.
Κατηγορία Triumph
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 10:56

Triumph Rocket 3 TFC - Επιστροφή με νούμερα που ζαλίζουν

Το μεγάλο power cruiser της Triumph προκάλεσε αίσθηση πίσω στο μακρινό 2004 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, φορώντας έναν διαμήκη τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2.3 λίτρων και απειλώντας την άσφαλτο με μερικές καραβιές ροπής. Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τον στεγνό εντυπωσιασμό που πηγάζει από το εντυπωσιακό μέγεθός του, η Αγγλική Ρουκέτα δε βρήκε μιμητές στην αγορά, παραμένοντας η μοτοσυκλέτα με τον μεγαλύτερο κινητήρα σε μαζική παραγωγή - τονίζουμε το "μαζική", καθώς εδώ δε συνυπολογίζουμε τα σπεσιαλάκια τύπου Boss Hoss που προσπαθούν να το παίξουν μοτοσυκλέτες με τον Big Block κινητήρα της Chevrolet.

Αντιγραφείς λοιπόν μπορεί να μη βρέθηκαν, αλλά η Triumph αποφάσισε να προχωρήσει στην επόμενη γενιά του μοντέλου και ιδού το ολοκαίνουργιο Rocket 3. Κι επειδή το "πολύ" είναι μια σχετική έννοια, οι Άγγλοι σχεδίασαν έναν νέο διαμήκη τρικύλινδρο σε σειρά που πλέον φτάνει στα 2,500 κυβικά εκατοστά!

Η ύπαρξή του μας είναι γνωστή από τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν οι πρώτες φωτογραφίες του διέρρευσαν από συνέδριο αντιπροσώπων της Triumph, ενώ στη συνέχεια το ξαναείδαμε δύο φορές εν μέσω δοκιμών (εδώ και εδώ), αποκαλύπτοντας τα πλάνα των Άγγλων για μια ακριβή, συλλεκτική έκδοση TFC, αλλά και μια πιο προσγειωμένη που θα απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο.

Rocket 3 TFC Hero 04

Η πρώτη κίνηση για την Triumph είναι η παρουσίαση της ακριβής έκδοσης, Rocket 3 TFC (εκ του Triumph Factory Custom), η οποία αναλαμβάνει να μας ανοίξει τα μάτια (και, αναπόφευκτα, τα στόματα) με τα νούμερά της: 2,500 cc, 170 hp, 22.5 kg.m!

Βάρος δεν ανακοινώνεται και, κρίνοντας από την εμπειρία του πρώτου μοντέλου, αυτό δε θα είναι λίγο και, για την ιστορία, η Triumph μας λέει πως το νέο Rocket 3 TFC θα βγαίνει περίπου 40 κιλά ελαφρύτερο από το αρχικό μοντέλο του 2004.

Αυτό βέβαια στην περίπτωση της έκδοσης TFC που συνεπάγεται πολλά ανθρακονημάτινα κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης και της εξάτμισης, πράγματα που λογικά η βασική έκδοση δε θα έχει. Αλλά, ακόμη κι αν είναι ελάχιστα ελαφρύτερο από το πρώτο Rocket 3, με τον ακόμη πιο μεγάλο κινητήρα, τη μεγαλύτερη ισχύ που έχουμε δε σε μοτοσυκλέτα παραγωγής της Triumph και κυρίως αυτή τη ροπή, φέρτε του πίσω λάστιχα να φάει!

Rocket 3 TFC Hero 06

Μιλώντας για λάστιχα, η νέα Ρουκέτα φορά μπροστά 150/80-17, ενώ πίσω φυσικά και εξακολουθεί να βγάζει μάτια με 240/50-16.

Ο νέος κινητήρας διαθέτει βαλβίδες εισαγωγής τιτανίου για να στροφάρει πιο ανάλαφρα στα ψηλά, εξοπλίζεται με Cornering ABS, traction control, shift assist, hill hold control (υποβοήθηση για εκκίνηση σε ανηφόρα), τέσσερις riding modes (Road, Rain, Sport και μια Custom που φτιάχνει ο αναβάτης), LED φώτα παντού, αισθητήρες πίεσης ελαστικών.

Rocket 3 TFC Brembo Stylema Calieper

Στο κέντρο του οπτικού πεδίου του αναβάτη συναντάμε μια οθόνη TFT γνώριμης αισθητικής από άλλα μοντέλα της εταιρείας, με όλα τα απαραίτητα κόλπα συνδεσιμότητας Bluetooth και το πρώτο παγκοσμίως σύστημα σύνδεσης με κάμερα GoPro.

Παράλληλα, η συλλεκτική TFC έκδοση φορά τις νέες δαγκάνες Brembo Stylema με τις πολυρυθμιζόμενες μανέτες MCS, με αναρτήσεις της Showa που περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι 47 mm και ένα monochock αμορτισέρ πίσω, όλα πλήρως ρυθμιζόμενα.

Η νέα Rocket 3 TFC θα διατεθεί σε μόλις 750 κομμάτια παγκοσμίως, γεγονός που μας υποψιάζει και για το ύψος της τιμής που θα τη συνοδεύει. Προς το παρόν αυτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά στο μεταξύ περιμένουμε να μάθουμε και τα τελικά χαρακτηριστικά της βασικής έκδοσης που λογικά δε θα αργήσει να παρουσιαστεί.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 11:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon