.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 11:39

Triumph Speed Triple 1050 - 2016 - Πρώτες φωτογραφίες!

 

Σε δύο εκδόσεις

 

 

Η Triumph εργάζεται πάνω στην νέα Speed Triple 1050 του 2016, η οποία και ''συνελήφθη'' σε δοκιμές από το MCN, κοντά στο εργοστάσιο της εταιρίας, στο Hinckley.
Η Speed Triple παραμένει μία από τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας naked / streetfighter, και με τον τρικύλινδρο κινητήρα της, συνεχίζει το όνομα του μοντέλου από το 1994. Για το 2016 δεν υπάρχουν τρομακτικές αλλαγές στον κινητήρα ώστε να αποδώσει κοντά στους 150 ίππους όπως πλέον οι περισσότερες αντίπαλοι, ενώ αναμένεται τελείως νέο μοντέλο για το 2018.
Για το 2016, ο κινητήρας έχει δεχθεί αλλαγές ώστε να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ρύπων, ενώ η ιπποδύναμη βρίσκεται ανάμεσα στους 135 και 140 ίππους. Έχουν τοποθετηθεί δύο τελικά εκατέρωθεν της ουράς, ενώ τα καπάκια συμπλέκτη και βολάν έχουν νέα σχεδίαση.
Η Triumph έχει λεπτύνει συνολικά το 1050 Speed Triple με νέα φωτιστικά σώματα μπροστά, πιο αιχμηρά, στα χνάρια του 675, τα οποία είναι τοποθετημένα χαμηλότερα, προσθέτοντας πόντους στην αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας.
Έχει τοποθετηθεί νέο σύστημα εισαγωγής αέρα προς το φιλτροκούτι, ενώ ακόμη και τα καπάκια ψυγείων, το ρεζερβουάρ, η ουρά, είναι νέας σχεδίασης.

Το Speed Triple έχει σύγχρονη αισθητική με νότες από cafe racer ενώ πλέον διαθέτει και τις ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες της Brembo που είχε το μοντέλο R. Η έκδοση R, θα έχει αναρτήσεις της Öhlins σε αντίθεση με τις Showa του απλού.
Αναμένεται να διαθέτει σύστημα Keyless στην κεντρική κλειδαριά, ανά και τα κλειδιά φαίνονται ξεκάθαρα στην φωτογραφία. Επίσης, το ηλεκτρονικό γκάζι fly-by-wire θα είναι διαθέσιμο, κάτι που θα επιτρέψει την επιλογή διαφορετικών χαρτών για την ρύθμιση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης αλλά και του traction control.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 11:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon