DS μπορεί να μην έχει ακτίνες, τροχό 21 ιντσών μπροστά και off-road ελαστικά, αλλά κάνει τη διαφορά με την πλαισιάρα του και τις μικρές του διαστάσεις, που το κάνουν εύκολο για όλους και για όλες στον χώμα. Και κάπου εκεί, ξεκινάς και το παιχνίδι, με πλαγιολισθήσεις, ενώ είσαι σίγουρος πως θα τα βγάλεις πέρα χωρίς κόπο σε κάθε βατό χωματόδρομο.

Η οθόνη των οργάνων τώρα έχει σχετικά μικρές ενδείξεις, ενώ σε δυνατό ήλιο το κοντράστ θα μπορούσε να ήταν πιο έντονο.

Test Voge300DS Bikeitgr 00030

Οι καθρέπτες έχουν καλό οπτικό πεδίο, ενώ η κόρνα δεν είναι όσο δυνατή θα τη θέλαμε. Αλάρμ δεν έχουμε, έχουμε όμως σινιάλο.

Εύγευστη συνταγή, με κερασάκι την τιμή

Test Voge300DS Bikeitgr 00024

Με τελική τιμή 4.145 ευρώ, το Voge 300DS προσφέρει πολλά, ενώ ζητάει εξαιρετικά λίγα. Πρόκειται για μια πραγματικά “τίμια” πρόταση, που καταφέρνει να συνδυάσει Adventure εμφάνιση και χαρακτήρα στα μικρά / μικρομεσαία κυβικά, μαζί με άριστη ποιότητα κατασκευής, υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και ικανό και πολυτάλαντο χαρακτήρα, με αντίτιμο που ακούγεται αστείο.

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής / Μοντέλο Voge 300DS (2022)
Αντιπρόσωπος Mototrend
Τιμή (€) 4,145
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 1K, Y/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 292.4
Συμπίεση 11:1
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78 x 61.2
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός πολύδισκος
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο χωροδικτύωμα
Κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 1,965 x 785 x 1,075
Μεταξόνιο (mm) 1,370
Ύψος σέλας (mm) 810
Απόσταση εδάφους (mm) 190
Βάρος (kg) 155
Ρεζερβουάρ (l) 16
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 35 mm
Πίσω Ένα αμορτισέρ με μοχλικό, προφόρτιση ελατηρίου
   
Ελαστικά Cordial (tubeless)
Mπροστά 110/80-17
Πίσω 150/60-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι, δαγκάνες 2 εμβόλων, ABS Βosch
Πίσω Δίσκος, δαγκάνα 1 εμβόλου, ABS Bosch
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm) 28.2 / 8,500
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm) 2.6 / 7,000 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - Voge 650 DSX
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon