.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 23:51

Triumph Bonneville Bobber 2017

 

Με στόχο την αμερικάνικη αγορά, και όχι μόνο

 

Η Triumph παρουσίασε επίσημα το νέο Bonneville Bobber, με σαφώς αμερικάνικο προσανατολισμό, χτυπώντας στα ίσια Harley-Davidson και Indian. Κι αν πάρουμε υπόψη μας το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις Bobber μοτοσυκλέτες και εκτός Η.Π.Α. τότε βλέπουμε πως το μερίδιο αγοράς της νέας βρετανικής μοτοσυκλέτας εκτείνεται και πέρα από τη χώρα των ελεύθερων και τη γη των γενναίων.

triumph bobber 11

Ως "Bobber" αναφερόμαστε στις αμερικάνικης συνήθως προέλευσης custom μοτοσυκλέτες, με κοντή -κοντοκομμένη θα λέγαμε- ουρά, με δύο αμορτισέρ πίσω (ή σε κάποιες μοτοσυκλέτες με το πίσω αμορτισέρ να απουσιάζει παντελώς).

Επειδή το μονό αμορτισέρ προσφέρει την βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά, η Triumph επέλεξε τον δρόμο της Harley-Davidson, κι έτσι, όπως η Softail έτσι και το νέο βρετανικό Bobber έχει κρυμμένο το μονό πίσω αμορτισέρ του κάτω από τη σέλα.

triumph bobber 3

Αντίθετα όμως με τη HD, η Triumph επέλεξε έναν πιο αυθεντικό δρόμο όσον αφορά στο στιλ, δίχως να υποπέσει στη λύση των τεράστιων πίσω φτερών. Αντί για αυτά, το νέο Bobber είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο στο πίσω μέρος του, στα αυθεντικά πρότυπα της δεκαετίας του 1940. Απλό σχέδιο, λιτό και πολύ πιο καθαρό από τον ανταγωνισμό.

triumph bobber 19

Έξυπνα κρυμμένος είναι ο καταλύτης, στο κάτω μέρος του πλαισίου, αφήνοντας να αναδειχθούν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τα 2 slash-cut τελικά.

triumph bobber 24

Ο κινητήρας είναι ο νέος δικύλινδρος εν σειρά 1200άρης του Τ120, αλλά με νέες ρυθμίσεις για ακόμα περισσότερη ροπή χαμηλά, και για πιο μεστό ήχο από τις εξατμίσεις.

triumph bobber 26

Η Triumph αναφέρεται στο Bobber ως ένα "απογυμνωμένο Τ120", όμως όλα τα υπόλοιπα μέρη της μοτοσυκλέτας πέρα από τον κινητήρα είναι καινούργια.

triumph bobber 5

Καινούργιο λοιπόν και το πλαίσιο, με πιο χαλαρή γεωμετρία, και ένα σαφώς μεγαλύτερο μεταξόνιο. Ακόμα και το ψυγείο είναι νέο.

Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά (100/90 R19 ελαστικό) και 16 πίσω (150/80 R16 ελαστικό), με custom Avon Cobra ελαστικά, σχεδιασμένα ειδικά για το Bobber.

triumph bobber 30

Το Bobber έρχεται εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που βρίσκουμε και στις υπόλοιπες Bonneville του 2017, όπως το ABS, το Traction Control, το Immobiliser αλλά και 2 οδηγικά προγράμματα, το Road και το Rain.

triumph bobber 28

Τα όργανα αποτελούνται από ένα στρογγυλό ρολόι, με αναλογικές ενδείξεις κοντέρ και μια ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις χιλιομετρητών, στροφών, ταχύτητας κιβωτίου, απόσταση μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, κατανάλωση, ρολόι, κ.α.

triumph bobber 23

Η σέλα είναι ρυθμιζόμενη τόσο καθ' ύψος, όσο και στον οριζόντιο άξονα της μοτοσυκλέτας, με δυνατότητα να έρθει πιο μπροστά ή πιο πίσω!

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μια πιο sport θέση μπροστά, ή μπορεί να σπρώξει τη σέλα πιο πίσω, και χαμηλά, στα 690 mm, για cruiser καταστάσεις!

triumph bobber 1

Φυσικά ο κατάλογος των επίσημων αξεσουάρ είναι εκτενέστατος (περισσότερα από 150 παρακαλώ!), με αξιοπρόσεκτα τα αμορτισέρ της Fox, τα πιο κοντά φτερά, τις εξατμίσεις της Vance & Hines, τη βάση πινακίδας που βγαίνει στο πλάι, τα θερμαινόμενα γκριπ, το cruise control, touring σέλα, κ.α.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 00:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon