.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 09:50

Επίσημη παρουσίαση Triumph Speed Triple S&R 2016

 

Πολλές οι αλλαγές σε κινητήρα και ηλεκτρονικά

 

 

Η Triumph παρουσίασε επίσημα το Speed Triple του 2016, που έχει δεχθεί φρεσκάρισμα παντού, με το νυστέρι να μπαίνει βαθύτερα σε κινητήρα & ηλεκτρονικά. Σε 2 εκδόσεις, την “βασική” S και την κορυφαία R με αναρτήσεις Ohlins, ελαφρύτερα εξαρτήματα και μοναδικές, πανέμορφες λεπτομέρειες.

Κινητήρας

Βελτιωμένος παντού (και ίδιος στις 2 εκδόσεις) είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1050κ.εκ., κινητήρας που έχει δεχθεί 104 βελτιώσεις ώστε να παράγει περισσότερη δύναμη -για την ώρα δεν ανακοινώνεται-, αλλά το σπουδαιότερο μας λέει η Triumph περισσότερη ροπή σε όλη την κλίμακα των στροφών. Δυστυχώς, και η ροπή παραμένει άγνωστη, καθώς για την ώρα οι Βρετανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μοιραστούν μαζί μας πολλά νούμερα και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Παρά την αύξηση δύναμης και ροπής, ο νέος κινητήρας καλύπτει τις νέες προδιαγραφές Euro4, ενώ παράλληλα προσφέρει αυξημένη οικονομία καυσίμου κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο! Νέος είναι ο θάλαμος καύσης, νέα η κυλινδροκεφαλή, νέος ο στρόφαλος, νέα τα πιστόνια, και νέα τα σώματα του ψεκασμού με Ride by Wire. Καινούργιος είναι slip and assist (περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση) συμπλέκτης, μικρότερο και πιο αποδοτικό το ψυγείο, και νέα και πιο ελεύθερης ροής η εξάτμιση, με αυξημένη ροή κατά 70%!

Χάρτες, Traction Control και ABS

Πέρα από την δυνατότερη, οικονομικότερη και πιο προηγμένη σε όλους τους τομείς καρδιά, τα δύο Speed Triple διαθέτουν ένα δυνατό τεχνολογικό πακέτο βοηθημάτων για τον αναβάτη. Νέα λοιπόν είναι η ECU, νέο και ρυθμιζόμενο το Ride by Wire, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει μέσα από 5 χάρτες: Road, Rain, Sport, Track και έναν προσωπικό, ρυθμιζόμενο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Και οι 2 εκδόσεις μοιράζονται το ίδιο Traction Control (οι ρυθμίσεις του αλλάζουν ανάλογα με τον χάρτη που έχετε επιλέξει), ενώ από ότι συμπεραίνουμε, το ABS -που απενεργοποιείται αν το θελήσετε-δεν πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας (Cornering ABS). Τουλάχιστον η Triumph δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Design, πλαίσιο & αναρτήσεις

Όσον αφορά στο design, οι δύο εκδόσεις Speed Triple διαθέτουν νέα σχεδίαση, διαφορετικά πλαστικά, και εντελώς νέα ουρά, που αντλεί έμπνευση από το Daytona 675R. Το πλαίσιο παραμένει ίδιο με το προηγούμενο, στα φρένα μπροστά βρίσκουμεmonoblock δαγκάνες της Brembo, ενώ οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες -δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία ούτε για αυτές. Πιο στενό είναι το νέο ψυγείο, επανασχεδιασμένα τα πλαϊνά καλύμματα του, νέα και τα τελικά στις εξατμίσεις.

Περί εκδόσεων

Η έκδοση S είναι η βασική έκδοση της νέας Speed Triple του 2016, έκδοση που θα έρθει σε 2 χρώματα, Diablo Red κόκκινο και Phantom Black μαύρο.

Η έκδοση R διαθέτει μια σειρά ποιοτικότερων και ελαφρύτερων εξαρτημάτων. Ας τα δούμε:

  • Ελαφρύτερα και ποιοτικότερα πλαϊνά πλαστικά
  • Carbon φτερό
  • Carbon πλαϊνά επιθέματα ρεζερβουάρ
  • Öhlins NIX30 ανάποδο πιρούνι
  • Öhlins TTX36 αμορτισέρ
  • Billet εξαρτήματα (βάσεις τιμονιού, καλύμματα στον άξονα του ψαλιδιού, και στον πίσω τροχό)
  • Με υποπλαίσιο, περιφέρειες τροχών και καλύμματα ψυγείου σε κόκκινο χρώμα
  • Σε 2 μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Crystal White λευκό και Matt Graphite γκρι.

Φωτογραφίες Speed Triple S

Φωτογραφίες Speed Triple R

Βίντεο

Δείτε το επίσημο βίντεο της Triumph για τα Street Triple του 2016.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 18:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Thruxton & Thruxton R Triumph Tiger Explorer 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon