.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 16:02

Yamaha R7 2021 - Η επίσημη παρουσίαση

Η Yamaha παρουσίασε επίσημα τη νέα R7, τη νέα σπορ μοτοσυκλέτα της σειράς R, που βασίζεται στο γυμνό μοντέλο MT-07. Το R7 βελτιώνει τον εξοπλισμό του σε σχέση με το ΜΤ-07, αλλά δεν τραβά το σκοινί στα άκρα, κι έτσι αναμένεται σε τιμή εξίσου ανταγωνιστική με του ΜΤ-07. Διαβάστε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δείτε το επίσημο βίντεο, διαβάστε το αναλυτικό press kit, και κατεβάστε όλες τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση. 

Η R7 αποδίδει επίσημα 72,36 hp / 8.750 rpm και 6,8 kgm / 6.500 rpm, νούμερα ΙΔΙΑ με του ΜΤ-07, με τη Yamaha να έχει κάνει μικρές αλλαγές στον κινητήρα.

Νέο είναι το πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι ΚΥΒ των 41 mm με διαδρομή 130 mm, νέο και το πίσω αμορτισέρ (με μοχλικό), επίσης με 130 mm, και με ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και προφόρτισης. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει και ακτινική τρόμπα της Brembo.

Στα φρένα βρίσκουμε δυο δίσκους 298 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες, κι έναν 248 mm πίσω. Πέρα από τις ακτινικές δαγκάνες, βλέπουμε πως οι δίσκοι είναι ίδιας διάστασης με του ΜΤ.

Νέος είναι ο LCD πίνακας οργάνων, στα πρότυπα της οικογένειας R, αν και για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά δεν είναι έγχρωμος TFT.

Επιπλέον, η Yamaha δεν κάνει καμία αναφορά σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ούτε και βρήκαμε κάποιο στοιχείο στα τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε όπως όλα δείχνουν η R7 δεν έχει ούτε χάρτες, ούτε Traction Control, ούτε IMU.

Ίδιες με του ΜΤ-07 δείχνουν οι ζάντες, ίδιες είναι και οι διαστάσεις των ελαστικών.

Όσον αφορά στη γεωμετρία, ελάχιστες είναι οι διαφορές από το MT-07. Συγκεκριμένα το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.395 mm, με του ΜΤ στα 1.400, 23,90 μοίρες είναι η κάστερ αντί για 24 του ΜΤ, ενώ το ίχνος βρίσκεται στα 90 mm όπως και του ΜΤ.

Η Yamaha αναφέρει γεμάτο βάρος 188 κιλά για το R7, μόλις 4 κιλά πάνω από το MT-07, ενώ το νέο ρεζερβουάρ χωρά ένα λίτρο λιγότερο από ότι εκείνο του ΜΤ -13 αντί για 14 λίτρα.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες επίσημο δελτίο τύπου της Yamaha για το νέο R7.

"Από τότε που η πρώτη YZF-R1 άλλαξε για πάντα την όψη του Κόσμου των Supersport το 1998, η σειρά R της Yamaha καθιερώθηκε ως η απόλυτη σειρά μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων.

Ναυαρχίδα της σημερινής σειράς είναι η R1M, η πλέον προηγμένη μοτοσυκλέτα παραγωγής που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha. Η σειρά R προσφέρει στους αναβάτες πίστας μια εκπληκτική επιλογή μοτοσυκλετών, συμπεριλαμβανομένων των R1 και R6 RACE, με την υποστήριξη μιας πλούσιας σειράς εξαρτημάτων βελτιώσεων GYTR που προσφέρουν στους αναβάτες τη δυνατότητα να επιτύχουν ακόμα υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων κινητήρα και πλαισίου. Η Yamaha έχει δεσμευτεί να προσφέρει μια ευρύτατη σειρά μοντέλων Supersport απευθυνόμενη σε όλους τους αναβάτες. Στο άλλο άκρο της σειράς των μοντέλων, η δικύλινδρη R3 και η μονοκύλινδρη R125 αποτελούν την ιδανική πρώτη επιλογή για τους νεότερους αναβάτες πίστας και δρόμου, προκειμένου να γνωρίσουν Κόσμο των R μοτοσυκλετών.

Η φύση του Κόσμου των Supersport αλλάζει και, παρόλο που τα μοντέλα υπερυψηλών επιδόσεων συνεχίζουν να προσελκύουν αναβάτες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις επιδόσεις, η Yamaha επεκτείνει περαιτέρω την σειρά της κορυφαίας κατηγορίας supersport, με την κυκλοφορία της νέας R7 η οποία θα εισάγει μια νέα γενιά αναβατών στον Κόσμο των R, με έκδοση πλήρης ισχύος αλλά και μια έκδοση 35kW για δίπλωμα A2.

Yamaha R7: Σεβασμός στον θρύλο

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00001.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00001.jpg" alt="yamaha r7 2021 00001" />

Καμία μοτοσυκλέτα δεν θα τολμούσε ποτέ να συγκριθεί με την αρχική YZF-R7. Μόνο 500 από αυτές τις εξ'ολοκλήρου εργοστασιακής παραγωγής αγωνιστικές μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν το 1999 για να λάβουν έγκριση τύπου για τους αγώνες World Superbike και Suzuka 8 Hours. Η YZF-R7, η οποία έχει οδηγηθεί από θρυλικούς αναβάτες, όπως οι Noriyuki Haga και Akira Yanagawa, θεωρείται μία από τις πιο εξωτικές και επιθυμητές Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η νέα R7 ονομάστηκε αποδίδοντας φόρο τιμής στην αρχική, περιορισμένης έκδοσης superbike YZF-R7. Φέροντας με υπερηφάνεια αυτό το επιφανές όνομα, η R7 του 2021 αποτελεί ένα νέο είδος Supersport που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει ένα νεότερο κοινό και έχει κατασκευαστεί για να μυήσει την επόμενη γενιά αναβατών στις συγκινήσεις και την περηφάνια που προσφέρει κάθε μοτοσυκλέτα της σειράς R.

Νέα Yamaha R7: Μια νέα διάσταση στον Κόσμο των R

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00027.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00027.jpg" alt="yamaha r7 2021 00027" />

Παρόλο που θα υπάρχει πάντα μια θέση για τις θρυλικές R1M, R1 και R6 RACE, η άφιξη της νέας R7 καθιστά τον Κόσμο των R προσιτό σε πολλούς νεαρούς αναβάτες που αποζητούν την εμπειρία των Supersport.

Με τον εξαιρετικά επιτυχημένο και δημοφιλή κινητήρα CP2 της Yamaha που φημίζεται για την ισχυρή και γραμμική ροπή του, αλλά και για την αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος λειτουργίας του, η νέα R7 είναι έτοιμη να προκαλέσει δυνατές εντυπώσεις στην αγορά των μεσαίων μοτοσυκλετών. Με λεπτοδουλεμένη εξωτερική σχεδίαση και εξαιρετικά υψηλές προδιαγραφές που περιλαμβάνουν ακτινικής τοποθέτησης μπροστινά φρένα, ανεστραμμένα πιρούνια και συμπλέκτη A&S, η R7 είναι ένα νέο είδος μοτοσυκλέτας που προσφέρει τις συναρπαστικές επιδόσεις των Supersport με εξαιρετικά χαρακτηριστικά χειρισμού και το επιθετικό στυλ της σειράς R. Όλα αυτά σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.

Ελαφριά, μικρού μεγέθους και ευκίνητη, αυτή η εκπληκτική στην όψη μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στον αναβάτη απόλυτο έλεγχο και την πλέον απολαυστική οδήγηση στην κατηγορία της, είτε πρόκειται για πίστα είτε για δρόμο. Αυτή η Supersport είναι πραγματικά προσιτή στον κάθε αναβάτη που θέλει να αποτελέσει μέρος του Κόσμου των R. Η R7 είναι μια νέα πραγματικότητα. Όντας διαθέσιμη σε εκδόσεις πλήρους ιπποδύναμης αλλά και 35kW, είναι έτοιμη να προσελκύσει ένα νέο κοινό και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον Κόσμο των Supersport.

Κινητήρας CP2 689 κ.εκ.: Sport επιδόσεις με καθημερινή απολαυστική οδήγηση

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00040.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00040.jpg" alt="yamaha r7 2021 00040" />

Εστιάζοντας ξεκάθαρα στην απολαυστική οδήγηση, στην ευκολία πρόσβασης και στην προσιτή τιμή, η νέα R7 αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική νέα διάσταση στην οικογένεια Supersport της σειράς R. Ο επιτυχημένος κινητήρας CP2 689 κ.εκ. της Yamaha θεωρείται ως ένας από τους πιο ιδιαίτερους, με υψηλή απόκριση και αξιοπιστία στην κατηγορία του και αποτελεί τον τέλειο κινητήρα για αυτό το νέο μοντέλο.

Ο εν σειρά δικύλινδρος τετράχρονος κινητήρας CP2 με ΕΕΚ και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, διαθέτει στροφαλοφόρο 270 μοιρών που παρέχει ανομοιόμορφη ακολουθία ανάφλεξης για ισχυρή, γραμμική ροπή σε μεγάλο εύρος στροφών, προσφέροντας ισχυρές επιδόσεις σε όλες τις ταχύτητες και σε όλες τις στροφές του κινητήρα. Η μέγιστη ισχύς των 73,4 ίππων (54kW) παράγεται στις 8750 σ.α.λ. και, το σημαντικότερο, η μέγιστη ροπή των 67Nm επιτυγχάνεται στις 6.500 σ.α.λ., προσφέροντας στην R7 εξαιρετική επιτάχυνση από στάση αλλά και εν κινήσει, ενώ οι ανομοιόμορφοι παλμοί του 270 μοιρών στροφαλοφόρου δημιουργούν μια πολύ ρεαλιστική ένταση καθώς οι στροφές ανεβαίνουν.

Οι αποκλειστικές αλλαγές που έχουν γίνει στον υφιστάμενο κινητήρα CP2 περιλαμβάνουν νέες προδιαγραφές ECU και βελτιστοποιημένες εισαγωγές αέρα, καθώς και επανασχεδιασμένη εξάτμιση και βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις ψεκασμού καυσίμου. Αυτά τα μέτρα συμβάλλουν στην βελτίωση των χαρακτηριστικών ελέγχου και την παροχή ομαλής και άμεσης απόκρισης του γκαζιού, συμβάλλοντας σε μια απολαυστική, με πλούσια ροπή, εμπειρία οδήγησης στην R7 και παράλληλα επιτυγχάνοντας πλήρη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές EU5. Εκτός από αυτές τις αποκλειστικές τροποποιήσεις, η R7 διαθέτει επίσης ελαφρώς μειωμένο δευτερεύοντα λόγο υποβιβασμού της μετάδοσης, για πιο sport χαρακτήρα με ισχυρότερη επιτάχυνση.

Συμπλέκτης A&S: Απόλυτη δυνατότητα ελέγχου

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00037.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00037.jpg" alt="yamaha r7 2021 00037" />

Ένα βασικό νέο χαρακτηριστικό του κινητήρα CP2 της R7 είναι η χρήση συμπλέκτη Assist & Slipper (A&S) που προσφέρει ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων και εμποδίζει την υπερστροφία του κινητήρα και τις αναπηδήσεις του πίσω τροχού κατά το δυνατό φρενάρισμα, με αποτέλεσμα πιο προβλέψιμη και ελεγχόμενη οδική συμπεριφορά κατά την προσέγγιση σε στροφές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του συμπλέκτη A&S της R7 είναι ότι προσφέρει σημαντικά ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα, περίπου 33% λιγότερη από έναν κανονικό συμπλέκτη.

Προαιρετικό σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων Quick Shift: Απρόσκοπτα ανεβάσματα για την καλύτερη δυνατή επιτάχυνση
Οι αναβάτες της R7 έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την τοποθέτηση του προαιρετικού συστήματος γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων Quick Shift (QSS) από το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha. Αυτό το απλό αλλά και αποτελεσματικό σύστημα QSS διαθέτει έναν διακόπτη στο βάκτρο αλλαγής ταχυτήτων και όταν ανιχνεύεται πρόθεση για ανέβασμα, η ECU διακόπτει ακαριαία την ισχύ στο κιβώτιο ταχυτήτων για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου, επιτρέποντας γρηγορότερα και ομαλότερα ανεβάσματα με τέρμα γκάζι, για ακόμα πιο συναρπαστική επιτάχυνση.

Λεπτό και ελαφρύ πλαίσιο: Εξαιρετική απόκριση κρατήματος και ευελιξία στις στροφές

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00051.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00051.jpg" alt="yamaha r7 2021 00051" />

Η λεπτή γραμμή και οι μικρές διαστάσεις είναι δύο από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της R7. Αυτή η νέα Supersport διαθέτει ελαφρύ σκελετό με κεντρικό κορμό, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση και ευέλικτη απόκριση κατά το χειρισμό, σε συνδυασμό με γρήγορες και ζωηρές αλλαγές κατεύθυνσης.

Η άκαμπτη κεντρική ράβδος αλουμινίου εξασφαλίζει αμεσότητα στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας στην πίστα και στο δρόμο και το πλαίσιο, από χάλυβα υψηλής αντοχής, χρησιμοποιεί σωληνώσεις διαφορετικής αντοχής σε βασικά σημεία, για να επιτευχθεί ιδανική ισορροπία ακαμψίας.

Πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm: Εύκολη ρύθμιση για την πίστα ή το δρόμο

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00048.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00048.jpg" alt="yamaha r7 2021 00048" />

Έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη σχεδίαση του νέου πακέτου αναρτήσεων της R7, ώστε να επιτυγχάνεται αίσθηση ακριβείας από το μπροστινό μέρος στις στροφές και κατά το φρενάρισμα. Τα νέα ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια KYB 41 χιλ. παρέχουν υψηλό επίπεδο ευστάθειας και σίγουρο κράτημα στην πίστα και σε δρόμους γεμάτους στροφές. Και για να εξασφαλιστεί σταθερή και προβλέψιμη αίσθηση από το μπροστινό μέρος, διαθέτει τριπλή χυτή επάνω βάση και τριπλή κάτω βάση από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Η R7 μπορεί να ρυθμιστεί από τον αναβάτη ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Το κατηγορίας Supersport πιρούνι διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενη προφόρτιση αλλά και απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Καθώς η λειτουργία συμπίεσης είναι τοποθετημένη στο αριστερό σκέλος του πιρουνιού ενώ η λειτουργία επαναφοράς στο δεξιό σκέλος, οι ρυθμίσεις είναι γρήγορες και εύκολες.

Για κράτημα ακριβείας με πλήρη πληροφόρηση για τον αναβάτη, το υψηλών προδιαγραφών ανεστραμμένο πιρούνι της R7 παρέχει μεγάλη γωνία κάστερ 23,7 μοιρών με διαδρομή 90 mm. Με το μικρό μεταξόνιο των 1395 χιλ. και την κατανομή βάρους σε μπροστινό και πίσω τροχό κατά 51/49, αυτή η νέα Supersport έχει κατασκευαστεί για να μπαίνει δυνατά και γρήγορα στις στροφές.

Επανασχεδιασμένο σύστημα πίσω ανάρτησης Monocross

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00021.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00021.jpg" alt="yamaha r7 2021 00021" />

Η R7 διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο σύστημα πίσω ανάρτησης Monocross με χαρακτηριστικά απόσβεσης και σταθερά ελατηρίου που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον sport χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Χάρη στην οριζόντια τοποθέτηση, το αμορτισέρ συνεισφέρει στη συγκρότηση της μάζας στο κέντρο, η οποία βελτιώνει την ευελιξία χειρισμού ενώ επιτρέπει εύκολη ρύθμιση της προφόρτισης και της απόσβεσης επαναφοράς, επιτρέποντας τη γρήγορη ρύθμιση του πλαισίου της R7 για χρήση στην πίστα ή στο δρόμο.

Θέση οδήγησης Supersport: Clip-on, μαρσπιέ και μονή σέλα

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00013.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00013.jpg" alt="yamaha r7 2021 00013" />

Η sport θέση οδήγησης της R7 αποτελεί αποτέλεσμα πολλών ωρών δοκιμαστικής οδήγησης από εργοστασιακούς αναβάτες και η χρήση clip-on επιβεβαιώνει τον γνήσιο Supersport χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Μετά από πειραματισμούς με διάφορες διαμορφώσεις τιμονιού/σέλας/μαρσπιέ, το τελικό αποτέλεσμα σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια sport αλλά και προσαρμόσιμη θέση οδήγησης, η οποία παρέχει άφθονη ελευθερία τοποθέτησης του σώματος ανάλογα με τις διάφορες καταστάσεις οδήγησης – ειδικά στις πίστες αγώνων και στους δρόμους με στροφές.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η σχεδίαση της σέλας, η οποία είναι στενή γύρω από το εσωτερικό του μηρού του αναβάτη και πλατύτερη στο πίσω μέρος, επιτρέποντας μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Η κλίση προς τα πίσω και η γωνία κρεμάσματος του clip-on αλλά και η τοποθέτηση των πίσω μαρσπιέ έχουν μελετηθεί προσεκτικά προκειμένου να επιτευχθεί μία ιδανική θέση οδήγησης, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να επιτυγχάνει βέλτιστο έλεγχο αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση. Η δυνατότητα τοποθέτησης του αναβάτη σε σφιχτή θέση ενισχύεται από τις βαθιές εσοχές του καλύμματος του ρεζερβουάρ ενώ οι υποδοχές για τα γόνατα επιτρέπουν στον αναβάτη να γαντζώνεται στη μοτοσυκλέτα κατά το φρενάρισμα και τις στροφές.

Η μονοθέσιας σχεδίασης σέλα διαθέτει έδρανο συνεπιβάτη στο επάνω μέρος της ουράς και το προαιρετικό κάλυμμα σέλας από τη συλλογή των Γνήσιων Αξεσουάρ Yamaha μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στην R7 για αναβάτες που οδηγούν αποκλειστικά μόνοι τους.

Ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και ακτινική κύρια αντλία φρένων: Υψηλές επιδόσεις και έλεγχο με τα ακροδάχτυλα

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00024.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00024.jpg" alt="yamaha r7 2021 00024" />

Η πραγματική απόδειξη για τις καταβολές της R7 από τη σειρά R βρίσκεται στις προδιαγραφές του μπροστινού συστήματος πέδησης, το οποίο περιλαμβάνει ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες που προσφέρουν ακριβή και ομοιόμορφη δύναμη φρεναρίσματος για απόλυτο έλεγχο με τα ακροδάχτυλά σας. Αυτό το προηγμένο μπροστινό σύστημα πέδησης περιλαμβάνει επίσης ακτινική κύρια αντλία φρένων Brembo που παρέχει γραμμική πίεση φρεναρίσματος για βελτιωμένο έλεγχο.

Εξαιρετικά αθλητικές διαστάσεις: Σε αναζήτηση του απόλυτου ελέγχου

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00018.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00018.jpg" alt="yamaha r7 2021 00018" />

Αυτό που καθιστά την R7 μια τόσο ελκυστική Supersport για ένα μεγάλο μέρος πελατών είναι το γεγονός ότι σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στον αναβάτη να επιτυγχάνει υψηλό επίπεδο ελέγχου σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Ένα βασικό στοιχείο που κάνει τον ιδιοκτήτη της R7 να νιώθει πραγματικά ένα με την μοτοσυκλέτα του είναι η μικρών διαστάσεων αθλητική σχεδίασή που επιτρέπει στον αναβάτη να χειρίζεται εκείνος την μοτοσυκλέτα και όχι... το αντίθετο.

Με βάρος μόλις 188 κιλά μαζί με τα υγρά και τις μικρές αναλογίες, η μοτοσυκλέτα είναι εξαιρετικά προσιτή και οι αναβάτες μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της νέας γενιάς Supersport. Σε συνδυασμό με τη σχεδίαση με τη μάζα συγκεντρωμένη στο μέσον, τη χαμηλή μετωπική επιφάνεια και τη μικρή αδρανειακή ροπή, ο μικρός διαστάσεων χαρακτήρας παρέχει στον αναβάτη της R7 την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου που βοηθά στην αναβάθμιση της αίσθησης της οδήγησης και της σιγουριάς, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την απόλαυση σε περιστασιακή χρήση πίστας αλλά και τις βόλτες του Σαββατοκύριακου ή τις καθημερινές μετακινήσεις.

Εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση σειράς R: Μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση για βέλτιστες επιδόσεις

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00022.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00022.jpg" alt="yamaha r7 2021 00022" />

Το κλειδί για να κινείται αποτελεσματικά οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα Supersport μέσα από τον αέρα είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη μετωπική επιφάνεια και εδώ η R7 διαθέτει ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Ο μικρών διαστάσεων κινητήρας CP2 είναι ένας από τους στενότερους στην κατηγορία των 700 κ.εκ. ενώ το μινιμαλιστικό σωληνοειδές πλαίσιο εξασφαλίζει τις μικρότερες δυνατές συνολικές διαστάσεις. Αυτά τα χαρακτηριστικά επέτρεψαν στη Yamaha να δημιουργήσει την λεπτότερη μοτοσυκλέτα της σειράς R, πιο στενή και από τις R3 και R125, καθιστώντας την R7 μία από τις πιο αεροδυναμικά αποδοτικές μοτοσυκλέτες μαζί με αναβάτη.

Η απίστευτα μικρή μετωπική επιφάνεια όχι μόνο κάνει την R7 ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση μοντέλα supersport, αλλά προσφέρει επίσης οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις. Καθώς αναπτύσσει την ίδια μέγιστη ισχύ με οποιαδήποτε άλλη Yamaha με τον κινητήρα CP2, η νέα αεροδυναμική R7 είναι ικανή να επιτύχει σημαντικά υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Η εξέλιξη της όψης της σειράς R: Καθαρόαιμη και επιθετική όπως πάντα

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00006.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00006.jpg" alt="yamaha r7 2021 00006" />

Με τον επιθετικό της διπλό προβολέα και την εισαγωγή αέρα σχήματος M που παραπέμπει στην YZR-M1 MotoGP, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η R7 αποτελεί ένα ισχυρό μέλος της οικογένειας της σειράς R. Η R7 αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της εμφάνισης της σειράς R και διαθέτει έναν μονό προβολέα LED τοποθετημένο μέσα στον εμβληματικό αεραγωγό σχήματος M, ενώ τα φώτα θέσης LED βρίσκονται μέσα στο φέρινγκ με τον διπλό προβολέα. Επίσης, υπάρχει ένας νέος εκτροπέας αέρα στη βάση της εισαγωγής.

Νέας σχεδίασης όργανα εξ'ολοκλήρου LCD

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00016.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00016.jpg" alt="yamaha r7 2021 00016" />

Ο μικρών διαστάσεων πίνακας οργάνων τύπου Supersport διαθέτει νέας σχεδίασης όργανα LCD με οθόνη υψηλής αντίθεσης αρνητικού φωτισμού, η οποία παρέχει σαφείς και εύκολα κατανοητές πληροφορίες, ώστε ο αναβάτης της R7 να μπορεί να εστιάσει στον δρόμο μπροστά του. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται ένδειξη ταχύτητας στο κιβώτιο, ενδεικτική λυχνία αλλαγής ταχυτήτων και ένδειξη QSS όταν χρησιμοποιείται αυτή η προαιρετική δυνατότητα.

Ελαφριές ζάντες από κράμα αλουμινίου με 10 ακτίνες

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00004.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00004.jpg" alt="yamaha r7 2021 00004" />

Η R7 είναι εξοπλισμένη με ελαφριές ζάντες κράματος αλουμινίου με 10 ακτίνες για εύκολη πραγματοποίηση ελιγμών και ευέλικτο χειρισμό. Το μπροστινό ελαστικό 120/70ZR17 και το φαρδύ πίσω ελαστικό 180/55ZR17 παρέχουν υψηλό επίπεδο πρόσφυσης που προσφέρει σταθερό και σίγουρο κράτημα στις στροφές, κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Κινητήρας CP2 μικρών διαστάσεων, υψηλής ροπής, 689 κ.εκ., με τεχνολογία crossplane
  • Διατίθεται σε έκδοση πλήρους ιπποδύναμης και 35kW
  • Σχεδίαση εξαιρετικά μικρών διαστάσεων με ατόφιο DNA σειράς R
  • Εξαιρετικά αεροδυναμικό πλήρες φέρινγκ με χαμηλό κάλυμμα από αλουμίνιο
  • Ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια 41 mm υψηλών προδιαγραφών
  • Πίσω σύστημα ανάρτησης Monocross με μοχλικό και νέας σχεδίασης αμορτισέρ
  • Συμπλέκτης A&S
  • Ελαφρύς σωληνωτός σκελετός με κεντρική ράβδο αλουμινίου για ακαμψία πλαισίου
  • Τιμόνι με clip-on και ελαφριά πίσω μαρσπιέ με κομψά προστατευτικά μαρσπιέ
  • Sport και προσαρμόσιμη εφαρμοστή θέση οδήγησης
  • Επιθετικός διπλός προβολέας σειράς R με φώτα θέσης LED
  • Ισχυρός κεντρικός προβολέας LED
  • Ελαφριές ζάντες από χυτό κράμα με 10 ακτίνες
  • Ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες μπροστινού φρένου με ακτινική κύρια αντλία Brembo
  • Σχεδιασμός θέσης οδήγησης οργάνων Supersport με πλήρη όργανα LCD
  • Κεντρικός μπροστινός αεραγωγός σε σχήμα M
  • Ισχυρά μπροστινά και πίσω φρένα
  • Λεπτό ρεζερβουάρ καυσίμου 13 λίτρων με βαθιά διαμορφωμένες εσοχές γονάτων
  • Ουρά στο στυλ της σειράς R
  • Μπροστινό ελαστικό 120/70, πίσω ελαστικό 180/55

Χρώματα R7, διαθεσιμότητα και τιμές

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00045.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00045.jpg" alt="yamaha r7 2021 00045" />

Η δυναμική νέα R7 διατίθεται σε δύο επιλογές χρωμάτων και έχει επιλεγεί για την πρώτη εμφάνιση των χρωμάτων και των γραφικών νέας γενιάς της σειράς R.

Η πρώτη χρωματική επιλογή είναι το Icon Blue που χρησιμοποιείται στις επάνω εξωτερικές επιφάνειες καθώς και στα κάτω πάνελ αλουμινίου και στους τροχούς, ενώ τα πλαϊνά μέρη του φέρινγκ κάνουν αντίθεση με ένα πιο σκούρο ματ μπλε χρώμα. Ο κινητήρας, τα καλύμματα του σκελετού και το ψαλίδι είναι βαμμένα σε Crystal Graphite που τονίζει την ισχύ και τον δυναμισμό της R7.

Η R7 θα είναι επίσης διαθέσιμη σε χρωματικό συνδυασμό Yamaha Black με μινιμαλιστικά γραφικά και λεπτομέρειες. Αυτό το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα χαρίζει στην μοτοσυκλέτα μια χρηστική εμφάνιση και συμπληρώνεται από κινητήρα και πλαίσιο βαμμένα σε Crystal Graphite. Η ομορφιά αυτού του αμιγούς χρωματικού συνδυασμού είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με μια σειρά διαφορετικών στοιχείων εξοπλισμού οδήγησης και παρέχει στην R7 έναν διακριτικό χαρακτήρα ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από την πίστα έως τον ανοιχτό δρόμο ή την πόλη.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2021. Οι τιμές διαφέρουν ανά περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με την Yamaha στη χώρα σας για αναλυτικές πληροφορίες.

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha, εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων GYTR και Προϊόντα ένδυσης Paddock Blue

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00007.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00007.jpg" alt="yamaha r7 2021 00007" />

Η πλούσια σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της Yamaha περιλαμβάνει μια διαρκώς εξελισσόμενη σειρά προϊόντων επιδόσεων, προστασίας και αισθητικής, σχεδιασμένα τόσο για χρήση πίστας όσο και για πελάτες που χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα στον δρόμο.

Η σειρά πίστας απευθύνεται σε αναβάτες που επιθυμούν επιπλέον επιδόσεις και περιλαμβάνει σύστημα εξάτμισης τιτανίου Akrapovic, σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, κιτ καλύμματος κινητήρα και προστατευτικά ψυγείου και κινητήρα. Για τον αναβάτη δρόμου, η σειρά της Yamaha περιλαμβάνει κοντύτερο πλαίσιο πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας, φλας LED και προστατευτικό ρεζερβουάρ, καθώς και μια μεγάλη ειδών από μέταλλο billet και προϊόντων προστασίας του κινητήρα.

Η σειρά ενδυμάτων Paddock Blue προσφέρει μια γρήγορη επιλογή για ρούχα αναψυχής. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη σειρά εξοπλισμού οδήγησης με έγκριση CE.

Εφαρμογή MyGarage

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00054.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00054.jpg" alt="yamaha r7 2021 00054" />

Η εφαρμογή MyGarage της Yamaha αποτελεί τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο προκειμένου οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για μοτοσυκλέτες Yamaha να δημιουργήσει μια εικονική R7 με τα αξεσουάρ της, από το σπίτι του με τη βοήθεια του smartphone. Η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν αξεσουάρ για να δημιουργήσουν την ιδανική R7. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προβάλλεται τρισδιάστατα από οποιαδήποτε γωνία.

Η εφαρμογή MyGarage προσφέρει μια ρεαλιστική εικόνα για τα αξεσουάρ που προτίθεστε να επιλέξετε και, για να σας διευκολύνει ακόμα περισσότερο, η τελική επιλογή του πελάτη μπορεί να αποσταλεί με email στον επιλεγμένο Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στη νέα R7.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha, τα εξαρτήματα επιδόσεων GYTR, τα είδη ρουχισμού Paddock Blue ή την εφαρμογή MyGarage, επισκεφθείτε τη διεύθυνση yamaha-motor.eu/gr/el/#/">https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/#/

Εφαρμογή MyRide

yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00033.jpg" data-mediabox="1">yamaha/2021/r7-episimi-parousiasi/yamaha-r7-2021-00033.jpg" alt="yamaha r7 2021 00033" />

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha προσφέρει σε κάθε αναβάτη R7 τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει την οδηγική του απόλαυση σε κάθε διαδρομή, διαθέτοντας ταυτόχρονα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή που έχει διανύσει ο αναβάτης, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία καθώς και να προσθέτουν φωτογραφίες που θα μπορούν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν στατιστικά στοιχεία της διαδρομής τους, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης, και στη συνέχεια να τα συγκρίνουν με άλλους αναβάτες."

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος 4Κ, 4Τ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός 689 cc
Διάμετρος x διαδρομή 80,0 mm x 68,6 mm
Σχέση συμπίεσης 11,5 : 1
Μέγιστη ιπποδύναμη 54,0 kW (73,4 PS) @ 8.750 rpm
Δύναμη έκδοσης Α2 35,0 kW (47,6 PS) @ 7.750 rpm
Μέγιστη ροπή 67,0 Nm (6.8 kg-m) @ 6.500 rpm
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Ανάφλεξη TCI
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση κιβώτιο 6 σχέσεων
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Διαμάντι
Ανάρτηση μπροστά Ανάποδο πιρούνι ΚΥΒ 41 mm
Διαδρομή 130 mm
Γωνία κάστερ 23°40′
Ίχνος 90 mm
Ανάρτηση πίσω Ψαλίδι, μονό αμορτισέρ με μοχλικό
Διαδρομή 130 mm
Φρένο μπροστά 2Δ, Ø298 mm, Ακτινικές δαγκάνες 4Ε, ABS
Φρένο πίσω Δ, Ø245 mm
Μπροστινό ελαστικό 120/70ZR17M/C (58W) Tubeless
Πίσω ελαστικό 180/55ZR17M/C (73W) Tubeless
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ  
Μήκος 2.070 mm
Πλάτος 705 mm
Ύψος 1.160 mm
Ύψος σέλας 835 mm
Μεταξόνιο 1.395 mm
Ελ. απόσταση από το έδαφος 135 mm
Βάρος με υγρά 188 kg
Ρεζερβουάρ 13,0 litres
Χωρητικότητα λιπαντικού 3,0 litres
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 17:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon