.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 13:24

Yamaha LMW – Νέο Sport τρίκυκλο scooter!

 

Στα χνάρια του Tesseract


Τι είναι το LMW και τι το Tesseract; Leaning Multi Wheeler σημαίνουν τα αρχικά LMW που ξεκαθαρίζουν τα χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου που κατασκεύασε η Yamaha, και θα έχει κλίση και στους τρεις τροχούς!

Κλίση και στους τρεις τροχούς

Για την ακρίβεια, υποθέτουμε ότι θα έχει κλίση και στους τρεις τροχούς – σίγουρα στους δύο μπροστινούς, μιας και έχουμε δει λίγα χρόνια πριν τα πειράματα της εταιρίας, στο Tesseract. Αυτό, είναι ένα πειραματικό μοντέλο στο οποίο τόσο οι δύο μπροστινοί, όσοι και οι δύο πίσω (!!) τροχοί, “πλαγιάζουν”, όπως συμβαίνει στα scooter Piaggio MP3, Gilera Fuoco, Quadro, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πρόσφυση. Σύμφωνα με το όνομα LMW, η Yamaha προσανατολίζεται σε αυτό το στυλ, αλλά δεν ξέρουμε αν θα το χρησιμοποιήσει και στην περίπτωση του ενός τροχού στο πίσω μέρος. Το LMW ή αλλιώς Tremoto όπως είναι η ονομασία του, δεν έχει σχέση με τις μικρές τρίκυκλες γουρούνες Trimoto της εταιρίας.
Το νέο scooter δοκιμάζεται ήδη καμουφλαρισμένο και θα έχει δύο τροχούς μπροστά, και σύστημα ανάρτησης μπροστά που θα έχει στοιχεία από το Tesseract. Θα είναι στα πρότυπα του MP3 αλλά θα είναι πιο sport από τα scooter της αγοράς.

Επιβεβαιωμένη παραγωγή

H Yamaha επιβεβαίωσε ότι θα παράγει και ένα τετράτροχο στα πρότυπα του Tesseract το οποίο ουσιαστικά θα είναι ένα μικρό αυτοκινητάκι.
Ο κινητήρας του LMW θα είναι νέας σχεδίασης, επίπεδος με τον κύλινδρο προς τα εμπρός, με κυβισμό ανάμεσα στα 300 και 400cc.
Ο πρόεδρος της Yamaha Motor, Hiroyuki Yanagi, ανακοίνωσε ότι η τιμή του θα βρίσκεται κοντά στα 7.500euro και θα παρουσιαστεί επίσημα σαν μοντέλο 2014, στα σαλόνια μοτοσυκλετών EICMA στο Μιλάνο, αλλά και Tokyo Motor Show, τον Νοέμβριο.
Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες τόσο του νέου scooter LMW, του Tesseract που έκανε αίσθηση στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Tokyo το 2007, αλλά και του Tremoto με κινητήρα Kawasaki που συμμετείχε φέτος με αντίστοιχο σύστημα ανάρτησης στον φημισμένο αγώνα Pikes Peak, όπως και τα αντίστοιχα videos.

Φωτογραφίες

Yamaha LMW Video Teaser

Video Pikes Peak

Video Yamaha Tesseract

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 14:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZ 250F – YZ 450 F 2014 Νέο scooter Yamaha D’elight 114 κυβικά - 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon