.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 10:34

Yamaha Janus 125 - Νέο scooter στο Βιετνάμ

 

Το πρώτο Start&Stop δίκυκλο της φίρμας

 

H Yamaha παρουσίασε για την αγορά του Βιετνάμ το πρώτο Start&Stop δίκυκλο στην ιστορία της, ένα στιλάτο scooter με το όνομα Janus.

Καθώς οι ασιατικές αγορές σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε πωλήσεις μικρών δικύκλων, είναι φυσικό να κοιτάμε προς ανατολάς για νέα μοντέλα που πιθανώς να έρθουν αργότερα και στας Ευρώπας.

yamaha janus 3

Ένα μοντέλο που μας τράβηξε την προσοχή είναι το νέο Janus, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Yamaha με σύστημα Start&Stop που σβήνει τον κινητήρα μετά από λίγα δευτερόλεπτα στάσης (βλ. φανάρι).

yamaha janus 8

Πρόκειται για ένα μοντέλο που στιλιστικά θυμίζει αμυδρά το Delight, αν και διαθέτει τροχούς 14 και όχι 12 ιντσών.

Στόχος του Janus είναι το γυναικείο κοινό, και προς αυτό το κοινό προσανατολίζεται και η διαφημιστική καμπάνια της Yamaha που τονίζει το στιλ πάνω από όλα.

yamaha janus 14

Πέρα από το όμορφο design του Janus, στο scooter ξεχωρίσαμε τον νέας γενιάς τετράχρονο Blue Core κινητήρα 125 κ.εκ. απόδοσης 9,5 hp / 8.000 rpm, το μικρό βάρος των 97 κιλών, τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, και τον αποθηκευτικό χώρο 14 λίτρων κάτω από τη σέλα, ικανό για φύλαξη 2 jet κρανών.

yamaha janus 12

Σημειώστε πως για την ώρα η Yamaha παρουσίασε τη βασική έκδοση του Janus, δίχως το Start&Stop, ενώ οι Deluxe και Premium εκδόσεις που θα διαθέτουν το σύστημα αναμένονται να παρουσιαστούν τον Νοέμβριο του 2016.

yamaha janus 7

Η Premium έκδοση θα διαθέτει επιπλέον και Smart Key στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η αγορά του Βιετνάμ σημείωσε πωλήσεις 2,85 εκατομμυρίων δικύκλων το 2015, εκ των οποίων τα scooter αποτελούσαν το 40%. Με το Janus η Yamaha ανακοινώνει στόχο τις 100.000 τοπικές πωλήσεις για τον 1ο χρόνο μετά την παρουσίαση του.

yamaha janus 9

Και παρόλο που για την ώρα το Janus ΔΕΝ πωλείται στην Ευρώπη, κάτι μας λέει πως στην ερχόμενη EICMA θα δούμε αν όχι το ίδιο scooter, τότε κάποιο αντίστοιχο, με σύστημα Start&Stop.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 21:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon