.
Κατηγορία Moto Guzzi
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 18:37

EICMA 2023 - Moto Guzzi V85 TT 2024

Η ιταλική adventure αναβαθμίζεται στις Euro 5+, φτιάχνει οικογένεια τριών μοντέλων, την προικίζει με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, αδρανειακή κεντρική μονάδα και αρκετές άλλες βελτιώσεις.

Η Moto Guzzi επενδύει στο V85 TT ανανεώνοντας δραστικά το μοντέλο, ακόμη κι αν εμφανισιακά δεν το δείχνει τόσο έντονα. Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή αφορά στον κινητήρα, ο οποίος εναρμονίζεται με τις νέες προδιαγραφές Euro 5+ και στην πορεία αυτή αποκτά ένα νέο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVT) που παίζει σε διπλό ταμπλό.

Αφενός συνεισφέρει στη συμμόρφωση στο αυστηρότερο ευρω-πρότυπο χωρίς να χάσει δύναμη, απεναντίας κερδίζει τέσσερα ονομαστικά άλογα, φτάνοντας στα 80 στις 7,750 rpm, και επιπλέον τινώνει σημαντικά τη ροπή του στις χαμηλές και μεσαίες αποδίδοντας το 90% των 8.5 kgm που διαθέτει έως τις 3,500 rpm και το μέγιστο στις 5,100.

05 Moto Guzzi V85 TT Rosso Fuji

Μια ακόμη αναβάθμιση του κινητήρα αφορά στην ενσωμάτωση αισθητήρων "knock sensors" που συμβάλλουν στην ακριβέστερη ρύθμιση της τροφοδοσίας και καύσης στον κινητήρα.

Αφήνοντας το εγκάρσιο V2 90 μοιρών, περνάμε σε άλλες βελτιώσεις, όπως ο νέος ανεμοθώρακας με εύρος ρύθμισης 70 mm σε πέντε θέσεις με το χέρι και ο οποίος υπόσχεται 37% ανώτερη κάλυψη για τον αναβάτη αλλά και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση για τη μοτοσυκλέτα.

09 Moto Guzzi V85 TT Rosso Fuji

Η αεροδυναμική του V85 TT απασχόλησε αρκετά τους μηχανικούς της Moto Guzzi, καθώς σχεδίασαν στην αεροσήραγγα της εταιρείας στο Mandello del' Lario νέες χούφτες και ένα καινούργιο τμήμα στο μπροστινό μέρος του ρεζερβουάρ που επίσης συμβάλλουν στο να κρατούν τον αναβάτη καλύτερα προστατευμένο.

Τα νέα συνεχίζονται στον ηλεκτρονικό τομέα, όπου το μάτι πρώτα πιάνει τη νέα οθόνη 5 ιντσών, έγχρωμη TFT, και τους νέους διακόπτες στο τιμόνι.

15 Moto Guzzi V85 TT Grigio Tambora

Υπάρχουν όμως πολύ σημαντικότερες ειδήσεις όμως σε πιο αθέατες γωνιές του V85 TT, με κυριότερη τη νέα αδρανειακή μονάδα έξι αξόνων (IMU) που ενισχύει και ραφινάρει τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας της μοτοσυκλέτας, βλέπε Cornering ABS και MGCT traction control.

Τέσσερεις προκαθορισμένες riding modes - Road, Sport, Rain, Off-Road - αναλαμβάνουν να φιλτράρουν την απόδοση για διαφορετικές οδηγικές ανάγκες, ενώ μια πέμπτη Custom δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το προσωπικό του γούστο.

Η Moto Guzzi επιπλέον αναφέρεται πια σε οικογένεια V85 TT και όχι σε ένα απλώς μοντέλο, καθώς από το 2024 θα έχουμε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: τη βασική, τη Strada και την Travel.

02 Moto Guzzi V85 Strada Grigio Brera

Το Strada είναι ουσιαστικά το εισαγωγικό μοντέλο της οικογένειας και πιθανότατα το πιο οικονομικό εκ των τριών, καθώς στερείται μερικών στοιχείων εξοπλισμού. Κυριότερο εξ αυτών είναι η αδρανειακή IMU, δεν έχει επίσης σχάρα με χειρολαβές συνεπιβάτη και ποδιά κινητήρα, ενώ ξεχωρίζει από τις χυτές ζάντες.

Όλα όσα του λείπουν, ωστόσο, μπορεί να τα φορέσει ως έξτρα εξοπλισμό με το ανάλογο αντίτιμο - αν λχ κάποιος ερωτεύτηκε τις χυτές ζάντες και δε θέλει να θυσιάσει τα cornering ηλεκτρονικά.

03 Moto Guzzi V85 TT Travel Bronzo Deserto

Η Travel έκδοση είναι η πλουσιότερη έκδοση των τριών, με εξοπλισμό για ταξίδια μακρινά και άνετα. Η αρχή γίνεται με μια Touring ζελατίνα που έχει 22% μεγαλύτερη επιφάνεια από τη στάνταρ και πλευρικούς ανακλαστήρες που συνολικά κόβουν 50% περισσότερο αέρα από τον αναβάτη, ενώ είναι και αυτή ρυθμιζόμενη σε πέντε θέσεις ύψους.

Μετά έχουμε ένα ζευγάρι σκληρές πλαστικές βαλίτσες της Urban σειράς της Moto Guzzi, με χωρητικότητες 37 λίτρα η δεξιά και 27.5 η αριστερή.

Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Travel περιλαμβάνονται ακόμη θερμαινόμενα γκριπ και σέλα αναβάτη, καθώς και το πακέτο συνδεσιμότητας και infotainment Moto Guzzi MIA.

Χρώματα

V85 TT: Κόκκινο ή Γκρι, το μοναδικό με κόκκινο πλαίσιο
V85 TT Strada: Μαύρο ή Γκρι
V85 TT Travel: αποκλειστικά σε μπεζ της ερήμου

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon