.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 13:44

QJ Motor 1000RR με κινητήρα MV Agusta

Η QJ Motor ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ισχυρότερη μοτοσυκλέτα που έχει φορέσει ποτέ το λογότυπό της.

Το 2019 η MV Agusta ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Loncin στην Κίνα για την ανάπτυξη γκάμας μικρών και μεσαίων κυβισμών, ενώ έναν χρόνο αργότερα εγκαινίασε μια νέα στρατηγική συνεργασία με την QJ Motor, η οποία ανέλαβε την εμπορική διάθεση της ιταλικής εταιρείας στην Κίνα.

Φαίνεται όμως πως οι συνεργασίες αυτές δεν περιορίζονται στη χρήση κινέζικων κινητήρων προς την MV Agusta – βλέπε Lucky Explorer 5.5 – αλλά και το αντίστροφο.

QJ Motor 1000 RR 2

Στην Κίνα διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από μια νέα σπορ μοτοσυκλέτα με τα λογότυπα της QJ Motor και όνομα 1000RR, η δε περιγραφή στο φέρινγκ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το ποιόν του: Four Cylinder.

Ελλείψει τεχνικών πληροφοριών για τη μοτοσυκλέτα αυτή, τη συνέχεια αναλαμβάνει το μάτι που εντοπίζει πολλές ομοιότητες με MV Agusta Brutale 1000 σε πλαίσιο και μονόμπρατσο ψαλίδι, τις χαρακτηριστικές εξατμίσεις με δύο απολήξεις σε κάθε πλευρά, ενώ από τη δεξιά πλευρά του κινητήρα μόλις που διακρίνεται ένα σκαλισμένο MV.

QJ Motor 1000 RR 3

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η πρώτη χιλιάρα τετρακύλινδρη σπορ QJ Motor θα χτιστεί πάνω στη βάση της MV Agusta, προφανώς με τον μοναδικό τέτοιο κινητήρα που έχει στην παραγωγή αυτή τη στιγμή με τις Brutale 1000 και τους 208 ίππους.

Αυτό είναι το δεύτερο superbike “χτύπημα” που μας έρχεται από την Κίνα, μετά την αποκάλυψη σχεδίου της CFMOTO για μια V4 1000 cc και 201 ίππων με κινητήρα που δεν αποκλείεται να βασίζεται στον προηγούμενης γενιάς V4 της KTM RC16 από το MotoGP.

QJ Motor 1000 RR 4

Ψάχνοντας το θέμα εντοπίσαμε δημοσίευμα κινέζικης ιστοσελίδας από τον Νοέμβριο 2022 όπου απεικονίζονται μισοθολωμένες μια σειρά QJ Motor 1000RR, με τον συντάκτη να αναφέρει ότι η συμφωνία με την MV Agusta προβλέπει πως αυτή η μοτοσυκλέτα δε θα διατεθεί στην Ε.Ε.

Κάτι τέτοιο θα είχε ίσως νόημα για την ιταλική εταιρεία προκειμένου να προστατεύσει τις πωλήσεις της από έναν κινέζικο κλώνο που πιθανότατα θα κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα. Από την άλλη όμως, ήδη έχουμε στην αγορά τον πρώτο καρπό συνεργασίας των δύο εταιρειών στη μορφή του Lucky Explorer 5.5 που φορά έναν πολύ παρόμοιο κινητήρα με το QJ Motor SRT550, παρότι η MV Agusta διαφημίζει τον κινητήρα ως “σχεδιασμένο αποκλειστικά γι’ αυτό το μοντέλο”.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να περιμένουμε στο κοντινό μέλλον τις QJ Motor και CFMOTO στο WorldSBK; Σίγουρα δε θα στοιχηματίζαμε εναντίον αυτού του ενδεχομένου.

Πηγές: Motorrad Online / forum.jorsindo / Lang Thang YouTube

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon