.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 12:52

H QJMOTOR «ανασταίνει» την MV Agusta F4 με το δικο της σήμα

Ίσως το πρώτο κινεζικής κατασκευής superbike κατηγορίας λίτρου είναι στα σκαριά και περιμένουμε απλά την παρουσίαση του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σας γράφουμε ούτε για νέο τετρακύλινδρο supersport μοντέλο από την QJMOTOR, ούτε και για κυβισμό 1.000 κυβικών για το συγκεκριμένο μοντέλο. Παρά το ότι δεν έχουμε δει ακόμα κάτι επίσημα, η επικαιρότητα επιμένει και η είδηση για την «MV Agusta F4 από την Κίνα» έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο.

Σήμερα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης θέλησαν να μας... θυμίσουν ξανά την superbike που έρχεται, η οποία ΔΕΝ αποτελεί «αντιγραφή» της QJMOTOR ή έμπνευση νέας μοτοσυκλέτας «α λα Κινεζικά», αλλά συνεργασία της QJMOTOR με την MV Agusta. H νέα μοτοσυκλέτα θα ονομάζεται SRK 1000 RR και έχει ήδη επιβεβαιωθεί, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες από τις συναντήσεις των dealers της QJ. Η παρουσίαση της μοτοσυκλέτας ίσως γίνει στο τέλος του 2023, με την έναρξη της παραγωγής στις αρχές του 2024.

Παραπάνω βλέπετε την πιο πρόσφατη εικόνα του QJMOTOR SRK 1000 RR που δόθηκε στην δημοσιότητα, στην οποία βλέπουμε τόσο εμφανισιακές, όσο και κατασκευαστικές ομοιότητες με την πάλαι ποτέ, θρυλική MV Agusta F4. Διακρίνουμε τόσο την «υβριδική» κατασκευή του πλαισίου, όσο και το μονόμπρατσο ψαλίδι, αλλά και τις χρωματικές επιλογές που παραπέμπουν άμεσα στην μάρκα του Varese.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το ότι το μοντέλο αναφέρεται ως SR 1000 RR -δηλαδή χιλιάρι- , οι πληροφορίες λένε ότι η MV Agusta ΔΕΝ έχει σκοπό να παράσχει αυτούσιο, το μοτέρ του F4, με όλα του τα κυβικά και τα άλογα. Αντιθέτως, το μοντέλο θα φορέσει έναν 4κύλινδρο 921 κυβικών, με την μέγιστη ισχύ να ανακοινώνεται στους 127 ίππους, στην καλύτερη περίπτωση.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, αν και από τα τελευταία ρεπορτάζ, πρέπει μάλλον να είμαστε συγκρατημένοι (έως και απαισιόδοξοι) για πιθανή έλευση του μοντέλου στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 13:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon