.
Κατηγορία Zontes
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 12:06

Zontes 125C 2024 – Νέο cruiser έρχεται στις αγορές μας;

Μία διαφορετική μοτοσυκλέτα από την Zontes, που εστιάζει όχι στην υπερμοντέρνα εμφάνιση, αλλά στις κλασικές γραμμές ενός cruiser.

Στην σημερινή εποχή της ραγδαίας αύξησης των νέων μοτοσυκλετιστών, η ποικιλία επιλογών από τις εταιρείες είναι βασικό προαπαιτούμενο, για την είσοδο των νέων αναβατών που θα παραμείνουν, στην συνέχεια, στην μοτοσυκλέτα. Οι κλασικές στην εμφάνιση cruiser μοτοσυκλέτες αυξάνουν την απήχηση τους, τα τελευταία χρόνια και η Zontes πιθανότατα θα φέρει στο προσκήνιο, μια νέα πρόταση της στα 125 κυβικά.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, με κωδικό 125C, εθεάθη για πρώτη φορά στα πλαίσια της EICMA και μας δείχνει μια πλευρά της Zontes, που δεν έχουμε δει ακόμα στην χώρα μας. Μακριά από την ακραία φουτουριστική σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, το 125C θυμίζει κλασικό cruiser, μάλιστα με αρκετά κοινά στην εμφάνιση με την σειρά Rebel της Honda, τολμούμε να πούμε. Όμως το συγκεκριμένο μοντέλο, φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο από ότι είναι, μιας και εξοπλίζεται με κινητήρα «μόλις» 125 κυβικών και απόδοσης  15 ίππων το πολύ. Χαράς ευαγγέλια, δηλαδή, για τους νέους μοτοσυκλετιστές με δίπλωμα Α1 και, φυσικά, για τους οδηγούς αυτοκινήτων στην Ευρώπη, που θα μπορούν να το οδηγήσουν και με το δίπλωμα Β.

Σχεδιαστικά, το εμπρός στρογγυλό φανάρι και το «κορδωμένο» τεπόζιτο καυσίμου, έρχονται σε αντίθεση με την χαμηλή σέλα (μόλις στα 700 χιλιοστά ύψους) και την χαμηλή ουρά, δημιουργώντας την γνώριμη cruiser εικόνα. Πάντως, η Zontes δεν παρέλειψε να τοποθετήσει και προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα, «φούσκες» στα καλάμια του πιρουνιού εμπρός και bar-end καθρέπτες, ενώ η πίσω ανάρτηση χρησιμοποιεί δύο αμορτισέρ. Οι τροχοί, θα έχουν διάμετρο 16 ιντσών. Από άποψης εξοπλισμού, δεν αναφέρεται κάτι παραπάνω πέρα από το σύστημα ABS στα φρένα, κάτι που πιθανόν είναι και προσόν για μία πρώτη μοτοσυκλέτα, μικρού κυβισμού και κλασικού ύφους.

Οι πληροφορίες, θέλουν το μοντέλο να έρχεται στις ευρωπαϊκές αγορές, κάπου στις αρχές του έτους που μόλις ξεκίνησε και σε μία ιδιαίτερα προσιτή τιμή – μένει μόνο να μάθουμε και επίσημα.

.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 12:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon