.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 20:39

EICMA 2023 - QJMOTOR SRK1000 RC

Η QJ Motor εμφανίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην EICMA και αυτή τη φορά τραβά τα φώτα της δημοσιότητας στο ιδιαίτερο SRK1000 RC.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη από το σχεδιαστικό κέντρο C Creative, γνωστό για την κληρονομιά του που συνδέεται με το Massimo Tamburini.

qjtec2.jpg

Η εν λόγω μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν υγρόψυκτο, τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα στα 1078 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ της τάξης των 144 ίππων και μέγιστη ροπή 11,5 στα περίπου κιλά. Παρά την ισχύ του, το SRK1000 RC ανακοινώνεται με βάρος άνευ υγρών στα 198 κιλά, κάτι που εγγυάται ένα ενδεχομένως αξιοσημείωτα καλό χειρισμό.

qjtec3.jpg

Στα του εξοπλισμού, συναντάμε ένα ρυθμιζόμενο ανάποδο μπροστινό πιρούνι της Marzocchi και ένα πίσω monoshock αμορτισέρ πολλαπλών συνδέσμων. Το σύστημα πέδησης είναι σχεδιασμένο από τη Brembo και είναι εξοπλισμένο με ABS. Αποτελείται από δύο δίσκους στα 320 χλστ. και έναν μονό πίσω δίσκο στα 260 χλστ. Ακόμα, το SRK1000 RC διαθέτει επίσης πλήρως LED φωτισμό και στη θέση των οργάνων μια οθόνη TFT.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας είναι αρκούντως πλούσιος καθώς περιλαμβάνει ως και κάμερες εμπρός και πίσω. Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερη, με επιμήκεις προβολείς, ψηλά τοποθετημένη διπλή εξάτμιση και μονόμπρατσο ψαλίδι.

Η παρουσία του στους δρόμους; Άγνωστη προς το παρόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 11:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon