.
Κατηγορία Zontes
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 14:49

Zontes 350E – Νέο μεσαίου κυβισμού GT σκούτερ

Παρουσιάστηκε στην Κίνα ως μοντέλο 2022 και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να βάζει ευθέως στο στόχαστρο Honda Forza 350 και Yamaha XMAX 300/400.

Το 350Ε είναι επίσημα ένα νέο μοντέλο της Zontes στην Κίνα, βασισμένο στην ίδια ακριβώς πλατφόρμα με το 350D που επίσης αποκαλύφθηκε στην πατρίδα της εταιρείας πριν λίγους μήνες, τον Μάιο.

Προς το παρόν η Zontes δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για το 350Ε, αλλά σε μια πρώτη ματιά φαίνεται να είναι μια πιο ογκώδης εκδοχή του 350D, με μεγαλύτερη προστασία. Έτσι περιμένουμε τον βασικό εξοπλισμό να είναι παρόμοιος στα δύο αυτά σκούτερ, και ίσως το πιο μεγαλόσωμο 350Ε να έχει και το κάτι παραπάνω σε αξεσουάρ.

zontes 350e 12

Με τροχούς 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, και μέγιστη απόδοση 36 ίππων και 3.9 kgm ροπής από τον μονοκύλινδρο 349 cc με ψεκασμό Bosch, το 350Ε μοιάζει κομμένο και ραμμένο για την πίτα της αγοράς που διεκδικούν δημοφιλέστατα σκούτερ όπως τα Honda Forza 350 και Yamaha XMAX 300/400. Το ίδιο ακριβώς που διαπιστώναμε και πριν μερικούς μήνες για το 350D δηλαδή.

Το βάρος του δεν αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσιεύονται στη διεθνή ιστοσελίδα της Zontes, πάντως εικάζουμε πως λογικά θα είναι λίγο παραπάνω από αυτό του 350D, το οποίο ανακοινώθηκε στα 158 στεγνά κιλά. Η όποια διαφορά θα προκύψει από τα πλουσιότερα πλαστικά κουστούμια, καθώς και τις όποιες διαφορές ενδεχομένως να έχουν σε εξοπλισμό.

zontes 350e 9

Σταματά με φρένα της J.Juan, με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά – όπως και το 350D – και υποστήριξη από δικάναλο ABS.

Το ύψος σέλας ανέρχεται στα φιλικότατα 770 mm, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ μετρά 16 λίτρα. Ξεχωρίζει ακόμη η έγχρωμη TFT οθόνη και, εφόσον όντως φορά τα ίδια ηλεκτρονικά κόλπα με το 350D, τότε περιμένουμε keyless έλεγχο, δύο χαρτογραφήσεις ανάφλεξης, συνδεσιμότητα bluetooth, υποστήριξη της εφαρμογής Zontes Smart App που επιτρέπει εκτενή έλεγχο του σκούτερ από το τηλέφωνο (μέχρι και εκκίνηση του κινητήρα!) και αισθητήρες πίεσης ελαστικών.

zontes 350e 6

Το δικό της ενδιαφέρον έχει η ιστορία του αρχισχεδιαστή του 350Ε, οποίος μας εξηγεί πως εμπνεύστηκε από την κινηματογραφική ταινία Venom, το πρόσωπο του οποίου θέλησε να μεταφέρει στο μούτρο του σκούτερ, με κεντρικό χαρακτηριστικό τα "βαθιά μπλε μάτια" που στο τελικό σχέδιο εκφράζονται μέσω μπλε LED DRL φώτων.

Μάλιστα διηγείται πως μάζεψε τη σχεδιαστική του ομάδα για να αρχίσουν να δουλεύουν στο νέο μοντέλο και τους ζήτησε να δουν την ταινία τουλάχιστον από δύο φορές ο καθένας, καθώς τους εξήγησε πώς ήθελε να προκύψει το σκούτερ.

Μισό χρόνο αργότερα η μισή ομάδα του παραιτήθηκε επειδή, όπως λέει ότι του εξομολογήθηκε με ντροπή ένας εξ αυτών, απέτυχαν σε έξι μήνες να καταφέρουν να μετουσιώσουν το σχέδιο του Venom στο σκούτερ.

zontes 350e 7

Για το κατά πόσον θα έρθει στην Ελλάδα το νέο 350Ε δε γνωρίζουμε, όπως δηλαδή ισχύει και για το 350D. Πάντως αμφότερα τα σκούτερ δείχνουν άριστα για τα ελληνικά δεδομένα και με την τιμολόγηση που μας έχει καλομάθει η Zontes αρχίζουν να νοστιμίζουν κι άλλο, οπότε θα δίναμε πολλές πιθανότητες τουλάχιστον ένα εξ αυτών να έρθει και στα μέρη μας.

Δείτε το στη διεθνή ιστοσελίδα της Zontes, καθώς και στο βίντεο-ταινία επιστημονικής φαντασίας με το οποίο το 350Ε συστήνεται στο ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 14:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon