.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 09:01

Yamaha Augur – «Εξωγήινο» σκουτεράκι με προορισμό τις αγορές της Ασίας

Η Yamaha παρουσίασε ένα νέο, μικρό σκούτερ ονόματι Augur, με το design του να είναι ομολογουμένως το επίκεντρο.

Το Yamaha Augur είναι η «έξυπνη ναυαρχίδα» όπως λένε οι Ιάπωνες, σε ένα εντελώς νέο project που στοχεύει στο να προσφέρει στους αναβάτες μια «νέα εμπειρία οδήγησης» μέσα από ένα σχέδιο που θυμίζει ταινία.. επιστημονικής φαντασίας.

Το Augur λοιπόν, έχει ένα πολύ ιδιαίτερο φέρινγκ με τα πλαστικά του να συναντώνται όλα στο μπροστινό μέρος και με τον προβολέα τεχνολογίας LED να είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Ο σχεδιασμός του Augur αποτελείται γενικά από απλές, «τεντωμένες» καμπύλες επιφάνειες και δυναμικές αιχμές που δίνουν μια πιο επιθετική χροιά στην όψη.

Augur3.jpg

Στα εντός, ο κινητήρας των 155 κυβικών εκατοστών, αποδίδει 14,8 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να αναφέρεται στα 13,9 Nm. Το Augur διαθέτει επίσης ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 6,1 λίτρων, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το συγγενικό του αδερφάκι, το Yamaha Aerox. Το συνολικό βάρος του Yamaha Augur φτάνει τα 132 κιλά, κάτι που το καθιστά βαρύτερο από το Aerox.

Augur2.jpg

Τα φρένα του Augur είναι βελτιωμένα από τα φρένα του scooter αναφοράς μας, καθώς συναντάμε έναν μπροστινό δίσκο 267χλστ. με μια διπίστονη δαγκάνα και πίσω αντίστοιχα ένα δίσκο στα 230χλστ. Στα των ηλεκτρονικών, το Augur κουβαλά διάφορα καλούδια, όπως Traction Control, Cornering Assist και έγχρωμο αναλόγως των καιρικών συνθηκών (!) εμπρός προβολέα.

Τέλος, αν σας άρεσε το Augur μάλλον θα πρέπει να δείξετε παροιμιώδη υπομονή, καθώς όπως είπαμε αρχικά προς το παρόν προορίζεται για ασιατικές αγορές με πρώτη εκείνη της Taiwan..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 08:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon