Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 16:46

Έρχεται το νέο Triumph Rocket III

Επιστροφή του γκοτζιλό-custom!

Σε συνέδριο αντιπροσώπων της Triumph που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, παρουσιάστηκαν κάποιες διαφάνειες που απεικόνιζαν μια μοτοσυκλέτα, η οποία φέρεται ως το νέο Rocket III μοντέλο. Ομως πέρα από τις διαφάνειες, επί σκηνής εμφανίστηκε, "ολοζώντανο" το νέο μοντέλο!

 2019 Triumph Rocket 3

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Triumph είχε παρουσιάσει το 2004 την μεγαλύτερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής, το Rocket III. Ήταν ένα θηριώδες σε όλα του μοντέλο που έφερε τρικύλινδρο κινητήρα 2.294 κ.εκ. τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα, δημιουργώντας τον δικό του σύγχρονο μύθο στο μοτοσυκλετιστικό στερέωμα.

Η μοτοσυκλέτα παράχθηκε σε διάφορες εκδόσεις (roadster, touring, classic), στοχεύοντας κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, με την παραγωγή της να διακόπτεται το 2017. Το Rocket III επιστρέφει λοιπόν και βάση του σχεδίου και τις φωτογραφίας που βλέπουμε, υιοθετεί ένα πιο muscle – power cruiser χαρακτήρα, που ok, γιατί να το κρύψεμεν άλλωστε; φως φανάρι είναι, θυμίζει στα σημεία (και γενικά ως φιλοσοφία) το Diavel της Ducati.

Ο τρικύλινδρος, τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα κινητήρας παραμένει, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα διατηρήσει την τερατώδη χωρητικότητα του. Με κάθε επιφύλαξη, μας φαίνεται μικρότερος σε μέγεθος από το πρηγούμενο σύνολο και η αλήθεια είναι πως αν η Triumph προσαντολίζεται σε μια πιο sport υλοποίηση, τα μικρότερης μάζας κινούμενα μέρη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Εντύπωση και απόδειξη για τις sport διαθέσεις και προθέσεις του μοντέλου, αποτελούν το USD πιρούνι και οι τετραπίστονες ακτινικές στα φρένα, ενώ ματιές κλέβει φυσικά και η μονόμπρατση στήριξη του πίσω τροχού.

Τώρα σχετικά με το πότε θα παρουσιαστεί η μοτοσυκλέτα, δεν υπάρχουν πληροφορίες.    

Πηγή: Visordown 

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 16:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Factory Custom Launch - Video Triumph Thruxton R TFC 2019 spy pics »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube