.
Κατηγορία Moto Guzzi
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 09:34

Moto Guzzi Stelvio 2024 – Παρουσιάστηκε και «επίσημα»

Από το... πουθενά και χωρίς καν να υπάρχει ακόμα, στα press sites της εταιρείας, το Stelvio εμφανίστηκε «κανονικά και με το νόμο», εν αναμονή και περισσότερων επίσημων πληροφοριών.

Όσο εμείς περιμέναμε να αποκαλυφθεί το νέο Moto Guzzi Stelvio 2024, φαίνεται ότι η τύχη μας δούλευε, καθώς πριν την EICMA, δημοσιεύθηκαν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου, στα διεθνή μέσα. Συγκεκριμένα ηλεκτρονικά περιοδικά του εξωτερικού, είχαν την δυνατότητα να οδηγήσουν την μοτοσυκλέτα σε μορφή προ-παραγωγής, πριν το επίσημο ντεμπούτο της και οι φωτογραφίες που βλέπετε εδώ, αποκαλύπτουν το Stelvio χωρίς ίχνος αμφιβολιών, για την μορφή της.

Το Stelvio ασπάζετα μια πιο περιπετειώδη μορφή, σε σχέση με π.χ. το V100 Mandello, το οποίο κινείται σε sport touring μονοπάτια. Στις φωτογραφίες βλέπουμε την χρήση τροχών με ακτίνες, εκ των οποίων ο μπροστινός έχει διάμετρο 19 ιντσών, και ο πίσω, 17 ιντσών. Οι αναρτήσεις του Stelvio θα είναι μηχανικές και όχι ηλεκτρονικές (τουλάχιστον, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και για την παρούσα έκδοση), με πιρούνι Sachs 46 χιλιοστών στο εμπρός μέρος και αμορτισέρ KYB, πίσω. Αμφότερα άκρα, ρυθμιζόμενα, με διαδρομές 170 χιλιοστών.

Για τον κινητήρα δεν ανακοινώνονται νέα υπερκυβισμού ή μεγαλύτερης ισχύος, αλλά το ότι προέρχεται απευθείας από το V100 Mandello, ο γνωστός, υγρόψυκτος compact block των 1.042 κ.εκ. με την ισχύ στους 115 ίππους. Οι αλλαγές στον κινητήρα, έχουν να κάνουν με προσθήκες νέων αισθητήρων λάμδα για την προετοιμασία για τις προδιαγραφές EURO 5+, μία αύξηση του πάχους στην έδραση του ψαλιδιού στο Stelvio, αλλά και βελτιώσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων, για καλύτερη αίσθηση αλλαγών, όπως και την χρήση νέου συμπλέκτη τύπου ολίσθησης-υποβοήθησης.

Το μοντέλο θα φέρει 5 χαρτογραφήσεις λειτουργίας (Sport, Road, Touring, Rain, Off-road), αντανακλώντας τον πολυσχιδή χαρακτήρα του Stelvio, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το μοντέλο έχει: Cornering ABS με 3 ρυθμίσεις (On, Off-Road, Off), Cruise Control στον βασικό εξοπλισμό, TFT οθόνη και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, ως οψιόν. Παράλληλα, αναμένεται και η παρουσίαση μίας S έκδοσης, η οποία θα εξοπλίζεται με ραντάρ εμπρός και πίσω (πιθανότατα και με άλλες διαφορές στον εξοπλισμό).

Το πλαίσιο έχει ελαφρώς διαφορετική γεωμετρία, σε σχέση με το Mandello, με την νέα Stelvio να είναι λίγο μακρύτερη. Στα φρένα, βλέπουμε εκαρτήματα Brembo, με δύο δίσκους 320 χιλιοστών εμπρός και έναν, διαμέτρου 298 (!) χιλιοστών πίσω, με τις ίδιες δαγκάνες που χρησιμοποιεί και το Mandello.

Περιμένουμε και περισσότερς πληροφορίες, εν καιρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 09:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon