.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 13:12

Yamaha – Κατέθεσε σχέδια για ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες

Το νέο πλέον δεν είναι το αν θα κατευθυνθούν προς την ηλεκτροκίνηση οι “τέσσερις μεγάλοι Ιάπωνες”, η ιστορική συμφωνία μεταξύ τους άλλωστε, αποτελεί την μεγαλύτερη επιβεβαίωση για αυτό. Το νέο είναι λοιπόν το πότε.

Μετά την Kawasaki λοιπόν, που πρόσφατα επανέφερε στο προσκήνιο κάποια παλιότερα σχέδια της για κάτι ηλεκτροκίνητο, υγρόψυκτο και πολύ γρήγορο, ήταν σειρά της Yamaha να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα.
B brevetti yamaha moto elettrica 2 93231
Μια σειρά σχεδίων που κατατέθηκαν προς κατοχύρωση λοιπόν, αποδεικνύουν πως στα τρία διαπασών, υπάρχει κινητικότητας στον συγκεκριμένο τομέα. Εκ πρώτης, στα σχέδια αυτά δεν αποκαλύπτεται κάτι συνταρακτικό, αφορούν σε διαφορετικές θέσεις της… πρίζας για την φόρτιση των μοτοσυκλετών, ωστόσο βλέπουμε ότι πρόκειται για τρία διαφορετικά μοντέλα και αυτό είναι κάτι σαν εύρημα.

B brevetti yamaha moto elettrica 4 67112

Έχουμε λοιπόν ένα naked που θυμίζει MT-07, το οποίο φέρει την υποδοχή φόρτισης στη ουρά και συγκεκριμένα κάτω από την σέλα του συνεπιβάτη. Έχουμε επίσης ένα sport / streetfighter, με την πρίζα στην θέση που σε συμβατικές μοτοσυκλέτας βρίσκεται η τάπα του ρεζερβουάρ και τέλος, έχουμε και ένα superbike, που θυμίζει πολύ R1 περασμένης γενιάς, με την υποδοχή φόρτισης, να βρίσκεται στην περιοχή των προβολέων.

B brevetti yamaha moto elettrica 5 54693

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η Yamaha πρόκειται σύντομα να μετατραπεί σε εταιρεία που παράγει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα δίτροχα, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό για αυτό. Ωστόσο σίγουρα αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι οι διαδικασίες “προετοιμασίας του εδάφους” έχουν ξεκινήσει…     

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon