.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 11:15

Yamaha YZ 250F – YZ 450 F 2014

 

Νέα πλαίσια και νέος κινητήρας για το 250!

 



Την νέα σειρά για τα τετράχρονα motocross ΥΖ παρουσίασε η Yamaha, για το 2014. Τα νέα φυσικά αφορούν στην τοποθέτηση νέου κινητήρα στο YZ 250F που “κοιτάει” προς τα πίσω, όπως και στο YZ 450F.

YZ250F


Λίγα χρόνια μετά την αλλαγή πλεύσης όσον αφορά στον κινητήρα του YZ 450F, βλέπουμε και στο YZ 250F να υιοθετείται η ίδια – αναμενόμενη- λύση. Ο νέος κινητήρας του YZ 250F είναι ανεστραμμένος με την εισαγωγή καυσίμου να γίνεται από το μπροστινό τμήμα και την εξαγωγή από το πίσω, ενώ ο κύλινδρος έχει κλίση προς τα πίσω, με τον στρόφαλο να βρίσκεται παράκεντρα βοηθώντας στο ανέβασμα στροφών. Το μπροστινό τμήμα της εξάτμισης διανύει κυκλική διαδρομή γύρω από τον κύλινδρο μέχρι να βρει την πορεία του για πίσω, ενώ όλο το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στο κέντρο μάζας της μοτοσυκλέτας.
Ο μονοκύλινδρος κινητήρας τροφοδοτείται από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό, για πρώτη φορά στην ιστορία των τετράχρονων YZ 250F, ο οποίος ρυθμίζεται μέσω κομπιούτερ, απ’ όπου μπορεί να αλλάζει και ο χάρτης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σχεδιασμένο για μαλακότερες κινήσεις στην επιλογή ταχύτητας και μείωση του “νεκρού” χρόνου κατά τις αλλαγές σχέσεων.
Αλλαγές υπάρχουν και στο πλαίσιο το οποίο είναι νέο με στόχο την βελτίωση εισόδου στις κλειστές στροφές, το οποίο είναι κατασκευασμένο από δέκα διαφορετικού είδους τμήματα. Νέο είναι και το υποπλαίσιο, όπως και το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 7,5 λίτρων, που έχει τοποθετηθεί πιο μπροστά, για βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς.
Νέα πλαστικά περιφερειακά και σύγχρονα γραφικά εμποτισμένα στα πλαστικά περιφερειακά – για πρώτη φορά σε Yamaha, συμπληρώνουν την εικόνα μίας από τις πιο εμπορικές μοτοσυκλέτες στο motocross.

YZ 450F

Αλλαγές δέχθηκε και το YZ 450F στην 4η χρονιά του σαν “ανεστραμμένο” με τον κινητήρα του να δέχεται βελτιώσεις προκειμένου να γίνει ακόμη πιο χρηστικός. Η ηλεκτρονική ανάφλεξη είναι νέα με στόχο να βελτιώνει την απόδοση της ροπής από την 3η σχέση και πάνω, δίνοντας έτσι πρόσφυση και επιτάχυνση στην μοτοσυκλέτα. Βελτίωση έχει δεχθεί επίσης και το κιβώτιο ταχυτήτων με μειωμένα διαστήματα ανάμεσα στις επιλογές σχέσεων.
Νέο όμως είναι και το πλαίσιο το οποίο προέρχεται από το φρέσκιας σχεδίασης νέο YZ 250F, στο οποίο έχει δοθεί έμφαση για βελτίωση της οδήγησης στις στροφές. Το υποπλαίσιο είναι στενότερο, η εξάτμιση είναι νέα και ελαφρύτερη και βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο μάζας, οι αναρτήσεις δέχθηκαν νέα ελατήρια ενώ ο άξονας του μπροστινού τροχού αύξησε την διάμετρό του σε 22mm. Η ελαφρύτερη αίσθηση που προσφέρει το πλαίσιο και η καλύτερη κατανομή βάρους συνδυάζονται με την νέα θέση τοποθέτησης του 7,5 λίτρων ρεζεβουάρ καυσίμου. Τα σύγχρονα γραφικά που έχουν εμποτιστεί στα νέα πλαστικά – για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτες Yamaha, συμπληρώνουν την εικόνα.

Φωτογραφίες YZ 250F

Φωτογραφίες YZ 450F

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 11:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha MT / FZ – 09 2014 Yamaha LMW – Νέο Sport τρίκυκλο scooter! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon