Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 14:31

Yamaha Ténéré 700 Rally προ των πυλών

Εξασφάλισε έγκριση τύπου στην Ε.Ε. για ένα δεύτερο, ξεχωριστό μοντέλο Ténéré.

Όπως μεταδίδει ο διεθνής Τύπος, η Yamaha έχει πάρει έγκριση (European Community Whole Vehicle Type Approval) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για ένα νέο μοντέλο με κωδική ονομασία ΧΤΖ690D-B.

Δεδομένου ότι ΧΤΖ690 είναι η κωδική ονομασία του Ténéré 700, εύλογα φανταζόμαστε πως η παραλλαγή D-B θα αφορά αυτό που φημολογείται σχεδόν έναν χρόνο τώρα, την έκδοση Rally.

Μόνο που, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε για τη συγκεκριμένη έγκριση, τα τεχνικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας είναι πανομοιότυπα με του τρέχοντος μοντέλου. Επικεντρώνουμε πρωτίστως στα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά, καθώς δεν προκύπτει καμιά αλλαγή σε ύψος (ούτε στις υπόλοιπες διαστάσεις) και βάρος, γεγονός που δύσκολα υποστηρίζει τις φήμες για ψηλότερες αναρτήσεις για πιο χωμάτινο χαρακτήρα.

Αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στα στοιχεία απόδοσης, καθώς η νέα έκδοση εγκρίθηκε με τις ίδιες ακριβώς τιμές ισχύος που γνωρίζουμε από το τρέχον μοντέλο.

Τώρα, αν πρόκειται για κάποια άλλης μορφής έκδοση, λ.χ. μια ρέπλικα της αγωνιστικής του Dakar, ή μια εκδοχή που πουλιέται στη βιτρίνα με στάνταρ το Rally Pack που μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα ως έξτρα, είναι κάτι προς το παρόν δε μπορούμε να γνωρίζουμε και δεν έχει νόημα να καταφύγουμε σε μαντεψιές.

Σε μερικούς μήνες θα γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα, αφήστε που όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι θα ξαναρχίσει η παραδοσιακή βροχή κατασκοπευτικών και “κατασκοπευτικών” φωτογραφιών.

(Σημείωση: στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το τρέχον μοντέλο Ténéré 700 με κάποια κομμάτια έξτρα εξοπλισμού)

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 14:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube