.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 11:02

Big Bad Wolf από την El Solitario. 148 hp, 183 κιλά!

 

Με βάση ένα Yamaha XJR 1300

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Yamaha συμμάχησε με τον βελτιωτικό οίκο El Solitario, για να γιορτάσουν την 20η επέτειο του XJR1300. Αποτέλεσμα ήταν μια μοναδική δημιουργία με το όνομα Big Bad Wolf. Ο μεγάλος κακός λύκος.
 
Ο λύκος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Glemseck 101 τον Σεπτέμβριο, κερδίζοντας μάλιστα στον αγώνα επιτάχυνσης 0-200 μέτρων τη δημιουργία του οίκου Lucky Cat Garage, που μέχρι πρότινος είχε στο τσεπάκι της τη νίκη.
 
Τι μας λέει το παραπάνω; Πως εκτός από εμφάνιση, ο λύκος έχει και τσαγανό. Κλειδί στην επιτυχία του project ήταν η συνεργασία με τον βετεράνο αγωνιζόμενο Mauro Abbadini από το Classic.Co, ο οποίος και ήταν ο τεχνικός διευθυντής για τον λύκο.
 
Ας ρίξουμε μια ματιά όμως στις μετατροπές που έκαναν οι τύποι του El Solitario στο XJR 1300, για να γεννηθεί ο μεγάλος κακός λύκος.
 

Τούμπανο ο κινητήρας!

Μόνο το πλαίσιο, το ρεζερβουάρ, το τιμόνι και το πίσω φως έμειναν ως είχαν, με το βάρος του λύκου -κομπλέ με υγρά- να πέφτει στα μόλις... 183 κιλά! 
 
Blueprinting έγινε στον κινητήρα, ενώ έγινε γυάλισμα και ροική εξέλιξη στις κεφαλές του XJR. Η ροή καυσίμου στους αυλούς εισαγωγής αυξήθηκε κατά... 50%. Η συμπίεση ανέβηκε στο 10.7:1 (από 9.7:1). Οι θάλαμοι καύσης άλλαξαν σχήμα, οι μπιέλες ενισχύθηκαν με βίδες τιτανίου, και έγινε rebalancing στον στρόφαλο.
 
Όλα τα ηλεκτρονικά αφαιρέθηκαν, και στην εισαγωγή τοποθετήθηκαν καρμπιρατέρ της Lectron στα 42 χλστ, εξελιγμένα ειδικά για το BBW (Big Bad Wolf). Η νέα ανάφλεξη είναι προγραμματιζόμενη, της Dynatek. Τι είδαν οι τεχνικοί του El Solitario ως αποτέλεσμα; Εκατόν σαράντα οκτώ άλογα στον πίσω τροχό!

Τρελή δουλειά στα περιφερειακά

Custom είναι η ουρά, από ανθρακόνημα, οι εισαγωγές αέρα και η καρίνα, από την Classic Co. Οι λαχταριστές ζάντες της Dymag είναι από ανθρακόνημα. Μάλιστα η Dymag τις σχεδίασε ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε XJR 1300. Custom είναι τα φρένα από τη σουηδική ISR, κομπλέ με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και... 4πίστονη δαγκάνα πίσω!
 
Η ανάρτηση είναι της K-Tech, που σε συνεργασία με τη Novatech δημιούργησε το εντυπωσιακό πιρούνι και τα δύο πίσω αμορτισέρ. Η εξάτμιση; Από τιτάνιο! Φτιαγμένη από την Asahina Racing στην Ιαπωνία -και αυτή μπορεί να φορεθεί σε οποιοδήποτε XJR 1300. Τοcustom ψυγείο λαδιού είναι της Taleo Racing.
 
Στο ρεζερβουάρ φωλιάζει μια μοναδική τάπα από την TWM, ενώ το αλουμινένιο ψαλίδι ανήκει στον ειδικό του είδους, την ιαπωνική Over Racing, η οποία είναι υπεύθυνη και για τα μαρσπιέ. Έχουμε και quick shifter από την Cordona, και οι τρομεροί προβολείς ανήκουν στην PIAA. Τα ελαστικά είναι της Michelin, ενώ τα γραφικά και η βαφή είναι δουλειά του Βρετανού καλλιτέχνη Death Spray Custom.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 11:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Big Bad Wolf από την El solitario - Video Yamaha Cygnus X-SR »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon