.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 13:52

TEST - Honda CRF1000L Africa Twin 2018

Στη σκιά του Adventure Sports

Του Βασίλη Κωστάκου
Συνεργάστηκε: Τάκης Μανιάτης

Μπορεί η χωμάτινη έκδοση Adventure Sports του Africa Twin να συγκέντρωσε επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, όμως κι η απλή έκδοση βελτιώθηκε εμφανώς στα σημεία, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα 2 χρόνια ζωής.

Πιστή στο ραντεβού της

honda africa twin manual 2018 53

Στην πρώτη γενιά του Africa η Honda προχωρούσε κάθε δύο χρόνια σε βελτιώσεις ή αλλαγή του μοντέλου. Πίστη σε αυτό το χρονοδιάγραμμα λοιπόν η ιαπωνική εταιρία, με τη συμπλήρωση 2 ετών από την παρουσίαση του νέου Africa προχωρά σε βελτιώσεις. Έτσι, μαζί με το νέο Adventure Sports, το CRF 1000 L ρετουσάρεται σε ουσιώδεις λεπτομέρειες.

Καταρχήν τοποθετήθηκε σύστημα Throttle By Wire (TBW) με 3 διαφορετικές χαρτογραφήσεις: TOUR (Power [1], Engine Braking [2], HSTC [6]), URBAN (Power [2], Engine Braking [2], HSTC [6]), GRAVEL (Power [3], EB [3], HSTC [6]) ενώ υπάρχει και η επιλογή "USER", όπου ο αναβάτης επιλέγει τις δικές του παραμετροποιήσεις. 

Το HSTC (Honda Selectable Torque Control) απέκτησε 7 επίπεδα ρύθμισης (με δυνατότητα πάντα ακύρωσής του). Το φιλτροκούτι επανασχεδιάστηκε, όπως και η εξάτμιση, όχι για μεγαλύτερες απόλυτες τιμές αλλά για να βελτιωθεί ο τρόπος απόδοσης, ειδικά στις μεσαίες στροφές. 

Το ψηφιακό όργανο έχει αλλάξει σε μια προσπάθεια για περισσότερη και ευκολότερη πληροφόρηση, ενώ και τα μαρσπιέ του αναβάτη και του συνεπιβάτη έχουν επανασχεδιαστεί. 

Τα φλας έγιναν και αυτά led, για να ταιριάζουν με τα φώτα, και να μην δείχνουν αναχρονιστικά. Μάλιστα η Honda ενσωμάτωσε και λειτουργία αυτόματης ακύρωσής τους, ενώ διαθέτουν και σύστημα φρεναρίσματος πανικού! 

Τέλος το Africa του 2018 είναι κατά 2κιλά ελαφρύτερο και αυτό χάρη στην μπαταρία. Κάπου στην πορεία των βελτιώσεων φαίνεται ότι το Africa πήρε κάποιο έξτρα βάρος καθώς η μπαταρία ιόντων λιθίου (2,3 κιλά ) και η αφαίρεση βάρους (300 γραμμάρια) από τον αντικραδασμικό άξονα βγάζουν άλλο αποτέλεσμα. Λεπτομέρεια που δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την μεταμορφωμένη συμπεριφορά του νέου Africa. 

Ιδανικές γωνίες

honda africa twin manual 2018 23

Ανέκαθεν η Honda είχε έναν μαγικό τρόπο ώστε η θέση οδήγησης στις μοτοσυκλέτες της να ταιριάζει σε κάθε αναβάτη ανεξαρτήτως σωματότυπου, σαν ένα χειροποίητο κουστούμι ραμμένο κομμένο στα μέτρα σου. Το ίδιο ισχύει και για το Africa, αν και με ύψος σέλας στα 850 χιλιοστά (η σέλα μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο θέσεις, 850 και 870 χιλιοστά) απευθύνεται σε αναβάτες μετρίου αναστήματος και άνω.

Εμείς με 188 εκατοστά ύψος επιλέξαμε την ψηλότερη θέση, με μια διαδικασία πολύ εύκολη, βγάζοντας το εμπρός κομμάτι της σέλας και κουμπώνοντάς το στην αντίστοιχη εγκοπή. Για να ταιριάξουμε ακόμα πιο ιδανικά, αλλάξαμε και τη γωνία κλίσης στο τιμόνι, ανεβάζοντας το μερικές μοίρες, φέρνοντάς το δηλαδή σε μία πιο όρθια θέση, χωρίς όμως τελικά αυτό να επηρεάσει αρνητικά την κλίση (back sweep). 

Ακολουθώντας μια πιο «rally» προσέγγιση η Honda τοποθετεί τον αναβάτη πάνω στο Africa, και όχι μέσα σαν ένα πιο τουριστικό μοντέλο. Αυτό έχει σαν επακόλουθο καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, μια πιο απολαυστική αίσθηση αλλά και θέα, και καλύτερη γωνία για τα χέρια και τα πόδια. 

Το αρνητικό (πέρα από τη δυσκολία για τους βραχύσωμους αναβάτες) είναι ότι έτσι ψηλώνει και το κέντρο βάρους οπότε δεν θα νιώσεις το ίδιο άνετα στις στροφές -όχι βέβαια ότι το Honda δεν θα είναι γρήγορο και απολαυστικό σε κάποιον ορεινό δρόμο. Πάντως η αλλαγή κλίσης στο τιμόνι θα φέρει τα χέρια σε μια τεντωμένη θέση κάτι που θα εκτιμήσει κάποιος στο ταξίδι, ενώ ταυτόχρονα και με το μεγαλύτερο ύψος βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο αλλά και την όρθια θέση οδήγησης στο χώμα. 

Η πρώτη επαφή

honda africa twin manual 2018 12

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθεί ο νέος κάτοχος του Africa είναι η εκμάθηση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που διαθέτει η μοτοσυκλέτα. Υπάρχουν τρεις εργοστασιακές χαρτογραφήσεις, Travel, Urban και Gravel και μία custom όπου ο αναβάτης επιλέγει από μόνος του την απόδοση, το φρένο του κινητήρα και το επίπεδο του traction control. 

O έλεγχος όλων των λειτουργιών γίνεται από τα κουμπιά στον αριστερό διακόπτη, έτσι ώστε να μπορεί ο αναβάτης να αλλάξει κάτι και εν κινήσει. Το κακό είναι ότι ένας μικρός κέρσορας αναβοσβήνει σε κάθε σειρά ενδείξεων που έχεις επιλέξει, καθιστώντας την οποιαδήποτε αλλαγή δύσκολη, καθώς δεν μπορείς να αντιληφθείς με μια ματιά που βρίσκεται. 

africa adventure sports 42 web

Το νέο ψηφιακό όργανο έχει όλες τις ενδείξεις, από ταχύτητα έως κατανάλωση, και από αυτονομία έως και θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να χωρέσουν όμως όλες αυτές οι ενδείξεις σε ένα όχι και τόσο μεγάλο πίνακα, μερικές πληροφορίες όπως οι στροφές του κινητήρα ή η θερμοκρασία λαδιού είναι σχετικά δυσανάγνωστες. 

Πιστεύουμε στο μέλλον ότι η Honda θα προχωρήσει σε μια μεγαλύτερη –και γιατί όχι έγχρωμη- οθόνη TFT που θα δίνει μεγαλύτερες και περισσότερες ενδείξεις. 

Για να πούμε την αλήθεια οι τόσες παραμετροποιήσεις αναγκάζουν τα εργοστάσια σε μια μικρή σπαζοκεφαλιά αφού όλα πρέπει να γίνονται από μερικά κουμπιά. Πάντως η πιο σημαντική (και παρεμβατική) ρύθμιση, αυτή του traction control, γίνεται από ένα ξεχωριστό μπουτόν στον αριστερό διακόπτη. Μπορεί λοιπόν πολύ εύκολα να διαλέξεις ανάμεσα σε 7 επιλογές (ή την ακύρωσή του), με την πρώτη θέση να είναι η λιγότερο παρεμβατική. 

Old School

honda africa twin manual 2018 30

Αφού έχεις τελειώσει με τις ρυθμίσεις είσαι έτοιμος λοιπόν να πας την πρώτη σου βόλτα. Εάν είναι η πρώτη σου επαφή με το Africa, με το πατήσεις το κουμπί της μίζας και ο δικύλινδρος κινητήρας έρθει στη ζωή θα εντυπωσιαστείς με τον δυνατό ήχο που βγάζει η εξάτμιση, σαν να είναι κάποια after market και όχι η εργοστασιακή. Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα θα σας πούμε ότι ο ήχος από το επίσης δικύλινδρο Varadero, ίδιου κυβισμού και ιπποδύναμης, είναι πολύ υποδεέστερος. Δεν γνωρίζουμε εάν ήταν και αυτός ο λόγος για τη αλλαγή της εξάτμισης στο νέο μοντέλο, σημασία έχει ότι οι τεχνικοί της Honda ασχολήθηκαν σοβαρά με ένα από τα ατού της μοτοσυκλέτας, που δεν είναι άλλο από τον ήχο της εξάτμισης. Μάλιστα έχουν μελετήσει τόσο καλά το αντηχείο του τελικού που αυτός ο απολαυστικός ήχος του δικύλινδρου κινητήρα σε συντροφεύει σε όλες τις ταχύτητες, χωρίς μάλιστα ποτέ να γίνει ενοχλητικός ή να αυξηθεί πέρα από τα νόμιμα όρια.

Και δεν είναι μόνο ο δυνατός ήχος της εξάτμισης που σου θυμίζει μοτοσυκλέτα παλιάς σχολής, είναι και η γωνιά περιστροφής του τιμονιού που δεν ακολουθεί τα σύγχρονα δεδομένα που θέλει σε όλες τις μοτοσυκλέτες να μην κόβει το τιμόνι λες και το μεσαίο οn-off είναι supersport μοτοσυκλέτα. Έτσι παρά τον τροχό 21 ιντσών, με το άψογο ζύγισμα και το μεγάλο κόψιμο τιμονιού που διαθέτει, το Africa είναι ιδιαίτερα ευέλικτο ανάμεσα στα αυτοκίνητα ή στις επιτόπιες μανούβρες. 

Αστικό Rally

honda africa twin manual 2018 22

Ακόμα και μια μοτοσυκλέτα με όνομα (και δυνατότητες) που παραπέμπουν στην μαύρη ήπειρο θα περάσει την περισσότερη ζωή της μέσα στην πόλη, καθώς ο ιδιοκτήτης της θα τη χρησιμοποιεί στην καθημερινή του μετακίνηση. Και το CRF 1000 L, εκτός από το ότι θα του υπενθυμίζει συνέχεια τη βαριά ιστορία του, με την rally εμφάνισή του αλλά και την αίσθηση που αποπνέει, θα βάζει τα δυνατά του για να κάνει το αναβάτη του νικητή της αστικής μετακίνησης.

Δηλαδή θα φροντίσει να φτάσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα στο σημείο τελικού προορισμού, κουράζοντάς τον όσο το δυνατόν λιγότερο. Γιατί το Africa είναι από τις μοτοσυκλέτες που ξέρουν να κρύβουν πολύ καλά τα κιλά τους και από τα πρώτα μέτρα μόλις ξεκινήσεις την αισθάνεσαι σαν πούπουλο. Οπότε όλες αυτές οι αναφορές της Honda για συμπαγείς διαστάσεις του κινητήρα, λόγω της χρήσης τεχνολογίας δανεισμένης από το CRF δεν είναι μόνο για εντυπώσεις.

Όπως προείπαμε παρά τον 21 ιντσών τροχό εμπρός το Africa είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, ενώ ο κινητήρας με τη γραμμική απόδοση χαμηλά σε βοηθά να έχεις πάντα το γκάζι που κρίνεις απαραίτητο.

honda africa twin manual 2018 17

Ο συμπλέκτης είναι όσο χρειάζεται μαλακός και οι ταχύτητες κουμπώνουν γλυκά, ακόμα και εάν δεν χρησιμοποιήσεις τον συμπλέκτη εναρμονίζοντας τις στροφές του κινητήρα με το γκάζι. 

Εάν προσθέσετε και τα πολύ καλά φρένα (δίσκοι μαργαρίτες εμπρός 310 χιλιοστών εμπρός με τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικά τοποθετημένες) που συνδυάζονται άριστα με το ABS τότε μπορείτε να καταλάβετε ότι το Africa δεν είναι μόνο ένα γρήγορο και εύκολο στην οδήγηση αστικό δίκυκλο αλλά και πάρα πολύ ασφαλές. 

Ειδικά τώρα που το νέο Africa έχει τη σωστή απόσβεση πίσω και δεν σηκώνει την ουρά του σε κάθε δυνατό φρενάρισμα, φοβίζοντας έτσι τον αναβάτη του (δεν αναφέρεται πουθενά στο press kit αλλά πιστεύουμε ότι οι ιάπωνες μηχανικοί μέσα σε όλα «κατσαβίδιασαν» και λίγο τις αναρτήσεις καθώς στο πρώτο μοντέλο οι αποσβέσεις δεν ήταν οι ιδανικές). 

Η περιπέτεια αρχίζει

honda africa twin manual 2018 21

Κάποια στιγμή η δουλειά τελειώνει και μια μοτοσυκλέτα με την αίσθηση (και ίσως το ίδιο βασικό, με τον ήχο) σαν του Africa δεν θα σε αφήσει να γυρίσεις έτσι εύκολα στον καναπέ του σπιτιού σου. Εξάλλου η σέλα του Africa είναι ιδιαίτερα αναπαυτική οπότε δεν έχεις δικαιολογία ότι 8 ώρες καθόσουν σε μια καρέκλα. Απεναντίας.

Έτσι δεν είναι δύσκολο να βρεθείς να ανηφορίζεις στα στροφιλίκια μετά τη Φυλή, έτσι όπως έκανες πριν από πάρα πολλά χρόνια. Όταν οι βόλτες ήταν περισσότερες από τις ώρες δουλειάς σου, και ας είχες ένα μικρό 200άρι που του έπινες το αίμα και είχες οργώσει όλα τα βουνά, σε άσφαλτο και χώμα. 

Η ελαφριά αίσθηση και το καλό ζύγισμα σε βοηθούν να οδηγάς σβέλτα στις στροφές που ακολουθεί η μία την άλλη και σε κάνουν να βλέπεις τον ορίζοντα σαν roller coaster. 

Tα Bridgestone που διαθέτει το νέο CRF τα πηγαίνουν αρκετά καλά στην ελληνική άσφαλτο παρά το στενό τους πέλμα λόγω των "χωμάτινων" διαστάσεων και έτσι το πλάγιασμα γίνεται με ευκολία και ασφάλεια. Με αναβάτη ογδόντα πέντε κιλών οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των αναρτήσεων είναι ιδανικές καθώς οι τροχοί καταπίνουν τα πάντα χωρίς όμως να νοιώθεις ότι το Africa είναι "μαλακό". 

Σημασία έχει ότι είτε πηγαίνοντας χαλαρά απολαμβάνοντας τη βόλτα, είτε οδηγώντας γρήγορα, το Africa είναι ιδιαίτερα απολαυστικό. Έτσι δεν θα καταλάβεις πότε προσπέρασες τα Δερβενοχώρια και βρέθηκες από το πίσω μέρος του βουνού, στα υψίπεδα της Θήβας. Από εδώ ο Κιθαιρώνας είναι μια γκαζιά και η εικόνα της γεμάτης με έλατα κορυφής θα σε κάνει να συνεχίσεις για να γεμίσεις τα πνευμόνια σου με φρέσκο αέρα και να πάρεις μια καλή δόση οδήγησης στο χώμα. 

Και χώμα!

honda africa twin manual 2018 11

Μπορεί η Honda να παρουσίασε την έκδοση Adveture Sport με περισσότερο χωμάτινα χαρακτηριστικά (μεγαλύτερη διαδρομή αναρτήσεων, άλλη θέση οδήγησης, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος) αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοι του απλού μοντέλου θα αρκεστούν να φτάσουν μέχρι εκεί που φτάνει η άσφαλτος. 

Οι ομαλοί χωματόδρομοι δεν θα προβληματίσουν καθόλου το Africa, καθώς μπορεί να κινηθεί εύκολα και με ασφάλεια σε αυτούς. Άλλωστε η Honda έχει κρατήσει τις χωμάτινες διαστάσεις τροχών (21 και 18 ίντσες, εμπρός και πίσω αντίστοιχα) και για την "απλή" έκδοση. Και μάλιστα με σαμπρέλα. Οπότε ο μέσος αναβάτης δεν θα διστάσει να εξερευνήσει το δάσος ή μια απομακρυσμένη παραλία, έστω και με ένα χιλιάρι με βάρος 230 κιλών. 

Επιλογή της αντίστοιχης χαρτογράφησης (GRAVEL) στην ψηφιακή οθόνη και η εξερεύνηση ξεκινά. Το καλό ζύγισμα του Africa, που κρύβει τα κιλά του στην άσφαλτο, θα βοηθήσει και κάποιον που θα κινηθεί στο χώμα. Και καθώς πρόκειται για μια "εύκολη" μοτοσυκλέτα, που αμέσως εξοικειώνεσαι μαζί της δεν θα αργήσεις να ανοίξεις το γκάζι για να κινηθείς λίγο γρηγορότερα απ’ όσο συνηθίζεις. Είναι και αυτός ο ήχος που σε φτιάχνει και σε βάζει στην πρίζα και έτσι τα χιλιόμετρα αναβαίνουν χωρίς να το καταλάβεις. 

honda africa twin manual 2018 5

Βέβαια το traction control παρά είναι παρεμβατικό στο άνοιγμα του γκαζιού, με αποτέλεσμα ναι μεν το Africa να μην σπινάρει ανεξέλεγκτα στο χώμα, δημιουργώντας ίσως επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά αφαιρεί κομμάτι από τη διασκέδαση. Η λύση είναι να είσαι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός με το γκάζι, ώστε το traction control να παρεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο ή να αλλάξεις τη ρύθμιση, επιλέγοντας ένα μικρότερο επίπεδο. Επίσης για καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας στο χώμα μπορείς να απενεργοποιήσεις μερικώς το ABS, καθώς ένα κουμπί δίπλα από τα όργανα σου επιτρέπει να αποσυνδέσεις το πίσω φρένο από το ABS. Βέβαια ακόμα και με το ABS σε λειτουργία ο πίσω τροχός θα μπλοκάρει (για πολύ λίγο και χωρίς να επηρεάσει αυτό τη μοτοσυκλέτα). 

Έτσι λοιπόν το Africa θα κινηθεί γρήγορα, ακόμα και με τα ασφάλτινα Bridgestone, κάτι που αποδεικνύει πόσο καλή μοτοσυκλέτα είναι. Μόλις όμως τα πράγματα αγριέψουν, όταν δηλαδή η "φυτευτή πέτρα" κάνει την εμφάνισή της, ο αναβάτης του CRF 1000 L θα αρχίσει να ταλαιπωριέται καθώς τα όρια δεν θα έρθουν από τα λάστιχα ή το βάρος, αλλά από τις αναρτήσεις που δεν θα αποσβαίνουν πλέον τα κτυπήματα.

Η λύση είναι το κλείσιμο του γκαζιού και ο πιο χαλαρός ρυθμός μέχρι τα πράγματα να γίνουν πιο ομαλά. Το βάρος που είναι κυριολεκτικά απών στις περισσότερες περιπτώσεις, θα κάνει την εμφάνισή του ξαφνικά (γιατί όταν κινείται το Africa κρύβει καλά ότι είναι ένα χιλιάρι) αγχώνοντας τον οδηγό όταν χρειαστεί να κάνει επιτόπιες μανούβρες. Σε συνδυασμό με το σχετικά μεγάλο ύψος, και ακόμα χειρότερα εάν υπάρχουν συνεπιβάτης+ αποσκευές, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. 

Στον ανοιχτό ορίζοντα

honda africa twin manual 2018 15

Και φυσικά κάποια στιγμή θα βρεθείς στον αυτοκινητόδρομο μόνος ή με συνεπιβάτη για κάποιο ταξίδι μακρινό. Ένας τομέας που το Africa παίρνει πολύ καλή βαθμολογία. 

Γραμμική απόδοση στις χαμηλό-μεσαίες και δύναμη ψηλά σου επιτρέπουν να επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να κινείσαι. Μπορεί να μην έχει την απόλυτη επιτάχυνση στο απότομο άνοιγμα του γκαζιού χαμηλά αλλά ψηλά μεταμορφώνεται σε ικανό Sport-Touring, κρύβοντας επιμελώς την ταχύτητα του! Έτσι δεν είναι παράξενο κάποια στιγμή που θα κοιτάξεις το ταχύμετρο στον αυτοκινητόδρομο να δεις την ένδειξη 150, ενώ πίστευες ότι με τίποτα δεν ξεπερνάς το νόμιμο όριο ταχύτητας. 

Η ζελατίνα προστατεύει πλήρως το σώμα του αναβάτη από τον αέρα, αλλά οι ψηλόσωμοι θα προτιμούσουν τη ψηλότερη ζελατίνα που υπάρχει στα αξεσουάρ της Honda για να μπορούν να ανοίγουν και τη ζελατίνα στο κράνος τους χωρίς να τους κτυπά ο αέρας. 

Τα πόδια κουμπώνουν απόλυτα στο ρεζερβουάρ, η σέλα είναι κατασκευασμένη για υπερωρίες, και το μόνο που θα χαλάσει τη βελούδινη αίσθηση είναι η παρουσία κραδασμών με σταθερό γκάζι σε ταχύτητες 90-100 χλμ/ώρα, κάτι που διαπιστώσαμε όταν οδηγήσαμε και το πρώτο Africa. Μικρό ψεγάδι σε μια τόσο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα και με τόσο σπουδαίο όνομα. 

Πάντως τα εύσημα ανήκουν στους μηχανικούς της Honda και στη γεωμετρία που έχουν επιλέξει αφού η ευελιξία του Africa δεν μεταφράζεται σε νευρικότητα στα πολλά. 

Success Story

honda africa twin manual 2018 55

Εάν κυκλοφορείτε στην Αθήνα αποκλείεται να μην συναντάτε ένα -έστω προηγούμενο- Africa καθημερινά. Αυτό δείχνει την αξία της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας, αφού παρά τα σχεδόν τριάντα χρόνια του μοντέλου ακόμα και σήμερα το Africa μπορεί να είναι ένα οδηγήσιμο δίτροχο. Αυτό ουσιαστικά είναι και το νέο Africa -ειδικά της δεύτερης γενιάς. 

Μια μοτοσυκλέτα που θα την κρατήσεις σχεδόν για πάντα και θα δουλεύει όπως την πρώτη μέρα. Κάτω από αυτό το πρίσμα μπορεί να μην είναι γρηγορότερη ή η δυνατότερη, μπορεί να μη είναι η πιο high-tech αλλά αξίζει μέχρι και τελευταίου ευρώ τα 14.490 ευρώ που κοστίζει. Αχ και να είχε το 24λιτρο ρεζερβουάρ της Adventure sport!

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Honda
Μοντέλο CRF 1000L Africa Twin 
Αντιπρόσωπος Αφοι Σαρακάκη ΑΕΜΒΕ
Τιμή 14.490euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, δικύλινδρος εν σειρά, με στρόφαλο 270˚, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, Unicam
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 92x75,1
Χωρητικότητα (cc) 998
Συμπίεση (:1) 10
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI της Bosch
Ανάφλεξη Ψηφιακή
Εκκίνηση Μίζα
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Συμπλέκτης Μηχανικός
Πρωτεύουσα μετάδοση 1,934 (64/33)
Τελική μετάδοση Γρανάζια αλυσίδα - 2,687 (43/16)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, ημίδιπλο,  κλειστό
Μεταξόνιο (mm) 1580
Ίχνος (mm) 103
Γωνία κάστερ (°) 26°30’
Μήκος (mm) 2335
Πλάτος (mm) 930
Ύψος (mm) 1475
Απόσταση εδάφους (mm) 250
Ύψος σέλας (mm) 870/850
Ρεζερβουάρ (lt) 18,8
Χωρητικότητα λαδιού (lt) 3,8
Βάρος (kg) 230/240 (DCT)
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Showa διαμέτρου 45mm πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή τροχού 230mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ με μοχλισμό Pro-Link, πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή 220mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 90/90-21
Πίσω 150/70 - 18
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 310mm με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Nissin και ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 256mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS / DCT: Μοχλός χειρόφρενου (Lever-Lock Type Parking Brake System) με μία δαγκάνα έξτρα
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/σ.α.λ.) 95 / 7.500
Ροπή εργοστασίου (Nm/σ.α.λ. 9,8 / 6.000
Ισχύς πραγματική (hp/σ.α.λ.) 86,97 / Δ.Α.
Ροπή πραγματική (Nm/σ.α.λ. Δ.Α.
   
Honda Selectable Torque Control System (HSTC) * HSTC 3-επιπέδων +  Δυνατότητα Απενεργοποίησης (*ABS & DCT μοντέλο μόνο, όχι στο μοντέλο STD)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Honda X-ADV 2018 TEST - Honda NC 750 X DCT »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon