.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 16:35

Test - KTM 1090 Adventure 2017 - Αποστολή στην Ισπανία

 

Δυναμική και επιδόσεις!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Κρατώντας το γκάζι ανοιχτό μετά τις 6.000σ.α.λ., μπαίνεις στην φιλοσοφία Adventure του νέου 1090 Adventure της KTM, αφήνοντας τα 125 άλογα να αναλάβουν δράση. Δύναμη που ξεχειλίζει, επιδόσεις που συναρπάζουν, σε ένα γνωστό, φιλικό, αλλά και προσιτό χρηστικά και οικονομικά, πακέτο.

Ανανέωση εκ... ίππων!


Βγαίναμε από τα κεντρικά της KTM στην Ισπανία, στην Βαρκελώνη, με προορισμό τους πρόποδες των ασπρισμένων Πυρηναίων, πάνω στην σέλα του ανανεωμένου 1090 Adventure της KTM, και την ένδειξη "Ice warning" να εμφανίζεται συνεχώς στο καντράν. Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος ενδεχομένως να είχε πάγο και η μοτοσυκλέτα υπενθύμιζε συνεχώς τις συνθήκες θερμοκρασίας, κάτι θεμιτό μιας και δεν ήμασταν αναγκασμένοι να υποθέτουμε πως μπορεί να είναι ο δρόμος. Αλλά με 0 βαθμούς, καλό είναι να στο υπενθυμίζει κάποιος... Η αίσθηση γνωστή, ελαφριά, που δεν προδίδει τον κυβισμό, με τα 205 κιλά να κρύβονται καλά, δημιουργώντας ένα άριστο σε ζύγισμα σύνολο, που μέσα στην πόλη απλά δεν παίζεται.

Σφιχτό, συμπαγές, προοδευτικό στην λειτουργία, το πλαίσιο του και οι αναρτήσεις με τις νέες ρυθμίσεις, το καθιστούν πιο σκληρό σε αίσθηση, αλλά και πιο ασφαλές. Το μπροστινό ανεστραμμένο σύστημα της WP που δεν διαθέτει εξωτερικές ρυθμίσεις, έχει αλλάξει στις εσωτερικές του ρυθμίσεις, κι έτσι, προσφέρει πιο σκληρή συμπίεση από το απερχόμενο μοντέλο, χωρίς όμως να προβληματίζει.

Είναι πολύ άνετο, στιβαρό, σφιχτό για sport ασφάλτινη οδήγηση, αλλά χωρίς να κουράζει σε λακκούβες και χωρίς να τερματίζει στα φρένα και στην επιθετική οδήγηση. Το αμορτισέρ διαθέτει προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς και καλύπτει άνετα την χρήση. - έχει βελτιωθεί και αυτό εσωτερικά.

Οδηγώντας από την Terrassa όπου εδρεύει η KTM Ισπανίας και όπου έγινε η παρουσίαση του νέου μοντέλου, αλλά και η έναρξη της διαδρομής, βόρεια, προς την Manresa, μέσα από επαρχιακές διαδρομές, με στροφές και αρκετές εναλλαγές κλίσεων, είχαμε ήδη διαπιστώσει πόσο εύκολο είναι το 1090 Adventure στην οδήγηση. Προσφέρει πανάλαφρη αίσθηση στην αλλαγή κατεύθυνσης στην οποία παίζουν ρόλο και τα ελαστικά που χρησιμοποιεί, διαστάσεων 110/150 για μπροστά και πίσω, σε τροχούς ''ασφάλτινους'', χυτούς αλουμινένιους, 19/17 ιντσών. Η αλλαγή κατεύθυνσης γίνεται για πλάκα και με τέτοιο ζύγισμα δεν μπορείς με τίποτα να πιστέψεις ότι πρόκειται για μοτοσυκλέτα 1050 κυβικών εκατοστών. Αυτό το τελευταίο, δεν άλλαξε σαν νούμερο χωρητικότητας του κινητήρα, άλλο αν η ονομασία του μοντέλου πλέον είναι ''1090''.

Αυξημένη απόδοση

Αυτό που άλλαξε είναι η απόδοση, η οποία με αλλαγές στην ηλεκτρονική ανάφλεξη και στους εκκεντροφόρους του προηγούμενου κινητήρα, έφτασε στους 125 ίππους στις 8.500σ.α.λ. από 94, και η ροπή στα 10,9kg στις 6.500σ.α.λ. (στο 1050 δεν ανακοινωνόταν).

Το σύστημα ψεκασμού της Keihin με αυλούς εισαγωγής διαμέτρου 42 χιλιοστών και ηλεκτρονικό γκάζι Ride by Wire, λειτουργούσε απίστευτα ομαλά, γλυκά και με απόκριση ανάλογα με τα γούστα. Οι τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις, Sport, Road και Rain που αλλάζουν την απόδοση της δύναμης και ομαλοποιούν αν χρειαστεί την καμπύλη απόδοσης, διαμορφώνουν και την λειτουργία ανάλογα με τις ανάγκες. Εμείς το είχαμε μόνιμα στο Sport, θέλοντας να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι 125 ίπποι έδωσαν την απαραίτητη δύναμη στην μοτοσυκλέτα, ή το νούμερο των 31 επιπλέον ίππων, είναι στα "χαρτιά". Αυτό που είχαμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής, στην βόλτα μας στους επαρχιακούς δρόμους της ισπανικής υπαίθρου με ταχύτητες από 60 έως 100 χ.α.ω. ήταν η ροπή. Ροπή δυνατή από τις χαμηλές στροφές περιστροφής, που χαρακτήριζε ούτως ή άλλως τον δικύλινδρο V75° κινητήρα του 1050.

Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, πιο άμεση απόκριση, περισσότερη έκρηξη στο άνοιγμα του γκαζιού από τις χαμηλές στροφές, συνδυασμένη με μία γλυκιά λειτουργία που προδίδει την άριστη ρύθμιση. Χωρίς κομπιάσματα ή δισταγμούς. Και μετά αυτό: Το πέρασμα από τις χαμηλές στις μεσαίες στροφές, και από εκεί στην κορύφωση, στις 11.000σ.α.λ. Σαν να πετάς ακόντιο στους ολυμπιακούς αγώνες. Τέτοια άνοδο η καμπύλη της απόδοσης. Και στην πράξη; Επιτάχυνση που χωρίς να σε τρομάζει, σε αναγκάζει να πάρεις το 1090 στα σοβαρά, να νιώσεις τα χιλιόμετρα να γεμίζουν το κοντέρ, να βλέπεις τα 200χ.α.ω. στα ψηφιακά νούμερα να έρχονται πριν το καταλάβεις. Δεν ξέρω πόσο βγάζει τελική, γιατί πήγαμε μέχρι 215χ.α.ω. στην φαρδιά και με κορυφαίο οδόστρωμα εθνική οδό. Δέκα με δεκαπέντε χιλιόμετρα ακόμη, στο κοντέρ, θεωρώ πως τα έχει άνετα. Από σταθερότητα άλλωστε, βράχος. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, αφού λίγοι είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν πραγματικά για την τελική ταχύτητα.

Ατελείωτη παροχή δύναμης

Είναι ο τρόπος με τον οποίο παρέχεται η δύναμη στο άνοιγμα του γκαζιού, ανεξάρτητα με την σχέση που έχεις στο κιβώτιο. Ταξιδεύεις με 6η και 140χ.α.ω., ανοίγεις το γκάζι και το 1090 σφεντονίζεται μπροστά αλλάζοντας τα νούμερα στο κοντέρ με καταιγιστικό ρυθμό. Η δύναμη έρχεται ασταμάτητη και σε τρελαίνει, και αν έχεις οδηγήσει το παλιό 1050, το οποίο ''τελείωνε'' στις 6.000σ.α.λ., σίγουρα θα χαμογελάς σαν χαζός. Ότι έλειπε, ήρθε. Δεν είναι μόνο οι 31 έξτρα ίπποι, είναι ο τρόπος με τον οποίο γέμισε όλη η καμπύλη από τις χαμηλές έως τις ψηλές στροφές, γυρνώντας σελίδα για πάντα σε όποια "τρύπα" στην απόδοση και όποιο όριο είχε το 1050 στην απολαυστική οδήγηση.

Δύναμη, διάρκεια, έκρηξη στο πέρασμα από τις μεσαίες στις ψηλές στροφές, και κορυφαίο αποτέλεσμα, ουσιαστικά με μία διαφορετική ηλεκτρονική ανάφλεξη και εκκεντροφόρους. Η KTM δεν προτείνει μετατροπή στα παλαιότερα μοντέλα, ούτε παρέχει κάποιο έτοιμο κιτ, αλλά ανεπίσημα, αλλάζεις χαρτογράφηση και εκκεντροφόρους, και έχεις 125 άλογα και στο προηγούμενο 1050.

Αν έχει τόση διαφορά στην αίσθηση της περισσότερης απόδοσης; Τρομερή! Έχει κερδίσει σημαντικά στην χαμηλή και μεσαία περιοχή των στροφών τόσο σε ροπή όσο και ιπποδύναμη, χαρακτηριστικά που ούτως ή άλλως ήταν δυνατά και στο 1050. Η τεράστια διαφορά είναι εμφανής από τις 6.000σ.α.λ. , ειδικά περνώντας τις στροφές λειτουργίας όπου "τελείωνε" το 1050, με λειτουργία "πετρελαιοκίνητου", θυμίζοντας έντονα turbo diesel Taxi. Μετά από εκείνες τις στροφές, το 1090 ξεκινάει την ανοδική του πορεία προς την λύσσα. Έχει και άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους χρήστες του πάλαι ποτέ κραταιού, 990 Adventure: Το 1090 "απογειώνεται" όταν κρατήσεις το γκάζι ανοιχτό. Χαρακτηριστικά, με 2η σχέση στο κιβώτιο, σηκώνεται ακόμη και μόνο του σούζα.

Μέχρι τις 11.000 που μπαίνει ο κόφτης η μοτοσυκλέτα επιταχύνει ασταμάτητα και θα λέγαμε ότι σε χαρακτήρα οδήγησης, μοιάζει και θα μπορούσε να είναι το νέο 990. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά λειτουργίας που χρειάζεται μία καθαρόαιμη μοτοσυκλέτα, κινούμενο όσο άγρια χρειάζεται, όταν χρειάζεται...

Ελαφριά αίσθηση

Το εκπληκτικό στην αύξηση της ιπποδύναμης είναι πως τα έξτρα άλογα δεν δημιούργησαν κάποιο αρνητικό θέμα στην ευελιξία ή την αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Το 1090 Adventure συνεχίζει να είναι εύκολο και με ελαφριά αίσθηση, με τα κιλά του στα 205 ανακοινώσιμα να βρίσκονται ήδη 7 κάτω από το 1050!

Ο συνδυασμός πλαισίου και αναρτήσεων καλύπτει και τον πιο απαιτητικό, και ακόμη και σε στριφτερές απαιτητικές διαδρομές, ήταν όσο σκληρό και προοδευτικό χρειαζόμουν, δίχως να ζητήσω κάτι άλλο. Η αίσθηση που αφήνει αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πως ελέγχεται για πλάκα από κάθε δυνατοτήτων αναβάτη. Καταφέρνει μάλιστα να μην δείχνει ούτε ογκώδης, αλλά ούτε λεπτή για τον κυβισμό της- βρίσκεται κάπου στην μέση και σε μπερδεύει σχετικά με τον κυβισμό της. Αυτό ίσως λειτουργήσει αρνητικά βέβαια, αφού πολλοί αναβάτες ίσως θα προτιμούσαν περισσότερο όγκο στο μεσαίο τμήμα του ρεζερβουάρ ώστε να απολαμβάνουν την ''καλή'' τους να κερδίζει στην μάχη της καφετέριας. Στην ουσία πάντως, κερδίζει βάζοντας γκολ από τα αποδυτήρια με τις οδηγικές της αρετές.

Στο 1090 δεν έχει αλλάξει κάτι αισθητικά, απλά οι νέοι χρωματισμοί που περιλαμβάνουν διαφορετικά γραφικά σε πορτοκαλί φόντο είναι πιο όμορφοι. Το 1090 βγαίνει μόνο σε μαύρο με πορτοκαλί - το συγκεκριμένο πορτοκαλί είναι πιο όμορφο από αυτό του 1190 με την πέρλα.

Σε σχέση με το 1050, δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο στα περιφερειακά. Η ζελατίνα του δεν ρυθμίζει στην πορεία, αφού είναι δύσκολο κατά την οδήγηση να απασφαλίσεις τους δύο εκατέρωθεν τοποθετημένους ρυθμιστές και να την σηκώσεις ή να την κατεβάσεις - θα προτιμούσα το σύστημα με τους κοχλίες που έχει το νέο 1290 που δίνει την δυνατότητα ρύθμισης καθ' οδόν. Ρυθμίζει όμως, και αυτό είναι από μόνο του σημαντικό. Σε χαμηλές ταχύτητες σε επαρχιακό δρόμο η προστασία είναι άριστη αλλά όταν βγεις σε εθνική και τρέξεις με 130-140χ.α.ω., πρέπει απαραίτητα να την σηκώσεις ψηλά για να προστατευτείς καλά. Δεν με ενοχλούσε στους ώμους, χτύπαγε όμως στο γείσο του adventure κράνους μου, ειδικά όταν την είχα στην χαμηλή θέση.

Ιδανικό και προβλέψιμο

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που οδήγησα διέθετε εξάτμιση της Akrapovic και προβολάκια ομίχλης, αλλά ο διακόπτης τους βρισκόταν τοποθετημένος ως μπουτόν, στο μαύρο πλαστικό πλαϊνό του fering. Εντύπωση μας έκανε που δεν υπάρχει σύνδεση τους με τον αριστερό διακόπτη του τιμονιού, όπου με μία εντολή θα μπορούσαν να ενεργοποιούνται. Ένα μπουτόν στον αριστερό αντίχειρα, ίσως να βόλευε περισσότερο. Επίσης, δεν υπάρχει ένδειξη στο καντράν ότι είναι ανοιχτά και μπορείς να τα ξεχάσεις ανοιχτά όλη μέρα χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Τα θερμαινόμενα γκριπ που χρησιμοποιούσε ως έξτρα, δεν εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη. Τα ενεργοποιείς εύκολα από τον αριστερό διακόπτη του τιμονιού, αλλά πρέπει να μπεις στο menu που εμφανίζεται στην αριστερή οθόνη για να δεις αν και σε ποιο στάδιο τα έχεις ενεργοποιήσει. Θα βοηθούσε μία σταθερή ένδειξη στην οθόνη του κοντέρ - εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται και η ένδειξη για τα προβολάκια.

Για την βόλτα των 200 χιλιομέτρων που κάναμε, το 1090 Adventure ήταν ιδανικό, αποδεικνύοντας ότι συνδυάζει την καθημερινή και τουριστική χρήση, την κίνηση στην πόλη και το ταξίδι με sport διαθέσεις σε επαρχιακές οδούς. Βρίσκεται στην μέση ανάμεσα στο 1050 και το 1190, αφού πλέον με 125 άλογα ούτε σου "μακραίνει" τα χέρια ώστε να γίνεται επικίνδυνο, αλλά προσφέρει όση sport αίσθηση χρειάζεσαι με άνεση. Έχει διαθέσιμη δύναμη παντού, ροπή ώστε να κινηθείς χαλαρά, γκάζι ώστε να παίξεις με άνεση σε κάθε είδους διαδρομή. Και όλα αυτά, με την κατανάλωση του να κυμαίνεται - βάση του δικού του οργάνου μέτρησης, στα 6,2 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Νούμερο αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας με sport οδήγηση, πόλη και εθνική με 200άρες που κινηθήκαμε εμείς.

Στο λίγο χώμα που διανύσαμε - ένα μικρό συνδετικό κομμάτι που ίσως δεν έφτανε τα 2 χιλιόμετρα σε μήκος, ακόμη και με τα ασφάλτινα ελαστικά που χρησιμοποιούσε πήγαινε άνετα, ήταν προβλέψιμο και δεν γλίστραγε, και πραγματικά θα ήθελα να δω πως θα είναι η έκδοση R με τους 21/17 τροχούς και διαφορετικά ελαστικά.

Τεράστιο εύρος δυνατοτήτων

Αν κρίνω από την σταθερότητα του πλαισίου, την ελαφριά αίσθηση αλλά και την δυναμικότητα του κινητήρα, θα έχουμε ένα νέο 990 σε πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή. Άλλωστε, δέχεται Off Road mode ρύθμισης του κινητήρα για ομαλοποίηση της καμπύλης και του Traction Control, όπως και Off Road ρύθμιση για το ABS, που απενεργοποιεί τον πίσω τροχό.

Από όπου και αν το δεις, είναι καλό: Έχει άνετη θέση οδήγησης και σέλα που δεν κουράζει καθόλου, μεγάλη σχάρα για φόρτωμα χωρίς μπαγαζιέρα, σωστές χειρολαβές για τον συνεπιβάτη, καλή προστασία από τον αέρα για διπλή χρήση, πολύ μαλακό υδραυλικό συμπλέκτη για τον κυβισμό του, πολύ δυνατά φρένα που με ένα δάκτυλο φρενάρουν άνετα την μοτοσυκλέτα.

Έχει και σημαντικό εξοπλισμό, τον οποίο φορούσαν οι μοτοσυκλέτες της δοκιμής: έξτρα προβολάκια, πορτοκαλί χούφτες, γρανάζι πίσω Stealth, εξάτμιση Akrapovic, θερμαινόμενα γκριπ, αλλά και άλλα, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, μαζί με τις τιμές τους.
Το νέο 1090 Adventure της KTM είναι μία πολύ βελτιωμένη έκδοση του 1050, με αστείρευτο γκάζι για παιχνίδια, μία μοτοσυκλέτα ιδανική για καθημερινές συνθήκες, για να κάνεις την δουλειά σου, να γυρνάς όλο τον κόσμο, να ταξιδεύεις ξεκούραστα και να παίζεις όποτε χρειαστεί.

Το κυριότερο, μία για όλα, χωρίς την ανάγκη δεύτερης για ασφυκτικές συνθήκες μετακίνησης. Σε τιμή που βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 14.000euro, στα 13.880euro, είναι μία πραγματικά χρηστική, ποιοτική και όμορφη μοτοσυκλέτα, με τεράστιο εύρος δυνατοτήτων που σε βάζει στο δίλημμα αν αξίζει τελικά να πας στο μεγαλύτερο, δυνατότερο και ακριβότερο 1290 Super Adventure S, με τόσα που σου προσφέρει...

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο ΚΤΜ 1090 Adventure 
Αντιπρόσωπος KTM SEE
Τιμή (euro) 13.880
Εγγύηση 2 Χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος, V 75°, 8βάλβιδος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός(c.c.) 1050
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 103 x 63
Συμπίεση (:1) 13
Τροφοδοσία ψεκασμός της Keihin EMS με σύστημα Ride by Wire και διπλή ανάφλεξη
Σύστημα εξαγωγής 2 σε 1
Λίπανση  αντλία λαδιού
Εκκίνηση  μίζα
Συμπλέκτης υγρός πολύδισκος με σύστημα anti hopping (PASC)
Κιβώτιο 6 σχέσεις
Πρωτεύουσα σχέση
1.9 (76/40)
Τελική μετάδοση 2.470 (42/17)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο τύπου χωροδυκτίωμα με σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Ύψος  (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1.560
Γωνία κάστερ (°) 26
ίχνος (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 850
Απόσταση εδάφους (mm) 220
Βάρος (kg)  205
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα lt) 23 / 3,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της WP, διάμετρος 43mm, διαδρομή 185mm, καμία ρύθμιση
Πίσω Μονό αμορτισέρ μοχλισμού της WP, προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς, διαδρομή 190mm
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης 4 εμβόλων με ABS της BOSCH 9M+ δύο καναλιών
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 267mm με δαγκάνα 2 εμβόλων, με ABS της BOSCH 9M+ δύο καναλιών
   
Τροχοί  
Μπροστά 110/70-19 Metzeler Tourance Next
Πίσω 150/70 -17 Metzeler Tourance Next
   
Εξοπλισμός Traction Control ρυθμιζόμενο σε τρεις θέσεις με Off Road Mode ως έξτρα, ABS δύο καναλιών απενεργοποιούμενο με Off Road Mode ως έξτρα, τρία Riding Modes - Sport, Road, Rain και Off Road ως έξτρα 
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 125 / 8.500
Ροπή στον τροχό (kg/rpm)  10,9 / 6.500

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Διαβάστε την τεχνική ανάλυση και δείτε αναλυτικά τα αξεσουάρ και τις τιμές τους:

Αξεσουάρ

https://www.bikeit.gr/shop-news/for-the-bike/various/10670-nea-agoras-2017-motosikleta-diafora-ktm-adventure-1090-axesouar.html

Τεχνική ανάλυση

https://www.bikeit.gr/articles/technic/10847-texniko-2017-ktm-1090-adventure-pliris-parousiasi.html

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 19:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon