.
Κατηγορία Piaggio
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 16:35

EICMA 2017 – Τα νέα Piaggio MP3 του 2018

 

Νέα έκδοση  MP3 350 και βελτιώσεις στα MP3  500 hpe Sport / Business

 

Οι νέες MP3 προτάσεις της Piaggio, έκαναν το ντεμπούτο τους στο Μιλάνο, εμπλουτίζοντας την γκάμα των τρίτροχων μοντέλων με το MP3 350 και εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την πολύ καλή πλατφόρμα των MP3 500 hpe Sport / Business. 

Κοινές αλλαγές είναι η επανασχεδίαση της εισαγωγής στην μάσκα, η νέα, ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις ύψους ζελατίνα με σχεδίαση που εκτρέπει τον αέρα από την περιοχή των grip, η νέα σέλα, με διαφορετικής πυκνότητας αφρώδες υλικό και για μεγαλύτερη άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη, καθώς και οι νέες χειρολαβές για την στήριξη του δεύτερου.

Ο χώρος κάτω από την σέλα είναι πολύ μεγάλος και η “ενιαία” διαμόρφωση του χωρίς σκαλοπάτια και προεξοχές, εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τον διαθέσιμο όγκο, με δύο full face κράνη να μπορούν άνετα να αποθηκευτούν σε αυτόν.

Η σέλα μπορεί να ανοίξει με μηχανικό τρόπο αλλά και αυτόματα, μέσω του μπρελόκ – κλειδιού των scooter, ενώ στηρίζεται στην πάνω θέση μέσω υδραυλικού αμορτισέρ.

Κοινά επίσης στα τρία νέα μοντέλα των MP3, είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που αποτελούνται από ABS και ASR (Acceleration Slip Regulation), δηλαδή την κατά Piaggio θεώρηση του traction control, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί κατά βούληση του αναβάτη.      

MP3 350 2018



Το νέα ΜP3 350, αντικαθιστά την έκδοση των 300 κ.εκ. με την Piaggio να κάνει λόγο για σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Τα χρώματα της νέας έκδοσης είναι μαύρο,  γκρι και χακί ματ, καθώς και λευκό και γκρι σε glossy φινίρισμα. Ανεξαρτήτως της χρωματικής επιλογής,  πολλά επί μέρους τμήματα είναι σε μαύρο ματ φινίρισμα, όπως οι πεντάμπρατσες διαιρούμενες  ζάντες. Τα ελατήρια στα πίσω αμορτισέρ είναι σε κόκκινο χρώμα, προσθέτοντας sport πινελιές, ενώ τα τρία “wave” τύπου δισκόφρενα, προσφέρουν αποτελεσματικό φρενάρισμα.    

O κινητήρας των 350 κ.εκ., προέρχεται από  το Beverly 350 , πρόκειται λοιπόν για ένα δοκιμασμένο μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο και τετραβάλβιδο σύνολο, το οποίο έχει σχεδιασθεί και εξελιχθεί, με στόχο την οικονομία, την αξιοπιστία και την απροβλημάτιστη λειτουργία σε καθημερινή σκληρή χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο κινητήρα scooter, στον οποίο εφαρμόζεται  φυγοκεντρικός υγρός πολύδισκος συμπλέκτης, πετυχαίνοντας έτσι, σταθερή λειτουργία σε όλες τις θερμοκρασιακές συνθήκες. Η Piaggio κάνει λόγο για απόδοση παρόμοια με έναν κινητήρα 400 κ.εκ., ενώ το βάρος του μηχανικού αυτού συνόλου είναι κατά 10 κιλά ελαφρύτερο!

MP3 500 hpe Sport / Business 2018



Σε ότι αφορά στις δύο εκδόσεις του MP3, οι διαφορές είναι κατά κύριο λόγο στιλιστικές και εντοπίζονται στα  εξής:

MP3 300 hpe Business 2018
-Μαύρο προστατευτικό  τελικού εξάτμισης  
-Glossy γκρι φινίρισμα στο κεντρικό τούνελ και στις ζάντες
-GPS TomTom VIO στην standard εξοπλισμό
-Λευκό, Μαύρο, Γκρι και Μπλε χρώμα



 MP3 500 hpe Sport 2018
-Mατ γκρι φινίρισμα στο προστατευτικό του τελικού εξάτμισης, στις ζάντες και στις χειρολαβές συνεπιβάτη
-Μεταλλική σχάρα στο πάτωμα της ποδιάς
-Πίσω αμορτισέρ με δοχείο αζώτου
-“Wave” τύπου δισκόφρενα



Οι βελτιώσεις στον κινητήρα

Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος κινητήρας είναι σύμφωνα με την Piaggio ο ισχυρότερος στην κλάση του.  Τo ride-by-wire γκάζι συντείνει στην γραμμική και ομαλή απόδοση σε όλο το εύρος των στροφών, ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ δυο riding modes, ένα οικονομικό και ένα υψηλής απόδοσης.

Στον κινητήρα έχουν εφαρμοσθεί αλλαγές οι οποίες στο σύνολο τους ονομάζονται από την Piaggio “hpe” (High Performance Engine), με σκοπό την βελτίωση της απόδοσης, χωρίς επιβάρυνση στην κατανάλωση καυσίμου.

Ο νέος μονός επί κεφαλής εκκεντροφόρος αλλάζει τον χρονισμό των βαλβίδων, ενώ ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο σε όγκο φιλτροκούτι και η βελτίωση στην δρομολόγηση του αέρα προς την εισαγωγή στον κινητήρα, έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη “αναπνοή” του μοτέρ, με όφελος στην ροπή στις χαμηλές στροφές.

Δεν είναι όμως μόνο το χαμηλό φάσμα που εμφανίζεται βελτιωμένο στο νέο hpe κινητήρα, αφού η Piaggio κάνει λόγο για 10% συνολικά καλύτερη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη μονάδα, με την ισχύ στον στρόφαλο να φθάνει τους 41 ίππους. Πέραν αυτών, νέο είναι και το τελικό της εξάτμισης, επιτυγχάνοντας χαμηλότερα ποσοστά θορύβου αλλά και με βελτιωμένη… συχνότητα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Piaggio.

Piaggio Multimedia Platform

 

Πρόκειται για μια πλατφόρμα πολυμέσων η οποία ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό και μπορεί να τοποθετηθεί στα νέα  MP3. Όταν συνδεθεί σε αυτή το smartphone του αναβάτη, αυτόματα μετατρέπεται σε ένα καταγραφικό, προβάλλοντας σε πραγματικό χρόνο αλλά και αποθηκεύοντας,  στοιχεία που αφορούν στις στροφές λειτουργίας του κινητήρα, στην ταχύτητα, στην κατανάλωση, στην παρεχόμενη ισχύ και ροπή από το μοτέρ, στις κλίσεις, στην επιτάχυνση, καθώς και στην τάση της μπαταρίας.

Επίσης μέσω της πλατφόρμας αυτής, ο αναβάτης μπορεί να απεικονίσει χάρτες και προεπιλεγμένες διαδρομές, καθώς και να βρει βενζινάδικα ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Τέλος, υπάρχει υ δυνατότητα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών αλλά και μια γενική διαγνωστική λειτουργία για την κατάσταση του οχήματος, αναλύοντας όλα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί.



 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 16:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Piaggio γκάμα MP3 2018 EICMA 2017 - Piaggio Medley Special Edition 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon