.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 11:13

Triumph – Ιδού η Daytona Moto2 765 Limited Edition!

Συνεπής η Triumph, κράτησε την υπόσχεση που μας είχε δώσει πριν από έναν μήνα (Ioύλιος 2019) και παρουσίασε την Daytona Moto2 675 Special Edition, στα πλαίσια του αγώνα των MotoGP στην πίστα του Silverstone, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019.

Ο κινητήρας είναι ο νέος τρικύλινδρος των 765 κ.εκ., όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση φέρει αρκετά στοιχεία και τεχνολογία από την μονάδα που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στην Moto2 κατηγορία.

 Ενδεικτικά, το μοτέρ αυτό φέρει βαλβίδες εισαγωγής από τιτάνιο, πιο “αγριεμένους” εκκεντροφόρους, καθώς και μπιέλες και στρόφαλο με ενίσχυση και μικρότερο βάρος, συγκριτικά με τις μονάδες που χρησιμοποιούνται στον κινητήρα του Street Triple RS.

Ενισχυμένοι με ειδικοί επίστρωση, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στους αγωνιστικούς κινητήρες, είναι και οι πίροι που συνδέουν τις μπιέλες με τα πιστόνια. Τέλος, και σε σύγκριση πάντα με το “πολιτικό” μοτέρ αντίστοιχου κυβισμού της Triumph, η  συμπίεση είναι υψηλότερη και το στροφάρισμα ευρύτερο,  με τα κόκκινα ξεκινούν στις 13.250 σ.α.λ.

Όλα αυτά, μαζί με ένα road legal τελικό της Arrow, έχουν ως αποτέλεσμα 128,2 ίππους στις 12.250 σ.α.λ. και 8,1 kg-m ροπής στις 7.750 σ.α.λ. Ενδεικτικά, το Street Triple RS, αποδίδει 121 ονομαστικούς ίππους.

Σε ότι αφορά στην εξοπλισμό, αυτός είναι –αναμενόμενα- πλούσιος και εντυπωσιακός. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-Ride by wire γκάζι και 5 riding modes τα οποία αλλάζουν τις συνιστάμενες στην απόκριση γκαζιού, στο ABS και στο traction control. Tα riding modes είναι τα: Rain, Road, Sport, Track και ένα τελευταίο “προσωπικής διαμόρφωσης”, όπου ο αναβάτης επιλέγει ο ίδιος το πώς και κατά πόσο θα επενεργούν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα στην μοτοσυκλέτα.

-Quick shifter και shift light

-TFT έγχρωμη οθόνη με γραφικά εμπνευσμένα από τον κόσμο των αγώνων ?

-Lap Timer

-Πλαίσιο από την μοτοσυκλέτα δοκιμών των Moto2

-Full carbon fairing

-Οhlins αναρτήσεις, με NIX30 πιρούνι 43 χλστ. και TTX36 αμορτισέρ

-Φρένα brembo, της σειράς Stylema.

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε 765, αριθμημένα κομμάτια, ενώ η τιμή της ανακοινώθηκε στις 15.765 βρετανικές λίρες, δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία (Αύγουστος 2019 προ brexit εποχής), μιλάμε για 17.382,61 ευρώ, ας το στρογγυλέψουμε στα 17.380 λοιπόν.

Σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά, σε επικοινωνία μας με την αντιπροσωπεία της Triumph στην Ελλάδα, πληροφορηθήκαμε ότι θα υπάρξει διάθεση κάποιων μονάδων της μοτοσυκλέτας, με τη τιμή της να ανακοινώνεται πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon