.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 14:15

Workhorse Speed Shop XSR700 Drag-special

 

Yamaha Yard Built για τους αγώνες επιτάχυνσης Sultans of Sprint

Ο Brice Hennebert της Workhorse Speed Shop κατασκεύασε ένα πανέμορφο drag-bike, χρησιμοποιώντας ένα Yamaha XSR700, για να πάρει μέρος στους αγώνες επιτάχυνσης Sultans of Sprint.

Χαμηλωμένο, μακρύ και γρήγορο σαν τον διάολο. Έτσι περιγράφει το κατασκεύασμα του ο Hennebert.

yamaha yard bulit xsr700 sultans of sprint 2

Το αλουμινένιο κοστούμι είναι χειροποίητο, μπλε και κίτρινο, ως φόρος τιμής στο FZR 750 Bol d'Or Sonauto του 1985 με τότε χορηγό τον "τσιγαρά" Gauloises με το οποίο είχε αγωνιστεί ο Christian Sarron.

Το πλαίσιο χαμήλωσε 150mm και τα μαρσπιέ μετακινήθηκαν πίσω. Πολύ πίσω. Πολύ, πολύ, πολύ πίσω… βασικά στο ψαλίδι έφτασαν!

yamaha yard bulit xsr700 sultans of sprint 16

Μιλώντας για το ψαλίδι, αυτό μάκρυνε κατά 100mm ώστε να μπορεί το κτηνάκι να βάλει όλα τα αλόγατα κάτω στην επιτάχυνση.

Το συγκεκριμένο XSR700 θα έχει τον μικρότερο κινητήρα από όλες τις μοτοσυκλέτες που θα αγωνιστούν στην κατηγορία Factory του Sultan of Sprint, όμως η δύναμη του είναι στο ιδιαίτερα χαμηλό του βάρος και στην γεμάτη καμπύλη ροπής.

Ο στρόφαλος έχει υποστεί κατεργασία για νέο ζύγισμα, το κύκλωμα λίπανσης έχει αλλαγές, ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης ανήκει στη Suter, ενώ επεμβάσεις έχει δεχτεί και το σώμα του ψεκασμού.

yamaha yard bulit xsr700 sultans of sprint 10

Η μπαταρία είναι από… carbon (πρώτη φορά το ακούμε αυτό), τα φρένα είναι αγωνιστικά, τα ελαστικά χαραγμένα σλικ, τα φώτα λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει και NOS με ελεγκτή Max Extreme Nitrous.

Η βαφή είναι έργο του Matthias Van Brussel και η σέλα ανήκει στον Jeroen Bauwmeister της Silver Machine.

yamaha yard bulit xsr700 sultans of sprint 12

Οι αγώνες του Sultans of Sprint είναι αγώνες επιτάχυνσης, όπου το στιλ (και η χιπστερίλα θα λέγαμε) παίζουν το ίδιο σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο ρόλο από τις επιδόσεις. Για το 2018, θα λάβουν χώρα σε 4 διαφορετικές ημερομηνίες, σε 4 διαφορετικές τοποθεσίες.

Στην πίστα της Monza στην Ιταλία, στο event «The Reunion», στις 19-20 Μαΐου, στο event «Biker’s Classics» στο Βέλγιο, στις 29 Ιουνίου με 1η Ιουλίου, στο Glemseck της Γερμανίας στις 29 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου και τέλος στο Dandy Riders Festival στη Γαλλία, στις 23-24 Σεπτεμβρίου.

yamaha yard bulit xsr700 sultans of sprint 14

Το Workhorse XSR 700 θα καβαλήσουν τέσσερις διαφορετικοί αναβάτες, στους αγώνες επιτάχυνσης, με τον πρώτο να είναι ο Niccolò Canepa, ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε Παγκόσμιο Τίτλο στο Πρωτάθλημα Endurance.

Για περισσότερα, ακολουθήστε την ομάδα ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 14:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ήρθε η νέα Yamaha Tracer 900GT! Yamaha - Το νέο Crypton S είναι εδώ! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon