.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 12:34

Yamaha – Επανέρχονται οι φήμες για τρικύλινδρο 250 κ.εκ. YZF-R25

Την άνοιξη του 2018 είχε ξεκινήσει μια φημολογία σχετικά με την εξέλιξη του μικρότερου τρικύλινδρου σε σειρά μηχανικού συνόλου στην γκάμα της Yamaha, χωρητικότητας 250 κ.εκ.

Το θέμα ξεχάστηκε και θεωρήθηκε ανυπόστατο, κυρίως γιατί δεν έβρισκε κανένας τον λόγο να μπει η Yamaha σε αυτή την διαδικασία, από την στιγμή που είχε ήδη στην γκάμα της μια πλήρη γκάμα από μονοκύλινδρους και δικύλινδρους κινητήρες μικρού κυβισμού. 

Τον Οκτώβριο του 2019 όμως, “έσκασε η βόμβα” της Kawasaki με το τετρακύλινδρο ZX-25R και η παγκόσμια μοτοσυκλετιστική κοινότητα αντιλήφθηκε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα μπορεί να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους τρεις ιάπωνες κατασκευαστές προς την ίδια κατεύθυνση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν, είχαν κυκλοφορήσει φήμες και για τετρακύλινδρα CBR 250RR και GSX-R 250 από Honda και Suzuki αντιστοίχως, οπότε η παρουσίαση του Kawasaki, ίσως αποτελέσει τον καταλύτη για την έναρξη μια αλυσιδωτής αντίδρασης παρόμοιων παρουσιάσεων.

Προς το παρόν, υπάρχει “κινητικότητα” στο πεδίο της φημολογίας μόνο για την Yamaha, με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό τύπο (και στην ΝΑ Ασία) να αναφέρουν ότι η εταιρεία εξελίσσει το τρικύλινδρο 250άρι μοτέρ, που θα εφαρμοστεί σε μια μοτοσυκλέτα sport προσανατολισμού με υψηλής ποιότητας περιφερειακά και πλαίσιο.

Θα έχουμε αναβίωση της θρυλικής πολύστροφης κατηγορία των 250 supersport; Μακάρι λέμε εμείς!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 12:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon