.
Κατηγορία Moto Guzzi
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:34

Moto Guzzi V85 TT 2019 - Intermot 2018

“Classic Enduro” στιλ, 80hp και έμφαση στην άνεση

Λίγο πριν την Intermot 2018, η Moto Guzzi έδωσε στη δημοσιότητα νέες, διαφωτιστικές φωτογραφίες του V85 TT παραγωγής, και κάποια ενδιαφέροντα τεχνικά στοιχεία, αν και η παρουσίαση της μοτοσυκλέτα απέχει ακόμα πολύ από το να χαρακτηριστεί πλήρης.

Περισσότερες φωτογραφίες και κάποιες λεπτομέρειες λοιπόν από τη Moto Guzzi, αλλά σε καμία περίπτωση πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, για μια προ-παρουσίαση της μοτοσυκλέτας, λίγο πριν το σαλόνι της Intermot 2018. Υπάρχει και η πιθανότητα να δείξουν τη μοτοσυκλέτα μεν οι Ιταλοί στη Γερμανία, αλλά να προχωρήσουν στην πλήρη παρουσίαση της στην EICMA.

moto guzzi v85tt 2019 9

Το V85 TT είναι διπλά ενδιαφέρον, καθώς από τη μία πρόκειται για την πρώτη Adventure μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας από εποχής Stelvio, και δεύτερον, γιατί εδώ έχουμε μια νέα πλατφόρμα γύρω από την οποία η Moto Guzzi θα εξελίξει μια νέα οικογένεια μοτοσυκλετών.

Μια οικογένεια μεσαίου μεγέθους μοτοσυκλετών, για διαφορετικές χρήσεις (street, κλπ.), με κλασικό στιλ Moto Guzzi.

moto guzzi v85tt 2019 8

Το V85 TT διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο -όπως λέει η Moto Guzzi- V2 αερόψυκτο (!) κινητήρα εγκάρσια τοποθετημένο κατά τα στάνταρ της φίρμας, με 850 κ.εκ. και 80hp μέγιστη ιπποδύναμη -τεράστια αύξηση από τους 55hp των V9. Περιέργως, για την ώρα οι Ιταλοί δεν δίνουν άλλα στοιχεία, ούτε για ροπή, ούτε και για τις στροφές που αποδίδεται η ισχύς. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του μηχανικού εξέλιξης της μοτοσυκλέτας η ροπή του κινητήρα, θα είναι 8.2 kg.m στις 3,400 rpm, δηλαδή θα κορυφώνεται από πολύ χαμηλά.

Τέλος από ότι φαίνεται, αυτός ο κινητήρας θα εφοδιάσει και τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της οικογένειας.

moto guzzi v85tt 2019 8

Ολοκαίνουργιο είναι και το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, ενώ το ασύμμετρο αλουμινένιο ψαλίδι έχει κουρμπαριστό σχήμα στην αριστερή του πλευρά, ενώ στο δεξί κρύβεται ο νέος άξονας τελικής μετάδοσης.

Το μονό αμορτισέρ πίσω συνδέει απευθείας το πλαίσιο με το δεξί μέρος του ψαλιδιού, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στην προφόρτιση του με υδραυλικό τρόπο, και επιτρέποντας μια καλύτερη διαδρομή για την εξάτμιση.

Οι αναρτήσεις παρέχουν μεγάλες διαδρομές, και για εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ μεγάλη είναι και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος -δίχως όμως η Moto Guzzi να δίνει νούμερα ακόμα.

moto guzzi v85tt 2019 3

Η Moto Guzzi αναφέρεται στην V85 TT ως “την μοτοσυκλέτα που χρειαζόταν ένα αγοραστικό κοινό που έχει αφιερωθεί στο ταξίδι στην πιο αγνή του μορφή, αναπολώντας τα επικά rally raids του 1980, από τα οποία κληρονομεί το στιλ, χρησιμοποιώντας παράλληλα σύγχρονη τεχνολογία”.

Η εταιρεία κάνει λόγο για Classic Enduro αλλά και για σύγχρονο Touring Enduro, και για του λόγου το αληθές έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το V85 TT κομπλέ με τριβάλιτσο.

Moto Guzzi V85 TT 6a

Στο δελτίο τύπου της η ιταλική φίρμα κάνει ως συνήθως και μια ιστορική αναδρομή, και μας μιλάει για το GT 20 που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στο Six Day Reliability #trial του 1939, αλλά και για τη συμμετοχή της Moto Guzzi στο Paris-Dakar του 1985 με το V65 Baja, και την επόμενη χρονιά με το V75 Baja, βασισμένα αμφότερα σε μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Το V85 TT είναι αφιερωμένο σε όσους ονειρεύονται μεν το Dakar, αλλά θέλουν μια μοτοσυκλέτα με το πνεύμα της περιπέτειας για τα καθημερινά τους ταξίδια.

Οι διαστάσεις του, τονίζει η φίρμα του Mandello del Lario, είναι προσβάσιμες για όλα τα ύψη και για αναβάτες κάθε εμπειρίας, ενώ δεν έχουν γίνει περικοπές στο θέα της άνεσης των επιβαινόντων. Λεπτή μοτοσυκλέτα στη μέση, για να πατάει εύκολα ο αναβάτης κάτω, άνετες σέλες, και πρόβλεψη για ανελέητο φόρτωμα.

Το ρεζερβουάρ αποτίει φόρο τιμής στις μοτοσυκλέτες της Moto Guzzi για τα αφρικάνικα Rally Raids, ενώ περιπέτεια “μυρίζει” το ψηλό φτερό μπροστά, και ο διπλός προβολέας, με στοιχεία από τα NTX 650 του 1996 και το Quota 1000 από το 1989.

Moto Guzzi V85 TT 5a

Η οθόνη των οργάνων είναι τεχνολογίας TFT, με τους διακόπτες να δανείζονται στιλ από το California.

Παρατηρώντας τέλος τις νέες φωτογραφίες της Moto Guzzi, βλέπουμε δυο χρωματικές εκδόσεις, μια σε άσπρο-κόκκινο-κίτρινο χρώμα και μια σε μελιτζανί.

Η δεύτερη είτε είναι ειδική έκδοση με πιο ακριβά περιφερειακά, είτε φοράει επίσημα αξεσουάρ που μπορούν να πάρουν και οι δυο χρωματικές εκδόσεις.

moto guzzi v85tt 2019 2

Συγκεκριμένα βλέπουμε πάνω της πίσω αμορτισέρ της Ohlins, κάγκελα κινητήρα, τριβάλιτσο, διαφορετικούς καθρέπτες και άλλα ελαστικά -Metzeler Tourance Next σε διαστάσεις 110/80-19 & 150/70-17 αντί για Metzeler Karoo Street στις ίδιες διαστάσεις.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 11:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi V9 Bobber Sport Moto Guzzi V85TT 2019 – ΕΙCMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon