.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 14:51

Yamaha XT1200ΖΕ Super Tenere 2014

 

Adventure segment

 


Η Yamaha ενισχύει την τουριστική πλευρά της ΧΤΖ 1200 Super Ténéré προσθέτοντας ένα E στο όνομά της: XT1200ZE. Το νέο αρτικόλεξο αφορά στις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις οι οποίες ρυθμίζονται αυτόματα με το πάτημα ενός διακόπτη.

Ηλεκτρονικές αναρτήσεις


Έτσι, οι νέες ηλεκτρονικές αναρτήσεις που περιλαμβάνουν στο μενού τους, 84 διαφορετικές ρυθμίσεις – συνδυασμούς (!!) για την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, αλλά και την προφόρτιση των ελατηρίων, θα φροντίζουν για την ομαλή και ασφαλή οδήγηση κάτω από όλες τις συνθήκες.
Το νέο σύστημα ενεργοποιείται από διακόπτη που βρίσκεται στο τιμόνι, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον αναβάτη να επιλέγει από τέσσερα προεπιλεγμένα προγράμματα ρυθμίσεων, και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις απόσβεσης – ώστε να διαθέτει τελικά δώδεκα έτοιμες βασικές ρυθμίσεις. Το σύστημα όμως επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει άλλα εφτά επίπεδα ρυθμίσεων, ώστε να φτάσει εύκολα στις συνολικά 84 ρυθμίσεις.
Ο κινητήρας έχει δεχθεί αλλαγές προκειμένου να γίνει πιο χρηστικός, με τις μεγαλύτερες εισαγωγές καυσίμου μείγματος και εξαγωγές καυσαερίων στην κεφαλή, όπως και τους νέους εκκεντροφόρους και την σχεδίαση των δακτυλιδιών των εμβόλων, να συμπληρώνονται από την νέα εξάτμιση. Όλα αυτά έγιναν για ομαλότερη απόδοση, καλύτερα και πιο θετικά χαρακτηριστικά απόδοσης σε όλη την κλίμακα των στροφών, ενώ η ιπποδύναμη ανέβηκε ελαφρώς στους 112 ίππους. Βελτίωση παράλληλα, δέχθηκε και το κιβώτιο ταχυτήτων, στου οποίου τον συμπλέκτη τοποθετήθηκε ένα ελαστικό παρέμβασμα για μαλακότερες αλλαγές. Ακόμη, ο άξονας μετάδοσης, δέχθηκε ένα νέο αποσβεστήρα στο σημείο έδρασης με τον κινητήρα, για μειωμένη αντίδραση κατά το άνοιγμα και κλείσιμο του γκαζιού.

 Κι άλλες βελτιώσεις

Στα ηλεκτρονικά του, το D-MODE δέχθηκε νέο software για να αλλάζει τις επιλογές T – Town και S – Sport, στις οποίες πλέον προσφέρει περισσότερη ομαλότητα και έλεγχο, αλλά και απόλαυση ανάλογα με την επιλογή.

Η οθόνη του νέου Super Tenere είναι νέα, LCD, και διαθέτει πλέον ένδειξη επιλογής ταχύτητας, ενώ, η ζελατίνα του fering, είναι ρυθμιζόμενη εύκολα – μηχανικά, σε τέσσερις θέσεις, για επιπρόσθετη προστασία από τον αέρα, και διαθέτει και βάση για τοποθέτηση GPS. Νέο επίσης είναι και το τιμόνι, μεταβλητής διατομής, για μείωση των κραδασμών.
Οι εκπλήξεις συνεχίζονται από την Yamaha μιας και το νέο Super Tenere διαθέτει ως standard το σύστημα Cruise Control προκειμένου ο αναβάτης να διανύει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζει το δεξί του χέρι.
Νέα LED φλας, προσθέτουν πόντους στην ομορφιά της μοτοσυκλέτας, μαζί με το νέα σχεδίασης φωτιστικό σώμα στο πίσω μέρος. Σε συνδυασμό με την νέα σέλα, που διαθέτει νέο κάλυμμα, η θέση οδήγησης γίνεται πιο επιθετική.
Νέας σχεδίασης είναι και το πλαϊνό stand της μοτοσυκλέτας, ενώ η νέα επίσης εξάτμιση, χρησιμοποιεί πλέον και αλουμινένιο προστατευτικό.

Στα standard της ανανεωμένης της έκδοσης ΧΤ 1200ΖE Super Tenere, βρίσκεται επίσης και η βάση της κεντρικής βαλίτσας, το κεντρικό stand και οι μπάρες συγκράτησης του συνεπιβάτη, πράγματα που δεν ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της απλής XT1200Z Super Tenere. Όλες οι υπόλοιπες αλλαγές παραμένουν κοινές.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 15:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha XMAX 125 / 250 – 2014 Yamaha TCROSS Hyper Modified »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon