.
Κατηγορία Moto Guzzi
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 16:10

Moto Guzzi V85TT 2019 – ΕΙCMA

Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες

Η επίσημα… επίσημη παρουσίαση του V85TT της Moto Guzzi, αναμένεται αύριο, 06/11/2018, στην πρώτη ημέρα της έκθεσης στο Μιλάνο, ωστόσο το δελτίο τύπου της μοτοσυκλέτας έχει φτάσει στα χέρια μας ήδη και σε αυτό υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο adventure μοντέλο της εταιρείας. 

Πρώτα απ΄ όλα το “TT” στην ονομασία του μοντέλου, προφανώς δεν μεταφράζεται σε Tourist Trophy αλλά προέρχεται από το ιταλικό “Tutto Terreno”, που σημαίνει “για κάθε τερέν”, επισημαίνοντας την διττή φύση της μοτοσυκλέτας.

H Moto Guzzi έχει αντλήσει σχεδιαστικά στοιχεία από  On-Off μοντέλα του παρελθόντος, όπως το Quota 1000 και το NTX650, με την σχεδίαση, να μην λειτουργεί εις βάρος της εργονομίας - η θέση οδήγησης του V85TT έχει μελετηθεί, ώστε να βολεύει ακόμα και όταν ο αναβάτης σηκωθεί όρθιος στα μαρσπιέ.

Με το ύψος της σέλας στα 830 χλστ. και το βάρος στα 208 κιλά (κενό), το V85TT, δεν πρόκειται να φοβίσει κανέναν, ούτε και να απαγορεύσει στους βραχύσωμους την οδήγηση του και η Moto Guzzi είναι ξεκάθαρη σε αυτό, αφού ισχυρίζεται ότι η μοτοσυκλέτα απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας.

Δομικά, το V85TT βασίζεται σε ένα ατσάλινο πλαίσιο με στοιχεία χωροδικτυώματος, τα οποία είναι πιο έκδηλα στην περιοχή του υποπλαισίου. Στο μπροστινό μέρος, την ανάρτηση αναλαμβάνει ένα USD πιρούνι 41 χλστ. (διαδρομή 170 χλστ.), με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου και της απόσβεσης επαναφοράς, ενώ σε ότι αφορά στα φρένα, δύο τετραπίστονες και δαγκάνες ακτινικής έδρασης, συνεργάζονται με δίσκους 320 χλστ.

Στο πίσω μέρος, έχει τοποθετηθεί μονό αμορτισέρ έκκεντρα, στο μπράτσο / σκέλος του άξονα, χωρίς την χρήση μοχλικού. Η διαδρομή του είναι επίσης 170 χλστ., ενώ ρυθμίζεται επίσης ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου (με εργαλείο) και την απόσβεση επαναφοράς. Το δε φρένο, συνίσταται από μια διπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο διαμέτρου 260 χλστ.

Περάν της επιστροφής της Moto Guzzi στην adventure κατηγορία, το V85TT σηματοδοτεί επίσης και την ένταξή ενός νέου μηχανικού συνόλου στην γκάμα της εταιρείας. Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας ακολουθεί ναι μεν την παραδοσιακή διάταξη της Moto Guzzi, πρόκειται για ένα αερόψυκτο V2 μοτέρ με το στρόφαλο παράλληλα με τον διαμήκη άξονα της μοτοσυκλέτας, ωστόσο έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί, φέροντας αρκετά σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Η απόδοση των 80 ίππων είναι εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς ότι παράγεται από ένα  αερόψυκτο, διβάλβιδο και συμβατό με τις Euro 5 προδιαγραφές μηχανικό σύνολο. Η Μοtο Guzzi έχει ενσωματώσει στο μοτέρ αυτό προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως το ride-by-wire γκάζι και την ύπαρξη τριών mode απόδοσης, Road, Rain και Off-Road.

Πέραν της μεταβολής του τρόπου που αποδίδει την ισχύ ο κινητήρας, τα modes αυτά επιδρούν επίσης και στο ABS αλλά και στον Traction Control της μοτοσυκλέτας. Στην επιλογή Road, η απόδοση του κινητήρα είναι αυτό που λέμε “standard” με άμεση απόκριση το γκάζι, ενώ το ABS είναι ενεργό και το Traction Control επιτρέπει ένα ασφαλές ποσοστό υπερστροφής. 

Στο Rain Mode, η απόκριση του κινητήρα είναι πολύ ομαλή, ενώ το Traction Control βρίσκεται σε κατάσταση… εγρήγορσης, “κόβοντας” ακόμα και την παραμικρή υποψία υπερστροφής, ενώ το ABS είναι φυσικά ενεργό. Επιλέγοντας Off-Road mode, το Traction Control μπαίνει αυτόματα στην λιγότερο επεμβατική ρύθμιση του, ενώ το ABS, λειτουργεί μόνο στον ένα κανάλι, αυτό που ελέγχει τον μπροστινό τροχό, επιτρέποντας το κατά βούληση μπλοκάρισμα του πίσω. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του ABS και στα δύο κανάλια. Η απόκριση του κινητήρα είναι άμεση αλλά όχι ακαριαία και υπάρχει μεγαλύτερο φρένο από το μοτέρ, στο κλείσιμο του γκαζιού.

To V85TT φέρει επίσης cruise control, το οποίο σύμφωνα με την Moto Guzzi είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση, απαιτώντας το πάτημα μόνο ενός κουμπιού για να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί, ενώ προφέρει επίσης την δυνατότητα αυξομείωσης της ταχύτητας, με πολύ εύκολο και πάλι τρόπο.

Ο πίνακας οργάνων της μοτοσυκλέτας είναι μια έγχρωμη ΤFT οθόνη, στην οποία προβάλλεται πληθώρα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπολογιστή ταξιδιδιού. Η οθόνη μεταβάλλει τον φωτισμό και την αντίθεση της άμεσα, ανάλογα των συνθηκών, καταγράφοντας τις αυξομειώσεις του φωτός μέσω ενός αισθητήρα, ενώ προσφέρεται επίσης η δυνατότητα ρύθμισης της προειδοποίησης για αλλαγή ταχύτητας σε ένα συγκεκριμένο όριο στροφών.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα σύνδεσης της μοτοσυκλέτας σε smart συσκευές, μέσω της multimedia πλατφόρμας που η Moto Guzzi ονομάζει, “ΜΙΑ”. Ο αναβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες για την λειτουργική και κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας, αφού υπάρχει η δυνατότητα σύνδεση με την ECU, ενώ στις πιο… κλασικές λειτουργίες, περιλαμβάνονται η διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, η ακρόαση play list μουσικής και φυσικά, η πλοήγηση, πάντα με την χρήση συσκευής intercom, στο κράνος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος κινητήρα: Τετράχρονος, αερόψυκτος V2, 2β ανά κύλινδρο, ωστήρια, εγκάρσια έδραση
Χωρητικότητα: 853 κ.εκ.
Ισχύς: 80 ίπποι / 7.750 σ.α.λ.
Ροπή: 8,1 kg-m / 5.000 σ.α.λ.
Βάρος: 208 κενό, 229 γεμάτο   

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 16:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi V85 TT 2019 - Intermot 2018 Moto Guzzi V7 III Fast Endurance Trophy 2019 – EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon