.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 12:19

Triumph Thruxton & Thruxton R

 

Τα κορυφαία μοντέλα της σειράς Bonneville

 

 

Οι top-of-the-line μοτοσυκλέτες της οικογένειας Triumph Bonneville για το 2016 είναι οι 2 υπέροχες high-performance cafe racer Thruxton και Thruxton R, εξοπλισμένες με τον ισχυρότερο κινητήρα της οικογένειας, και με κορυφαία περιφερειακά.

Κινητήρας

Υγρόψυκτος, ψεκαστός δικύλινδρος εν σειρά, 1200 κ.εκ., με αυξημένη απόδοση σε σχέση με τις T120 & T120 Black, παράγει 11,4 Kgm ροπής στις 4.950 στροφές, που μεταφράζεται σε 62% περισσότερη ροπή από τον προηγούμενης γενιάς αερόψυκτο κινητήρα των 900 κυβικών. Ο χαμηλής αδράνειας, υψηλών επιδόσεων κινητήρας διαθέτει ελαφρύτερο στρόφαλο, υψηλότερη συμπίεση και ένα μοναδικό φίλτρο αέρα. Μοναδικές είναι και οι διπλές εξατμίσεις με τα τελικά σε στιλ ανάποδου μεγάφωνου να βγάζουν ένα βρυχηθμό αντίστοιχο με την εμφάνιση και τις επιδόσεις των 2 μοτοσυκλετών. Οι εξατμίσεις έχουν χρωμιομένο φινίρισμα στην Thruxton, με την Thruxton R να έχει τελικά από ανοξείδωτο ατσάλι.

Κορυφαία περιφερειακά

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζουν από τις Τ120, οι 2 Thruxton φοράνε κλιπόν, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, και 17άρη μπροστινό τροχό, για απόλυτο sport κράτημα και αντίστοιχη ευελιξία. Φυσικά και οι 2 φέρουν το νέο πλαίσιο της σειράς Bonneville για το 2016. Η Thruxton R ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις χρυσές αναρτήσεις, ενώ διαθέτει επιπλέον μια εκτενή σειρά κορυφαίων περιφερειακών στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως οι 2 δίσκοι της Brembo μπροστά με τις monoblock δαγκάνες, τρόμπα φρένου από την ίδια εταιρεία, αγωνιστικό πλήρως ρυθμιζόμενο Big Piston πιρούνι της Showa, πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins πίσω, και ελαστικά Pirelli Diablo Rosso Corsa!

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό

ABS, Traction Control(!) που απενεργοποιείται, 3 χάρτες κινητήρα (ένας παραπάνω από τις Τ120, και 2 από την Street Twin), Road, Rain & Sport, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, LED πίσω φωτιστικό σώμα αλλά και LED DRL φως μπροστά, φορτιστή USB, immobilizer, θερμαινόμενα γκριπ τριών επιπέδων στο στάνταρ εξοπλισμό,και 2 στρογγυλά όργανα με μεγάλο όγκο πληροφοριών. Ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, ένδειξη χάρτη κινητήρα, ένδειξη επίπεδου στα θερμαινόμενα γκριπ, οδόμετρο, 2 μερικούς χιλιομετρητές, ένδειξη service, χιλιομετρική απόσταση που απομένει μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, ένδειξη βενζίνης και κατανάλωσης, ρολόι, ενδείξεις ABS & Traction Control, cruise control, ενώ με τον έξτρα εξοπλισμό τα όργανα παρέχουν πληροφόρηση για την πίεση των ελαστικών, κλπ. Νέοι, και πιο εργονομικοί είναι και οι διακόπτες στα γκριπ.

Χρώματα και εκδόσεις

Το Thruxton έρχεται σε 3 χρώματα, μαύρο, λευκό με μαύρη ρίγα στο ρεζερβουάρ, και racing green πράσινομε χρυσή ρίγα στο ρεζερβουάρ! Το Thruxton R έρχεται σε κόκκινο και ασημί χρώμα. Σημειώστε πως το Thruxton R διαθέτει αρκετές έξτρα ποιοτικές πινελιές, όπως ένα κάλυμμα στο μονόσελο (αμφότερες είναι για ένα αναβάτη, αλλά το R έχει και κάλυμμα στο πίσω μέρος της σέλας), βουρτσισμένη πάνω πλάκα τιμονιού, αλουμινένιο tank strap στο ρεζερβουάρ, και ανωδιομένο ψαλίδι.


Με πάνω από 160 επίσημα αξεσουάρ ο καθένας μπορεί να δώσει το δικό του στιλ στις 2 Thruxton, με τη βρετανική φίρμα να διαθέτει 3 “κιτ έμπνευσης”, που συνδυάζουν συγκεκριμένα αξεσουάρ για να πετύχουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αυτά είναι το Track Racer inspiration kit, το Cafe Racer inspiration kit και ένα Performance Race Kit για τους λάτρεις των επιδόσεων. Τα κιτ μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δερμάτινο λουρί ρεζερβουάρ που κουμπώνει στο tank strap, εξατμίσεις Vance & Hines, LED φλας, cafe racer φέρινγκ, κιτ αφαίρεσης λασπωτήρα, διαφορετικά γκριπ, κλπ. Το Performance Race Kit βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας από την Triumph, και αναμένεται μέσα στο 2016. Στόχος του θα είναι η περαιτέρω αύξηση των επιδόσεων, και η μείωση βάρους, στοχεύοντας σε... αγωνιστικό επίπεδο! 

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 21:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon