.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:04

Yamaha Tenere 700 – Πλησιάζει η επίσημη παρουσίαση!

Ολοκληρώθηκε το World Raid, πρόσω ολοταχώς για EICMA!

Μια “παγκόσμια περιπέτεια” που είχε ξεκινήσει τον Μάιο από την Αυστραλία, ολοκληρώθηκε εχθές στις Άλπεις, με τον τερματισμό του Hard Alpi Tour. Ο λόγος για το World Raid, τον τρόπο που επέλεξε η Yamaha για να προβάλει και να προωθήσει το νέο Yamaha Tenere 700.

Σε αυτούς τους τέσσερις και πλέον μήνες, διάσημοι αγωνιζόμενοι αλλά και σημαντικά πρόσωπα του Advneture χώρου, όπως ο Rally-rider Rodney Faggotter, ο θρύλος Stephane Peterhansel, το επόμενο μεγάλο ταλέντο Adrien van Beveren, ο ταξιδευτής Nick Sanders, ο εντουράς David Frétigné, ο ιδρυτής της Touratech, Herbert Schwarz και άλλοι,  οδήγησαν τη νέα Tenere σε εμβληματικά μέρη, συστήνοντας την στο κοινό, όπως αρμόζει σε μια μοτοσυκλέτα αυτού του είδους: Λασπωμένη και σκονισμένη!   

Στόχος αυτού του εγχειρήματος, πέραν φυσικά της προβολής, ήταν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των αγωνιζόμενων για τη νέα μοτοσυκλέτα, προκειμένου η Yamaha να τα επεξεργαστεί και να τα εφαρμόσει, στο μέτρο του δυνατού, στην μοτοσυκλέτα παραγωγής, που θα παρουσιαστεί –πιθανότατα- στην EICMA τον Νοέμβριο.

Τελευταίος σταθμός αυτή της περιπέτειας λοιπόν, ήταν το Hard Alpi Tour (HAT), στην Ιταλία, με οδηγό τον Alessandro Botturi.Ο Botturi είναι ένας θρύλος της Enduro σκηνής, καθώς έχει αγωνιστεί σε δώδεκα σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος και έχει κερδίσει εννιά τίτλους Italian Enduro Championship, ενώ έχει σημειώσει επίσης και δύο νίκες ISDE ως μέλος της Team Italy.

Έκανε τη μετάβαση στη Yamaha και εξασφάλισε μια νίκη στο 2015 Merzouga Rally, καθώς και τρεις συμμετοχές στο ράλι Ντακάρ με τη Yamaha WR450F. Το κομμάτι του ταξιδιού στην Ιταλία σηματοδότησε λοιπόν και το τέλος της περιπέτειας.

Ο Botturi και η ομάδα του 2018 Ténéré 700 "World Raid" αγωνίστηκαν σε ένα σκληρό διήμερο, στις πιο εντυπωσιακές εντός και εκτός δρόμου διαδρομές στις Άλπεις, πάνω από τα σύννεφα και ανάμεσα σε χιονισμένες βουνοκορφές.

Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, όπου τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια και στα πλαίσια του ΗΑΤ 2018, είναι μάλλον και αυτές που απεικονίζουν ότι πιο κοντινό, στο μοντέλο παραγωγής… Υπομονή, ένας μήνας περίπου έμεινε…

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon