.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 15:58

Test - Honda Africa Twin 1100 Adventure Sports 2023

Globetrotter και τζέντλεμαν!

Του Απόστολου Μιστιλόγλου

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος 

Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με ένα γνήσιο Adventure μοντέλο, με όλα τα προαπαιτούμενα για χωμάτινες εξερευνήσεις και ατελείωτα ταξίδια, όμως ταυτόχρονα, έχουμε και μία πολυτελέστατη, posh μοτοσυκλέτα «SUV», για όσους έχουν ιδιαίτερα γούστα στις μετακινήσεις τους, εντός και εκτός πόλης, Αττικής και... Ελλάδος.

Honda Africa Twin 1100 Adventure Sports 2023 τιμή: Από 18.200 ευρώ (έκδοση δοκιμής με ηλεκτρονικές αναρτήσεις και Special χρώμα: 20.250 ευρώ)

Για το Africa Twin της Honda, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μιας και το όνομα αναφέρεται σε μία από τις πιο επιτυχημένες Adventure μοτοσυκλέτες της εταιρείας, από το ντεμπούτο της το 1988, μέχρι το 2003, όταν και η πρώτη γενιά της πέρασε στην ιστορία. Η μεγάλη επιστροφή, έγινε το 2016, με την Africa Twin 1000 και, αυτή την στιγμή, μιλάμε για 1.100 κυβικά, αλλά και την πλέον εξελιγμένη μορφή της σε επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού.

Λίγο πριν η «μεγάλη» Adventure Sports έκδοση αλλάξει αισθητά χαρακτήρα για το 2024, αποκτώντας εμπρός τροχό 19 ιντσών, εμείς δοκιμάζουμε την τελευταία... «σκληράτη» εκδοχή της, με τη ζάντα των 21 ιντσών. Από του χρόνου, όποιος γουστάρει την πιο off-road πλευρά της Africa, θα πρέπει να αγοράσει την απλή έκδοση και, πριν εμβαθύνουμε περισσότερο σε λεπτομέρειες εδώ, πάμε να γνωριστούμε με το τρικολόρ θηρίο που απολαύσαμε για μία εβδομάδα...

Κολοσσιαίο και επιβλητικό

Από μακριά, το μέγεθος της Africa δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό, όμως όταν την πλησιάσεις, είναι πραγματικό θηρίο. Ειδικά ως Adventure Sports, που έχει και το μεγάλο ρεζερβουάρ των 24,8 λίτρων. Το μήκος της φτάνει τα 2,33 μέτρα, ενώ το συνολικό ύψος της τα 1,54 μέτρα, με την ζελατίνα στην υψηλότερη θέση. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 1.575 χιλιοστά, ενώ η μοτοσυκλέτα απέχει από το έδαφος 25 ολόκληρα εκατοστά, για να μην υπάρχει κανένα άγχος αν θα βρεις κάτω. Με το ύψος της Africa μπορείς να κάνεις αβίαστα πλάκα στην...  κοπέλα σου ή στους λίγο κοντύτερους φίλους σου, βάζοντας τους να καθίσουν όρθιοι δίπλα της  -τώρα, αν ανήκεις εσύ σε μία τέτοια ομάδα, συνιστούμε την χρήση της χαμηλότερης θέσης στην σέλα...

Δεν είναι όμως μόνο το ότι είναι τεράστιο, είναι το ότι είναι και πανέμορφο. Χωρίς υπερβολή. Όπως πάντα, η Honda δεν ξεφεύγει σε ακρότητες στην εμφάνιση, ενώ ανέκαθεν το Africa Twin ξεχώριζε ανάμεσα στα Adventure, λόγω της απουσίας... ράμφους! Το κοιτάς και το γουστάρεις, ειδικά από μπροστά, χάρη στο αυξημένο πλάτος, την εμφάνιση των δύο ψυγείων εκατέρωθεν του κεντρικού σωλήνα του πλαισίου, αλλά και από το πλάι, χαζεύοντας το θηριώδες αλουμινένιο ψαλίδι, την ποδιά προστασίας του κινητήρα και, φυσικά, το ανεπανάληπτο τρικολόρ χρώμα που το κάνει μοναδικό.

Οι ζάντες, ακτινωτές αλλά τύπου Tubeless, είναι βαμμένες σε χρυσό χρώμα. Η μοτοσυκλέτα της δοκιμής μας, είχε και κάποια... εξτραδάκια: Κάγκελα, ψηλά αλλά και χαμηλά, κεντρικό στάντ, όπως επίσης και λαστιχένια traction pads στο ρεζερβουάρ, που κυριολεκτικά απογειώνουν την αίσθηση οδήγησης, στο χώμα και στο δρόμο.

Διαστημόπλοιο 

Η Africa Twin είναι μία από αυτές τις μοτοσυκλέτες, που χαζεύεις ως παιδάκι και έφηβος και να λες «πω πω, τα έχει όλα, την θέλω!». Μια ματιά μόνο στο... πιλοτήριο, με την οθόνη και τους πάρα πολλούς διακόπτες και πλήκτρα στο τιμόνι (αισίως 18 και ναι, ακόμα θέλουν αρκετή συνήθεια για να τα χειρίζεσαι χωρίς να κοιτάξεις), σε πείθουν αναλόγως. Φυσικά, οι λειτουργίες της Africa είναι πολλές και είναι αδύνατον να την γλιτώσεις, με λίγα πλήκτρα -διαφορετικά, θα ήταν ίσως ακόμα πιο δύσκολο. H TFT οθόνη αφής 6,5 ιντσών, παίζει ρόλο-κλειδί στον χειρισμό των λειτουργιών του μοντέλου -με τη μοτοσυκλέτα ακίνητη, μπορείτε να ρυθμίσετε σχεδόν τα πάντα από την οθόνη, σαν να χειρίζεστε το κινητό σας και για αυτό ακριβώς, είχαμε κάνει και ένα short video στα κοινωνικά μας δίκτυα. Πολύ σημαντικό ατού: Αν δεν είσαι από αυτούς που παίζουν με τα κουμπάκια κατά την οδήγηση, απλά «στήνεις» την μοτοσυκλέτα και φεύγεις.

Η μικρή LCD οθόνη, που πλαισιώνεται από βασικές λυχνίες λειτουργίας της μοτοσυκλέτας (πίεση λαδιού, νεκρά, Traction Control κλπ) κάνει «μπαλαντέρ», όταν η μεγάλη TFT οθόνη απεικονίζει πλοήγηση ή χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον κινητό τηλέφωνο του αναβάτη, δείχνοντας ταχύτητα, επιλεγμένη σχέση και οδόμετρο. Μέσα από τις πλατφόρμες Android Auto ή Apple CarPlay και ειδικά αν έχεις και Bluetooth headset, οι δυνατότητες που ξεκλειδώνεις είναι τεράστιες: Ζωντανή πλοήγηση μέσα από την οθόνη, ακρόαση μουσικής, χρήση τηλεφώνου ή υπηρεσίας μηνυμάτων, φων ητικές λειτουργίες ελέγχου και παρόμοια «καλούδια», που μέχρι πριν λίγα χρόνια έβρισκες μόνο σε αυτοκίνητα.

Εξοπλισμού συνέχεια: Πλούσια ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως ρυθμιζόμενο ABS για εντός και εκτός δρόμου χρήση, ρυθμιζόμενα Traction Control, Wheelie Control, φρένο κινητήρα, 4 στάδια απόδοσης κινητήρα και μία αδρανειακή μονάδα IMU ως «μαέστρος» τους. 6 riding modes, τα 2 πλήρως παραμετροποιήσιμα από τον αναβάτη: Gravel, Off-Road, Urban, Tour, User 1-2. Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, θερμαινόμενα γκριπ στο βασικό εξοπλισμό. Cruise control αλλά και φώτα στροφής Cornering Lights 3 επιπέδων -τα οποία βοηθούν αισθητά σε κορδελιαστούς δρόμους χωρίς καλό φωτισμό. Κερασάκι στην τούρτα; Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες, ημιενεργητικές αναρτήσεις Showa EERA, με προεπιλογές προφόρτισης και υδραυλικών αποσβέσεων, αλλά και δυνατότητα να ρυθμιστούν πιο λεπτομερώς μέσα από τις επιλογές των μενού.  

Ξεχνάμε τίποτα; Μάλλον όχι, αν και κάποια πραγματάκια που έχουν άλλες μοτοσυκλέτες του ανάλογου βεληνεκούς, λείπουν π.χ. keyless εκκίνηση, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ένδειξη πίεσης ελαστικών. Προσωπικά, δεν μου έλειψαν (ειδικά το keyless…), ξέρω όμως ότι υπάρχουν αναβάτες που τα θέλουν όλα, οπότε αξίζει να σημειωθεί.

Αισθάνεσαι βασιλιάς του δρόμου

Η ποιότητα κατασκευής του Africa Twin ξεπερνά κάθε προσδοκία, παίζει σε δυσθεώρητα ύψη και συγκρίνεται με ελάχιστες μοτοσυκλέτες. Με βαθμολογία έως το 10, παίρνει 20. Κορυφαία πλαστικά, κορυφαία συναρμογή και βαφή επιπέδου λιμουζίνας, που δεν χορταίνεις να την αγγίζεις. Οι διακόπτες, η οθόνη, τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι χαλαρά μεταξύ των καλύτερων της βιομηχανίας, οι τριγμοί είναι άγνωστη λέξη. Το θηρίο της Honda είναι μία από τις πιο καλοφτιαγμένες μοτοσυκλέτες εκεί έξω και ανταποκρίνεται πλήρως, στα δεδομένα της τιμής του, που ξεπερνά ελαφρώς τα 20Κ...

Ας μιλήσουμε και λίγο «εργονομία», τώρα. Το γεωμετρικό στήσιμο της θέσης οδήγησης (τιμόνι-σέλα-μαρσπιέ) είναι άριστο. Το φαρδύ τιμόνι επιτρέπει τον χειρισμό της τεράστιας μοτοσυκλέτας με αυτοπεποίθηση, επιτρέποντας σου τον πλήρη έλεγχο. Οι δύο θέσεις ύψους της σέλας, στα 850 ή 870 χιλιοστά, είναι μια ευπρόσδεκτη ρύθμιση που γίνεται πανεύκολα. Ελαφρώς κατώτερη των προσδοκιών, ωστόσο, αποδείχθηκε η άνεση από το αφρώδες της σέλας, καθώς είναι πιο σκληρό από το ιδανικό για μεγάλες διαδρομές δρόμου και θα σε ωθήσει σε στάση, μετά από κανα 2ωρο. Στην πόλη, δεν προλαβαίνει να σε προβληματίσει. Σε όρθια στάση οδήγησης εκτός δρόμου, η εργονομία αποδεικνύεται πολύ καλή και τα εξτρά λάστιχα στο ρεζερβουάρ, κάνουν θαύματα στην πρόσφυση των ποδιών με το ρεζερβουάρ. Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει άπλετο χώρο στην δική του θέση, και μπορεί να κρατηθεί από την μεγάλη αλουμινένια σχάρα, αν και το σχόλιο περί σκληρότητας σέλας, παραμένει και σε αυτή την περίπτωση. Προσέξτε, στις ανάλογες φωτογραφίες, τις υποδοχές για πλαϊνές βαλίτσες, που είναι κομψά ενσωματωμένες στο σχέδιο της Africa Twin.

Και του σαλονιού, και του λιμανιού

Αυτός ο κινητήρας που κρύβεται επιμελώς κάτω από τα πλαστικά και το ρεζερβουάρ του Africa Twin, είναι πολύ μεγαλύτερος αλήτης από ότι πιστεύετε, και ας μην το βροντοφωνάζει. Δοκιμάζοντας την μοτοσυκλέτα, μου ήρθε πολλές φορές στο μυαλό η γνωστή φράση «η αλητεία θέλει ευγένεια, αλλιώς είσαι τσόγλανος» και αυτός ο δικύλινδρος κινητήρας, συνδυάζει φοβερά τις δύο αυτές πλευρές. Εδώ, μάλιστα, τον δοκιμάζουμε με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αντί του DCT, που εκτός από την μείωση του βάρους κατά 10 κιλά, δίνει πάσα στον αναβάτη να οδηγήσει όπως ακριβώς θέλει και να αλλάζει ταχύτητα, όπως και όποτε θέλει.

Θέλεις ήπιο, γραμμικό χαρακτήρα και ελαστικότητα παντού; Έγινε. Αρκεί να οδηγήσεις ανάλογα και ο δικύλινδρος εν σειρά θα σου το δώσει. Σε πεδία χρήσης όπως η πόλη, έχει τεράστια αποθέματα ροπής που κινούν τα 240 κιλά της μοτοσυκλέτας με χαρακτηριστική ευκολία χωρίς να υπάρχει καν ανάγκη, να ανοίξεις το γκάζι πάνω από την μέση -άρα, κατεβάζοντας πολύ και την κατανάλωση. Μέσα από τις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών μπορείς, φυσικά, να επιλέξεις πόση ισχύ θέλεις στην διάθεση σου μέσα από τα 4 επίπεδα του «P». Θέλεις... νεύρα, θόρυβο, καταιγιστική επιτάχυνση και... ατελείωτες πάντες; Βάζεις το Traction και το Power στο 1, παίζεις ανάλογα με το γκάζι και ο Dr. Jekyll μεταμορφώνεται σε Mr. Hyde, με αστραπές και βροντές!  Ο τρόπος που το μοτέρ μπορεί να επιταχύνει την Africa Twin, θα (πρέπει) να σε κάνει αν σκεφτείς πολύ καλά, αν θέλεις παραπάνω από 102 άλογα για μοτοσυκλέτα παντός εδάφους. Τα 160 χλμ/ώρα τελικής (περιορισμένα λόγω των ελαστικών παντός εδάφους) έρχονται με το χτύπημα των δαχτύλων σας. Από τις 5.000 μέχρι τις 8.000 στροφές, το μοτέρ λυσσάει δίνοντας «τα ρέστα του» στον πίσω τροχό και, ξαφνικά, βρίσκεις τον εαυτό σου να κινείται σε ρυθμό street μοτοσυκλετών. Μωρέ μπράβο... Αλλά το πιο διασκεδαστικό  από όλα, είναι ο τρόπος που το Traction Control σε κάνει... μάγκα στα παντιλίκια, σε συνδυασμό με την μονάδα IMU. Δεν «κόβει» το μοτέρ, όπως κάνουν τα συμβατικά συστήματα, αλλά ελέγχει διαρκώς την ισχύ που φτάνει στον πίσω τροχό και, στις πρώτες 2 από τις 7 σκάλες, είναι... ιδιαίτερα χαλαρό. Μόνο με το γκάζι, κάνεις μεγαλοπρεπή παντιλίκια και τοποθετήσεις του πίσω τροχού, όπου και όποτε θέλεις, με το ανάλογο εθιστικό δικύλινδρο soundtrack και την γνώση ότι... αυτό το κτήνος με το όνομα Africa, πάει με το πλάι με ασφάλεια, χωρίς άγχος για εκτροπή της μοτοσυκλέτας από τον γραμμή της -ελέω IMU.

Όπως καταλαβαίνετε, σε συνθήκες εκτός δρόμου, το τεράστιο λειτουργικό εύρος του κινητήρα και οι πολλαπλές δικλείδες των ηλεκτρονικών, σου επιτρέπουν τα πάντα, από «δοκιμαστικές» διαδρομές σε κομμάτια μικρής και μέτριας δυσκολίας, μέχρι δυναμικό «enduro» και επίδειξη ικανοτήτων σε πολύ δύσκολα κομμάτια -όπως έχει αποδείξει ο Toni Bou…

Στην κατανάλωση, η Honda έχει πετύχει ξανά το «θαύμα»: Έναν 1.000άρη κινητήρα 100+ ίππων, που μπορεί να γράψει έως και κάτω από 5 λίτρα/100 χιλιόμετρα -ναι, μετρήσαμε μέχρι και 4,9/100 (!!!), με χαλαρούς ρυθμούς εντός πόλης και στην Εθνική. Στην πράξη, η κατανάλωση παίζει στο 6άρι σε μέσο κύκλο, που και πάλι είναι πολύ καλά για μοτέρ του λίτρου. Μιλήσαμε πολύ για τον κινητήρα; Ναι, διότι είναι πραγματικά ένα κρυμμένο θαύμα. Προφανώς, η μοτοσυκλέτα δεν τελειώνει εκεί...

Εξαιρετικό σύνολο πλαισίου-περιφερειακών

Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε, ότι η Africa Twin μπορεί να εκπροσωπεί την Honda σε μία «μοδάτη» κατηγορία αυτή την εποχή, όμως η εταιρεία δεν παρέλειψε να την «στήσει» σωστά, για τους ρόλους της. Το ατσάλινο πλαίσιο ημίδιπλης ραχοκοκαλιάς και το ψαλίδι φέρνουν στοιχεία από τις αγωνιστικές CRF στην μοτοσυκλέτα, τη στιγμή που η Honda έχει κάνει αύξηση ακαμψίας στο λαιμό του τιμονιού, για βελτίωση αίσθησης από το μπροστινό. Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Showa λειτουργούν πάρα πολύ καλά, σε γενικές γραμμές, καθώς χάρη στην τεράστια ρυθμισιμότητα τους, δεν σου αφήνουν περιθώριο να εντοπίσεις «λάθος» ρύθμιση. Εξασφαλίζουν άνεση στον δρόμο, καταπίνουν τα πάντα από οδικές κακοτεχνίες στην πόλη, ενώ λειτουργούν σωστά και στο χώμα ειδικά όσο κινείσαι σε «λογικά» πλαίσια. Τα φρένα λειτουργούν με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από τον αναβάτη, σαν να έχουν σερβό, με πολλή δύναμη για δυνατές επιβραδύνσεις -μην ξεχνάμε, ότι το Africa είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί και φορτωμένο με 2 άτομα και τις αποσκευές τους. Το πίσω φρένο, που μπροεί να λειτουργήσει και εκτός ABS για το χώμα, έχει άμεση απόκριση και αυτή την παραπάνω δύναμη που θέλεις, όταν τοποθετείς την μοτοσυκλέτα «με τα πίσω» στο μονοπάτι σου.

Στο ταξίδι, η ανεμοκάλυψη από την ζελατίνα και το πλατύ ρεζερβουάρ είναι πολύ υψηλή και το cruise control πάντα ευπρόσδεκτο, ξεκουράζοντας το δεξί σου χέρι. Η σταθερότητα στην εθνική είναι υποδειγματική. Στον επαρχιακό και σε διαδρομές με στροφές, αρκεί μία μικρή μόνο προσαρμογή στην ελαφρώς αργή γεωμετρία και στον τρόπο που «ακούει» το τιμόνι και το μπροστινό σύστημα. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι παρά το βάρος της, η Africa Twin είναι πολύ καλά ζυγισμένη και η έλλειψη των επιπλέον 10 κιλών από το DCT, φαίνεται περίτρανα! Μέσα στην πόλη, το Africa είναι χρησιμοποιήσιμο μεν, απλά με τον νου σας στον... όγκο του και στις ανάγκες για επιτόπιες μανούβρες, αν και το κόψιμο τιμονιού που προσφέρει είναι πραγματικά τεράστιο. Εντάξει, δεν κατηγορούμε την Honda, καθώς οι ελληνικές πόλεις και το χάος που επικρατεί σε αυτές, δεν είναι επ’ ουδενί το ιδανικό πεδίο δράσης της μοτοσυκλέτας και αυτό το γνωρίζεις, εξαρχής. Είναι σαν SUV – ικανή για περισσότερα από ότι φαντάζεσαι, άνετη και πλούσια σε εξοπλισμό και με το... cool factor, ως βασικό παράγοντα κτήσης. Μια μοτοσυκλέτα από αυτές που χαίρεσαι να τις έχεις και να τις χρησιμοποιείς, αλλά και να τις δείχνεις. Κακά τα ψέμματα.

«Λογική» στην τιμή, λογική και στο πακέτο

Η Honda κατηγορείται από πολλούς, ότι βγάζει μοτοσυκλέτες με λιγότερο... συναίσθημα, σε σχέση με άλλες μάρκες, όμως οι επιδόσεις πωλήσεων της μάρκας στην Ελλάδα είναι μάλλον η καλύτερη ανταπάντηση. Και αυτό, διότι η εταιρεία με τη φτερούγα δείχνει να ξέρει πολύ καλά, την τέχνη της ισορροπίας. Το Africa Twin 1100 Adventure Sports, στέκεται ανάμεσα στα μοντέλα 900 και 1000+ κυβικών της, όσον αφορά ιπποδύναμη-εξοπλισμό, με την τιμή της να αντικατοπτρίζει αυτή την «ενδιάμεση» κατάσταση: Ναι μεν ξεκινάς από το 18ρικο, περνάς το 20ρικο στην εδώ έκδοση, αλλά δεν ξεφεύγεις πολύ προς τα επάνω. Αδιαμφισβήτητα κορυφαία μοτοσυκλέτα σε όλα τα επίπεδα, η Africa Twin Adv. Sports αξίζει της αμέριστης προσοχής σας, αν βρίσκεστε σε φάση αγοράς, πόσο μάλλον τώρα που η συγκεκριμένη, με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών, είναι «η τελευταία χωμάτινη». Σπεύσατε.

 

Εξοπλισμός αναβάτη (Motomarket Shop)

Κράνος: NOX N312

Τζάκετ: Nordcode Jackal Air

Γάντια: Nordcode X-2

Μποτάκια: Eleveit Town WP

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

Κατασκευαστής / Μοντέλο Honda Africa Twin 1100 Adventure Sports 
Αντιπρόσωπος Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη
Τιμή (€) Από 18.200 (έκδοση δοκιμής: 20.250)
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 1ΕΕΚ, 8 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 1.084
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 92 x 81,5
Συμπίεση 10.1
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, χειροκίνητος με μηχανικό έλεγχο, ολίσθησης-υποβοήθησης
Μετάδοση Χειροκίνητη 6 σχέσεων
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο ημί-διπλής ραχοκοκαλιάς
Κάστερ (°)  27,5
Ίχνος (mm) 113
Μεταξόνιο (mm) 1.575
Ύψος σέλας (mm) 850/870
Μήκος (mm) 2.330
Πλάτος (mm) 960
Ύψος (mm) 1.490-1.545
Απόσταση εδάφους (mm) 250
Βάρος (kg)   240
Ρεζερβουάρ (lt)  24,8
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά USD πιρούνι Showa EERA 45mm, ηλεκτρονικό-ημιενεργητικό, πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή 230 mm
Πίσω  Μονό αμορτισέρ Showa EERA, ηλεκτρονικό-ημιενεργητικό, πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή 220 mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 90/90-21"
Πίσω  150/70-18" 
   
Φρένα  
Μπροστά 2 δίσκοι 310 χιλιοστών, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες Nissin, μεταλλικά τακάκια, ABS
Πίσω Δίσκος 256 χιλιοστών, δαγκάνα ενός εμβόλου, ABS
   
Εξοπλισμός Full LED φώτα, Cornering Lights, οθόνη TFT 6,5 ιντσών αφής, συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, υποστήριξη CarPlay/Android Auto, θερμαινόμενα γκριπ, Cruise Control, Traction Control 7 επιπέδων, Wheelie Control, ηλεκ/κό φρένο κινητήρα 3 επιπέδων, ABS 2 ρυθμίσεων, 4+2 riding modes, υπολογιστής ταξιδιού, θύρα παροχής ρεύματος, χούφτες, ποδιά κινητήρα, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενη σε ύψος σέλας, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, ελαστικά παντός εδάφους
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  102/7.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  10,7/6.250

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 21:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon